Πάλι... δημοψήφισμα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Εσωκομματικό, αυτή τη φορά, αλλά με άγνωστο το ερώτημα!

Πάλι... δημοψήφισμα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Εσωκομματικό, αυτή τη φορά, αλλά με άγνωστο το ερώτημα!

Στις 5 ή 6 Απριλίου - Ανοιχτό το σενάριο να τεθεί ερώτημα για το όνομα του κόμματος, με στόχο να σηματοδοτεί την διεύρυνση - Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

syriza_alexis_tsipras_main
Εσωκομματικό δημοψήφισμα, στις 5 ή 6 Απριλίου, προγραμματίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει ακόμα στα ερωτήματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη του κόμματος.

Κατά πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την Τετάρτη, δημοψήφισμα για την ονομασία ζήτησε ο Νίκος Παππάς (προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, που να αποτυπώνει την διεύρυνση), με τον Πάνο Σκουρλέτη να δηλώνει αντίθετος και να υποστηρίζει ότι τα ερωτήματα θα πρέπει να αφορούν προγραμματικά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ευθέως το θέμα των δημοψηφισμάτων, χωρίς να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το περιεχόμενό τους, κάτι στο οποίο θα καταλήξει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Νωρίτερα, θα έχει συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε την Τετάρτη, αποφάσισε αναλυτικά: 

- Την διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

Κλείσιμο
- Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.

- Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

- Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

- Την διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

- Οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 14-17 Μαΐου.

- Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου.

Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να επικυρώσει τον «οδικό χάρτη» προς το συνέδριο.

Αποφασίστηκε, τέλος, ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης