Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League ολοκληρώθηκε με βροχή από γκολ - Στους αγώνες από τον 7ο έως τον 12ο όμιλο σημειώθηκαν συνολικά 35 γκολ - Τα 8 στο απίθανο 5-3 της Βιγιαρεάλ επί της Σίβασπορ, ενώ η Μίλαν έφυγε με το διπλό από την έδρα της Σέλτικ του Βασίλη Μπάρκα επικρατώντας με 3-1 - Νίκες με 3-0 για Τότεναμ και Λέστερ επί των ΛΑΣΚ Λιντς και Ζόρια αντίστοιχα - Δείτε φάσεις και γκολ απ' όλα τα ματς της 1ης αγωνιστικής

Milan
Με μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι και μόνο μια λευκή ισοπαλία, το δεύτερο μέρος της πρεμιέρας του Europa League ήταν αν μη τι άλλο χορταστικό..

Η Μίλαν επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική της φόρμα υπέταξε με 3-1 την Σέλτικ στην Σκωτία, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το πέρασμα της Λιλ από την έδρα της Σπάρτα Πράγας (4-1).

Με τριάρες ξεκίνησαν Τότεναμ και Λέστερ (που είναι στον όμιλο της ΑΕΚ), ενώ η Βιγιαρεάλ χρειάστηκε να βάλει πέντε γκολ για να κάμψει την αντίσταση της εξαιρετικής Σίβασπορ (5-3).

Θυμηθείτε τι έγινε στους αγώνες από τον 1ο έως τον 6ο όμιλο, αλλά και στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ομόνοια.

7ος όμιλος
Λέστερ-Ζόρια 3-0

Ιδανικά ξεκίνησε τους ομίλους του Europa League η Λέστερ, η οποία δεν πτοήθηκε από τις απουσίες της και «πάτησε» τη Ζόρια (3-0 εντός έδρας). Οι «αλεπούδες» παρατάχθηκαν δίχως τους βασικούς Σογιουνσού (στόπερ), Εντιντί (χαφ) και Βάρντι (φορ), ωστόσο ξεπέρασαν τα όποια εμπόδια και συνέχισαν την παράδοση που θέλει τις αγγλικές ομάδες να μην χάνουν εντός έδρας από Ουκρανούς (26-7-0 πλέον)!

Η ομάδα του Ρότζερς ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν είχε τον τρόπο να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Παρ’ όλα αυτά, ευτύχησε να προηγηθεί στο 29’, σε μια φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή: το σουτ του Μπαρνς κατέληξε στο δοκάρι, με τον Μάντισον να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει από κοντά για το 1-0. Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για τη Λέστερ, καθώς στο 45’ ο Ιχεανάτσο έστρωσε στον Μπαρνς, ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-0.

Το... κερασάκι στην τούρτα για τους Άγγλους έβαλε στο 67’ ο Ιχεανάτσο, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ιβανίσενια και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με σουτ μέσα από την περιοχή. Από ‘κει και πέρα, οι «αλεπούδες» έριξαν στροφές κι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Παρ’ όλα αυτά, στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κλείσιμο




Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0



8ος όμιλος
Σέλτικ-Μίλαν 1-3



Τις εξαιρετικές της εμφανίσεις για τη φετινή σεζόν συνεχίζει η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι, καθώς επικράτησε εύκολα στο «Σέλτικ Παρκ» της κακής το τελευταίο διάστημα Σέλτικ, που προερχόταν και από την ήττα στο ντέρμπι κόντρα στη Ρέιντζερς.

Μόλις στο 14’ ο Κρούνιτς νίκησε τον Βασίλη Μπάρκα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 42’ ο Μπαχίμ Ντίας έγειρε μια και καλή την πλάστιγγα υπέρ των «ροσονέρι».

Στο 76’ ο Ελιουνούσι έδωσε μια ελπίδα στους γηπεδούχους, καθώς μείωσε σε 2-1, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Χάουγκε διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3).


Σπάρτα Πράγας-Λιλ 1-4



Πολύ εύκολο έγινε το έργο της Λιλ στην Τσεχία κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, καθώς μόλις στο 23’ ο Κρέιτσι αντίκρισε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες, ουσιαστικά για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιαζίτσι πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τους Τσέχους όμως να αντιδρούν στο 46’ με το τέρμα του Ντότσκαλ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιαζίτσι είχε… κέφια και στο 60’ έκανε το 2-1, ενώ στο 66’ ο Ικονέ «κλείδωσε» και τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Γιαζίτσι στο 75’, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ.



9ος όμιλος
Μακάμπι τελ Αβίβ-Καραμπάχ 1-0



Μπορεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ να μην είχε στον πάγκο της τον τιμωρημένο Γιώργο Δώνη, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην 1η αγωνιστική του 9ου ομίλου του Europa League.

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Καραμπάγκ και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Γιονάταν Κοέν στο 10’.


Βιγιαρεάλ-Σίβασπορ 5-3




Στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Σίβασπορ έγινε ο… χαμός με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα. Τελικό αποτέλεσμα, 5-3 υπέρ των γηπεδούχων σε ένα ματς, πραγματική απόλαυση.


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο 20’ με γκολ των Κούμπο και Μπάκα. Στο 33’ ο Καγιοντέ μείωσε και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γιαταμπαρέ στο 43’.

Στο 57’ η Βιγιαρεάλ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με γκολ του Φόιθ, αλλά η Σίβασπορ αντέδρασε και ισοφάρισε ξανά με φοβερό φάουλ του Γκραντέλ στο 64’.

Η γηπεδούχος ομάδα πάτησε ξανά γκάζι και με δυο γκολ του Πάκο Αλκάθερ έφτασε στο εντυπωσιακό 5-3.

10ος όμιλος
Λουντογκόρετς-Άντβερπ 1-2

Η έμπειρη Λουντογκόρετς κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η πρώην ομάδα του Λάζλο Μπόλονι μέσα σε ένα επτάλεπτο γύρισε το ματς...








Τότεναμ-ΛΑΣΚ Λιντς 3-0



Τον ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο η Τότεναμ, η οποία επικράτησε εύκολα με 3-0 της ΛΑΣΚ Λιντς, στην πρεμιέρα του 10ου ομίλου του Europa League.

Η Τότεναμ φρόντισε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τα ηνία του αγώνα και στο 18’, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Ντέιβις, Βινίσιους και Μόουρα, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 1-0. Εννιά λεπτά αργότερα, οι «σπερς» απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων, μετά το αυτογκόλ του Αντράντε, μετά από σέντρα του Μπέιλ.


Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη κυριαρχία και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι δεν ερχόταν το τρίτο γκολ. Άλι, Σον και Ντόχερτι έχασαν, μεταξύ άλλων, ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την τύχη με το μέρος τους. Η μοναδική καλή στιγμή ήταν με τον Φιλίποβιτς στο 64’. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 84’ ο Σον, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


11ος όμιλος
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Φέγενορντ 0-0
Μόλις στο 7’, ο Ντιέμερς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, όμως στο πέναλτι που δόθηκε ο Μπέργκαις είδε τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.



Στην επανάληψη, η Φέγενορντ έδειξε πιο «ζωντανή» στο να πετύχει ένα γκολ, όμως η αποβολή του Σένεσι στο 73 με δεύτερη κίτρινη κάρτα ανάγκασε τους Ολλανδούς να οπισθοχωρήσουν στο τελευταίο 20λεπτο, όμως οι Κροάτες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Βόλφσμπεργκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1
Μόλις στο 5’ ο Βλάσιτς έδωσε στον Γκάις και αυτός με ωραία προσποίηση και πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 0-1.



Στη συνέχεια, με πρωταγωνιστή τον Λιεντλ, οι Αυστριακοί έχασαν ευκαιρίες μέχρι το 30’.
Οι Ρώσοι ισορρόπησαν την κατάσταση και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα εκείνη τη στιγμή, ο Λιεντλ στο 42’ με πέναλτι που έκανε ο Βάσιν στον Γιόβελιτς, ισοφάρισε σε 1-1.



Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, η ΤΣΣΚΑ έχασε ευκαιρίες, όμως, στη συνέχεια, η Βολφσμπέργκερ πήρε τον έλεγχο του ματς και άρχισε να χάνει αυτή ευκαιρίες. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, όμως δεν άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα.


12ος όμιλος
Χόφενχαϊμ-Ερυθρός Αστέρας 2-0



Την πρώτη της νίκη στο φετινό Europa League κατέγραψε η «λαβωμένη» Χόφενχαϊμ, καθώς, παρά τις πολλές απουσίες της, κέρδισε με 2-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Σίνζχαϊμ.

Μετά από ένα «σφιχτό» 45λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρούντι να βγάζει μια φοβερή κάθετη πάσα για τον Νταμπούρ, που έκανε… τούνελ στον Μπόργαν αλλά να μην μπορεί να παραβιάσει την αντίπαλη εστία στη συνέχεια…

Στην επανάληψη, η Χόφενχαϊμ κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γι’ αυτήν γκολ λίγο μετά την μια ώρα παιχνιδιού, όταν ξανά από τα πόδια του Ρούντι και σέντρα από τα δεξιά, ο επερχόμενος Μπάουμγκαρτνερ με σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το 1-0 σκοράροντας μάλιστα στο ντεμπούτο του στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Φάση η οποία επέφερε και την αποβολή του προπονητή της «τσβέρνα ζβέζντα», Ντέγιαν Στάνκοβιτς, για έντονες διαμαρτυρίες, αφού θεώρησε ότι στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε φάουλ του Ακπογκούμα στο κέντρο…

Ενώ στην συνέχεια, τίποτα δεν άλλαξε, με τον Ερυθρό Αστερα να θέλει αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει και την Χόφενχαϊμ να αδυνατεί να «κλειδώσει» τη νίκη μέχρι να μπούμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Νταμπούρ να μετουσιώνει σε γκολ την ασίστ του Σαμασέκου, για το τελικό 2-0.

Σλόβαν Λίμπερετς-Γάνδη 1-0



Στο έτερο σημερινό παιχνίδι του 12ου ομίλου, η Σλόβαν Λίμπερετς επικράτησε κι αυτή με 1-0 της Γάνδης, για να πάρει τους πρώτους τρεις πόντους.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, με την βελγική ομάδα να χάνει ευκαιρίες για το 0-1 με τους Μπουκαρί και Γιάρεμτσουκ, από σέντρα του Μοσκέρα από αριστερά στο πίσω δοκάρι και το σκαστό σουτ του Κοσέλνικ, ο Χελάλ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, πριν το ημίωρο!

Κι ενώ το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παρά τις προσπάθειες της Γάνδης να ισοφαρίσει…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης