Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό - «Αν ερχόταν ο Μουτζούρης θα τον δεχόμασταν» λέει ο Μητσοτάκης

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό - «Αν ερχόταν ο Μουτζούρης θα τον δεχόμασταν» λέει ο Μητσοτάκης

«Αν ερχόταν θα τον δεχόμασταν, εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα» είπε ο πρωθυπουργός για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου 

Mitsotakis-syskepsi-arthro
«Αν ερχόταν θα τον δεχόμασταν, εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα» είπε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της σύσκεψης για το μεταναστευτικό με τους αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο διάλογος Μητσοτάκη καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:
- Είμαστε όλοι; Έναν χάσαμε στην πορεία
-Αυτοδιοικητικός: Λόγω πτήσης
Κλείσιμο
-Μητσοτάκης: Αν ερχόταν θα τον δεχόμασταν, εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα...

Λόγω καιρικών συνθηκών δεν ήρθε λέει η Περιφέρεια 

Λίγο νωρίτερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε να «εξηγήσει τα ανεξήγητα» για την απουσία του Περιφερειάρχη από τη σύσκεψη για το μεταναστευτικό αποδίδοντάς την στις... καιρικές συνθήκες!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, γίνεται γνωστό ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στην Αθήνα για να πάρει μέρος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρεται, οι προγραμματισμένες πτήσης από Μυτιλήνη για Αθήνα της Olympic air-Aegean με αριθμό ΟΑ255 στις 15:55 και της Sky express με αριθμό 303 στις 16:05 ακυρώθηκαν.

Όπως είναι γνωστό ο Περιφερειάρχης έριξε το βράδυ της Τετάρτης «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση με το  περιβόητο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, και στο οποίο ο φαίνεται να συνομιλεί τηλεφωνικά  με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και να μιλά προσβλητικά και απαξιωτικά για τον πρωθυπουργό λέγοντας «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδεύοντας μάλιστα την φράση με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του.

Ποιοι συμμετέχουν

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Μήνυμα στους νησιώτες για τους ακραίους

Νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους νησιώτες να περιφρουρήσουν και οι ίδιοι τον τόπο τους από ακραίους κάθε λογής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών.

«Καταλαβαίνω απόλυτα τι συμβαίνει στα νησιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ’ όλα τις δυσκολίες των νησιωτών. Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους. Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες Μ.Κ.Ο., τοπικούς συμφεροντολόγους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης