Τσαβούσογλου: «Δεν συνάντησα πιο αναξιόπιστο πολιτικό από τον Ακιντζί»

Τσαβούσογλου: «Δεν συνάντησα πιο αναξιόπιστο πολιτικό από τον Ακιντζί»

Ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δηλώσει ότι «είναι τρομακτικό να γίνει προσάρτηση της βόρειας Κύπρου με την Τουρκία»

tsavousoglou_main
Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως δεν έχει συνεργαστεί ποτέ ξανά με πιο αναξιόπιστο πολιτικό από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Συμπλήρωσε πως τις επόμενες μέρες θα δώσει και παραδείγματα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δηλώσει στην εφημερίδα Guardian ότι «είναι τρομακτικό να γίνει προσάρτηση της βόρειας Κύπρου με την Τουρκία», όπως συνέβη με τη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι συνεργάστηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και η θέση της Τουρκίας για την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια είναι καθαρή. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι κάποιες δυτικές χώρες είχαν χρησιμοποιήσει ως προεκλογικό υλικό την Τουρκία. «Αλλά όχι μόνο εγώ, αλλά και κανένας Τουρκοκύπριος δεν φανταζόταν ποτέ ότι ένας πολιτικός στην ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) θα χρησιμοποιούσε την Τουρκία ως προεκλογικό υλικό. Και στον ύπνο του να το έβλεπε δεν θα το πίστευε. Τώρα ο κ. Ακιντζί άρχισε να χρησιμοποιεί την Τουρκία ως προεκλογικό υλικό», ανέφερε.

«Διερωτόμαστε εάν αυτό το θέμα ήρθε ποτέ στην επικαιρότητα είτε στην Τουρκία είτε στην ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος). Εμείς λέμε για πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, εκείνος θίγοντας άλλα ζητήματα προτιμά να επιτεθεί στην Τουρκία. Εμείς περάσαμε πολλά στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Εγώ με τέτοιο αναξιόπιστο πολιτικό δεν συνεργάστηκα ποτέ. Τις επόμενες μέρες θα δώσω και παραδείγματα».

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα είδε «πολλά πράγματα αναξιόπιστα» και συμπεριφορές του Μουσταφά Ακιντζί αναξιόπιστες για τις οποίες τον παρακάλεσε ακόμη και ο Πρωθυπουργός να μην τα αποκαλύψει. «Δεν ταιριάζει στον Τουρκοκυπριακό λαό ένας τέτοιος αναξιόπιστος πολιτικός».

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι αυτά πρέπει να αξιολογηθούν καλά. «Κατά την προεκλογική περίοδο δεν είναι δυνατόν εμπλακούμε εμείς στα εσωτερικά της της ‘τδβκ’. Ο Τ/Κ ‘λαός’ θα αποφασίσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντοτε δίπλα του. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τ/Κ», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης