Europa League: Ανώμαλη προσγείωση… για τους δικέφαλους αετούς (βίντεο)

Europa League: Ανώμαλη προσγείωση… για τους δικέφαλους αετούς (βίντεο)

Ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα κόντρα στην Ομόνοια ο ΠΑΟΚ - Ηττα με 3-0 απο τη Μπράγκα στη Πορτογαλία η ΑΕΚ

αεκ-παοκ
Χαμηλές πτήσεις....εκτέλεσαν στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του Europa League οι δυο δικέφαλοι και μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να γλίτωσε τα χειρότερα καταφέρνοντας να μην ηττηθεί στην έδρα του, νιώθοντας και ικανοποίηση που πήρε ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα από την Ομόνοια, όμως η ομάδα της Αθήνας  γκρεμοτσακίστηκε στην Πορτογαλία από τη Μπράγκα γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0.

Η… ανώμαλη προσγείωση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ  κράτησε την Ελλάδα στάσιμή στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Η χώρα μας παρέμεινε στην 17η θέση χάρη στη νίκη του Ολυμπιακού επι της Μαρσέιγ την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη και ευτυχώς που δεν πήραν βαθμούς Γιανγκ Μπόις και ο Ερυθρός Αστέρας, για να ζορίσουν περισσότερο τα πράγματα. Εάν νικούσε τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ, στο πιο εύκολο ματς των τριών ελληνικών ομάδων στην πρώτη ευρωπαϊκή εβδομάδα, θα μειώναμε κι άλλο τις διαφορές από Δανία και Κύπρο. Ομως ο Δικέφαλος του Βορρά μάλλον έσωσε την ισοπαλία με την Ομόνοια που σημαίνει ότι οι Κύπριοι αύξησαν την διαφορά από εμάς.

Με δεδομένο μάλιστα ότι την άλλη εβδομάδα ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πορτογαλία για το ματς με την Πόρτο, η ΑΕΚ υποδέχεται την Λέστερ και ο ΠΑΟΚ πάει στην Γρανάδα καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα!

H βαθμολογία της UEFA μετά το τέλος της 1ης ευρωπαϊκής εβδομάδας

12η Σκωτία 29.375 (2/4)
13η Τουρκία 28.900 (2/5)
14η Δανία 27.375 (1/4)
15η Κύπρος 27.250 (1/4)
16η Σερβία 24.250 (1/4)
17η Ελλάδα 24.000 (3/5)
18η Ελβετία 23.475 (1/4)
Κλείσιμο
19η Κροατία 22.475 (2/5)
20η Ισραήλ 22.375 (2/4)
21η Τσεχία 22.000 (3/5)

Βαριά ήττα και απογοήτευση για την Ένωση

Το αήττητο σερί που «έτρεχε» η ΑΕΚ σε δέκα εκτός έδρας ματς στο Europa League έλαβε τέλος στην Πορτογαλία. Η Ένωση ηττήθηκε με 3-0 από την Μπράγκα με τα τέρματα των Γκαλένο (44'), Παουλίνιο (78') και Ρικάρντο Όρτα (88') στην πρεμιέρα του ομίλου. Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολιβέιρα και τα δύο μοιραία λάθη του Λιβάια που... δώρισε δύο γκολ στην Μπράγκα κόστισαν ακριβά στην Ένωση. Ο Κροάτης επιθετικός έγινε αμέσως αλλαγή στην αλλαγή μάλιστα από τον Μάσιμο Καρέρα σε μια κίνηση με νόημα...Δείτε την εξέλιξη του αγώνα εδώ.




Ο Μάσιμο Καρέρα μετά την ήττα από την Μπράγκα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και το πλήρωσε ενώ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για την αλλαγή στην αλλαγή του Λιβάια.



Νωρίτερα στην κάμερα της Cosmote TV ο Καρέρα τόνισε:

«Αυτό το γκολ στο πρώτο ημίχρονο άλλαξε την ισορροπία του παιχνιδιού. Είχαμε την κατοχή, την χάσαμε και ήρθε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δυσκόλεψαν τα πράγματα περισσότερο, γιατί πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στην φάση της κατοχής της μπάλας. Επιθετικά θα έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα τις φάσεις. Σε τιμωρεί αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς δεν το κάναμε Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο κομμάτι της κατοχής και να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Θέλουμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα. Είμαι ικανοποιημένος από τη διάθεση. Δεν μου άρεσε η αντίδρασή μας όταν χάναμε τη μπάλα. Ηταν πολύ εύκολα τα γκολ που δεχθήκαμε».


Γλίτωσε τα χειρότερα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε σε άλλη μια πρεμιέρα του στη φάση των ομίλων του Europa League, αλλά η ισοπαλία με την Ομόνοια (1-1) δεν ήταν και το καλύτερο ξεκίνημα στη φετινή όγδοη παρουσία του στους ομίλους.

Οι δύο βαθμοί που άφησε στην Τούμπα απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας θα πρέπει από την αρχή της διαδρομής να ψάξει να τους βρει στα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχει μπροστά του με Γρανάδα και PSV. Δείτε την εξέλιξη του αγώνα εδώ.




Στην έλλειψη καθαρού μυαλού από την ομάδα του στάθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να τονίζει πως με δεδομένο το ότι οι Θεσσαλονικείς φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή πρέπει να βρουν καλύτερη τελική προσπάθεια.



Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του «δικεφάλου» Αμπέλ Φερέιρα ανέφερε τα εξής:

Για το γεγονός ότι και πάλι ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ουσία: «Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζοντας το σημερινό παιχνίδι όπου είχαμε 19 τελικές και 70% κατοχή, σίγουρα περιμένουμε μεγαλύτερη ουσία. Η δυναμική μας, μας επιτρέπει να φτάνουμε στην περιοχή με αρκετούς παίκτες, οπότε αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει. Είναι πραγματικότητα ότι κι εμείς πρέπει να βρούμε καλύτερη τελική ενέργεια και πιο καθαρό μυαλό, γιατί η μπάλα φτάνει στην περιοχή».

Για το αν σκέφτεται μία αλλαγή προσώπων: «Ο Ομάρ είναι τραυματίας και ο Αουγκούστο είχε να παίξει καιρό. Ο Νινούα είναι ένας παίκτης νεαρός και θέλει χρόνο. Το παιχνίδι δε μας πήγε και φάνηκε από το γεγονός ότι ο αντίπαλος πέτυχε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Ξέρουμε καλά τα στοιχεία του Εσίτι και το τι έχει να μας δώσει.

Όσον αφορά στον Τσόλακ, σήμερα συμπληρώνει έναν μήνα μαζί μας και σίγουρα υπάρχει σκέψη ότι πρέπει να βάλει γκολ, αυτό σκέφτεται και ο κόσμος. Πρέπει όμως πρώτα να μάθει και ο ίδιος να βάζει γκολ. Μερικές φορές είναι περισσότερο απασχολημένος στο πως θα βάλει γκολ από το να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του για παράδειγμα να σκοράρει κι αυτό, τον γεμίζει πίεση και άγχος. Η δουλειά η δικιά μου, είναι να βοηθήσω κι αυτόν και τον Κάρολ να βρίσκονται στη σωστή θέση».

Για τον Μουργκ: «Δεν ξέρουμε αν θα γινόταν κάτι διαφορετικό, αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή. Εγώ πρέπει να πάρω αποφάσεις κι αυτό που σκέφτηκα, ήταν να βάλω παίκτες που θα έδιναν μεγαλύτερη ένταση, όπως ο Τζόλης ή ο Ντιέγκο. Ναι, θα μπορούσε να μείνει ο Μουργκ, γιατί είχε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά αυτή ήταν η απόφαση που πήρα. Από την άλλη, μία σημείωση θα ήθελα να κάνω.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιτσιπάς σε Αντετοκούνμπο: Πάντα μιλάς τόσο πολύ στην προπόνηση;

Πρωτοσέλιδο στην Equipe η νίκη του Ολυμπιακου: Ο Βαλμπουενά τιμώρησε τη Μαρσέιγ (βίντεο)

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης