Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η παρέμβαση για τον κορωνοϊό και τι «προμηνύει» για την προεδρία της

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η παρέμβαση για τον κορωνοϊό και τι «προμηνύει» για την προεδρία της

Αποκωδικοποιώντας το μήνυμά της ΠτΔ για τον κορωνοϊό, καθίσταται σαφές ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιχειρήσει την αναβάθμιση της επικοινωνίας της, αξιοποιώντας τη δυναμική των σόσιαλ μίντια - Πώς η επιδημία διαταράσσει το πρόγραμμά της

sakellaropoulou-coronoios
Ελέω κορονοϊού, το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο δοκιμάζεται. Αυτό επικαλέστηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ή για την ακρίβεια την ανάγκη υπέρβασής του. Μέσω της προσωπικής της σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρει το όνομα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προχώρησε στο πρώτο της δημόσιο μήνυμα. Με μία επίκληση στην ατομική και συλλογική μας ενσυναίσθηση, παρακίνησε τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να υπακούουν στις οδηγίες, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Αποκωδικοποιώντας την παρθενική δημόσια παρέμβασή της, καθίσταται σαφές ότι η Πρόεδρος θα επιχειρήσει την αναβάθμιση της επικοινωνίας της, αξιοποιώντας τη δυναμική των σόσιαλ μίντια, τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει ο προκάτοχός της. Ως επικοινωνιακή αφετηρία μοιάζει να υιοθετεί μία πιο προσωπική και άμεση προσέγγιση με τους πολίτες.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην εναρκτήρια δήλωση του πρώτου διαδικτυακού της μηνύματος. «Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που, τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε όλοι, νιώθω έντονη την ανάγκη να συνεχίσω την επαφή μας μέσω των κοινωνικών δικτύων και με τη νέα μου ιδιότητα… Ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας και τους συμπολίτες μας, είναι να μείνουμε μακριά τους», έγραψε, διαμηνύοντας ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. «Με πειθαρχία και σύνεση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε».

Πριν την εκλογή της, η κυρία Σακελλαροπούλου ήταν ιδιαίτερη ενεργή στα σόσιαλ μίντια, διατηρώντας ένα πιο σύγχρονο προφίλ από αυτό που θα ανέμενε κανείς για τη νομικό που βρισκόταν στην κεφαλή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κατέβασε προσωρινά το προφίλ της, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στο οποίο την πρότεινε για Πρόεδρο. Παρά τα γρήγορα αντανακλαστικά της, όμως, παλαιότερες φωτογραφίες και προσωπικές της στιγμές έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, ρίχνοντας περισσότερο φως στην προσωπική ζωή και στην ιδιοσυγκρασία της.

Η καθημερινότητα της Προέδρου δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως και όλα τα υπόλοιπα έχει διαταραχθεί από τον κυκεώνα της πανδημίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρόγραμμά της παραμένει λίγο ως πολύ στον αέρα, παρά τις απανωτές συσκέψεις με τους συνεργάτες της σε ό,τι αφορά την εναρκτήρια φάση της θητείας της. Την εβδομάδα αυτή αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσκεψή της στο υπουργείο Άμυνας, ενώ δεν έχει ακόμα κλειδώσει η ημερομηνία που θα λάβει χώρα και το πρώτο της ταξίδι στην Λευκωσία.

Χθες, την πρώτη Κυριακή μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της βρέθηκε στον Βράχο της Ακρόπολης, κατά τη διάρκεια της τελετής έπαρσης της ελληνικής σημαίας από την Προεδρική Φρουρά. Εκεί την υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κλείσιμο
Διαβαστε ακόμη

Κορωνοϊός: Η ΕΥΔΑΠ κλείνει προσωρινά τα Περιφερειακά Κέντρα - Ποια εξαιρούνται

Κορωνοϊός: Τα μαθηματικά αποδεικνύουν γιατί πρέπει να μένουμε σπίτι

Κορωνοϊός: Έλληνας καθηγητής προειδοποιεί - «Βαδίζουμε στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος γελάει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης