Serie A, Μίλαν-Ίντερ 0-3: Την υπέταξε και φουλάρει για Scudetto - Δείτε τα γκολ

Serie A, Μίλαν-Ίντερ 0-3: Την υπέταξε και φουλάρει για Scudetto - Δείτε τα γκολ

Αυτή η Ίντερ πείθει για Scudetto! Με σούπερ δίδυμο Λαουτάρο (δύο γκολ)-Λουκάκου (γκολ-ασίστ), και εξαιρετικό διάβασμα Κόντε, οι Νερατζούρι σάρωσαν τη Μίλαν (0-3) και προελαύνουν με +4 στην κούρσα του τίτλου της Serie A

milaninterrr
Είχε το μομέντουμ, είχε την μεταξύ τους παράδοση (δύο ήττες ως φιλοξενούμενη στα τελευταία 10 ματς), μα έχει διαρκώς και τη «στάμπα» του loser στο πετσί της. Αυτή η Ίντερ, όμως, φτιαγμένη στα πρότυπα που ονειρευόταν ο Αντόνιο Κόντε με τη μετακόμισή του στο «Μεάτσα», δείχνει πιο ικανή και πειστική από ποτέ για την επιστροφή στον θρόνο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9fcg2fzvbo9-sf)


Με ουσιαστική και απόλυτα συγκροτημένη εμφάνιση, το δίδυμο των Λουκάκου-Λαουτάρο σε υπέροχο απόγευμα και ανεκτίμητη προσφορά από Πέρισιτς, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Χαντάνοβιτς, η Ίντερ εξέθεσε τη Μίλαν στο Derby Della Madonnina υπ’ αριθμόν 228 (0-3), την άφησε πίσω της στο -4 και φαινομενικά εκτός διεκδίκησης του Scudetto και προελαύνει ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Στο πρωτοφανώς ηλιόλουστο «Σαν Σίρο» (μόλις δεύτερο ντέρμπι που διεξάγεται απόγευμα τα τελευταία 13 χρόνια), η Ίντερ παρατάχθηκε διαβασμένη στο ανασταλτικό κομμάτι και άκρως απειλητική στην επιθετική μετάβαση. Έτσι βρήκε και το 0-1, μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Λουκάκου να εξορμά στο ανοιχτό γήπεδο και σε δεύτερο χρόνο μετά το «κόψιμο» του Κιάερ, να σερβίρει συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Λαουτάρο Μαρτίνες. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έκανε εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή, ήταν επιπόλαιη στην τελική πάσα και με εξαίρεση ένα σουτ του Ερναντέζ και ένα «σκαστό» τακουνάκι του Ζλάταν, δεν πήρε κάτι σημαντικό από την υπεροχή στην κατοχή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9f9xel9makh-sf)


Στο 2ο ημίχρονο, το «σφυροκόπημα» των Ροσονέρι έγινε αδιάκοπο, αλλά ο Χαντάνοβιτς με τρεις σούπερ αποκρούσεις σε δύο κεφαλιές του Ζλάταν και μία εκτίναξη στο σουτ του Τονάλι, προστάτεψε το μηδέν στην εστία. Εκεί κρίθηκαν όλα, αφού αυτό που ακολούθησε, ήταν η «σαρωτική» επέλαση της Ίντερ σε πρώτη φάση και του Λουκάκου σε δεύτερη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9fbiplxfr9l-sf)
Κλείσιμο


Στο 57’, μετά από ιδανική αντεπίθεση με Χακίμι και Έρικσεν, ο φανταστικός Ίβαν Πέρισιτς σέρβιρε το έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο, το δεύτερο προσωπικό του στο ματς. Και πριν καλά-καλά το χωνέψει η Μίλαν, ο θηριώδης «σίφουνας», με ένα ακόμη σόλο από τη μεσαία γραμμή, έφτασε μέχρι τέλους κι εκτέλεσε εξαιρετικά τον Ντοναρούμα, για το 0-3 και την επίδειξη του «εγώ είμαι ο καλύτερος», μάλλον προς Ζλάταν μεριά. Ένα γκολ ιστορικό για τον Βέλγο, καθώς έγινε ο μοναδικός παίκτης της Ίντερ που σκοράρει σε τέταρτο σερί Derby Della Madonnina μετά τον Μπενίτο Λορέντσι το 1950.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9fbjn5ew5m9-sf)


Κάκιστη ψυχολογικά, η Μίλαν δεν αντέδρασε και το τελικό 0-3 σηματοδότησε το τρίτο σερί διπλό των Νερατζούρι στο «Σαν Σίρο», για πρώτη φορά μετά την τριετία 1989-1991. Και με τόσο «εκκωφαντικό» τρόπο, έπεισε ακόμη περισσότερο ότι έχει το πάνω χέρι για το φετινό Scudetto. Όσο για τη Μίλαν; Η τρίτη εντός έδρας ήττα με κάτω τα χέρια και τρία γκολ παθητικό, σημαίνει «καμπανάκι» κινδύνου όχι για την απώλεια του τίτλου, αλλά για το αν θα αντέξει να παραμείνει στην τετράδα μέχρι τέλους.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (67’ Μεϊτέ), Κεσιέ, Σαλμάκερς (67’ Λεάο), Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς, Ιμπραΐμοβιτς (75’ Καστιγιέχο)

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Χακίμι (83’ Γιανγκ), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (78’ Γκαλιαρντίνι), Πέρισιτς (78’ Νταρμιάν), Λουκάκου, Μαρτίνες (78’ Σάντσες)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τζόκοβιτς - Μεντβέντεφ 3-0: Αιώνιος «αυτοκράτορας» στη Μελβούρνη!

Μίλαν: Εικόνες χάους με οπαδούς έξω από το «Σαν Σίρο»

Κέλι Πικέ: Η καλλονή κόρη του θρύλου της F1 στο πλευρό του Φερστάπεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης