4969587

Χάγη σημαίνει εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε «συνυποσχετικό» που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του 

Κατηγορηματικό «Όχι» στην προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης λέει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Προσφυγή στη Χάγη σημαίνει εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε «συνυποσχετικό» που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώτησε στην εφημερίδα «Φιλελευθερος» αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει ο ενημερωτικός ιστότοπος liberal.gr.

O πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ακόμα ότι μια τέτοια εξέλιξη υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ανακόψει την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά σημειώνει με έμφαση ότι βοήθησε ενεργά για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι στήριξε ενεργά την παράταξη στα δύσκολα και ότι δεν υπάρχουν «κακός λύκος» και «κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ.  «Όσοι τους αναζητούν υπονομευουν την ενότητα της παράταξης» αναφέρει. Τέλος, επιβεβαιώνει ότι δεν θα είναι στην Ελλάδα την ημέρα της ψηφοφορίας για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και επισημαίνει ότι θα αποστείλει επιστολή, στην οποία θα αναφέρει ότι «στηρίζει την πρόταση του κόμματός του». Αναλυτικά τα αποσπάσματα από τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά.

Για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

«Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κα Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου».

Για το... αξίωμα που θα τον «χωρούσε» ως πρώην πρωθυπουργό:

«...Κι επομένως το ''αξίωμα'' που με χωράει είναι να παραμένω ενεργός στην πολιτική, να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την παράταξή μου και τις αρχές μου - ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, σαν κι αυτές που έρχονται. Δεν ''κινδυνεύω'' να κατηγορηθώ από κανέναν! Το αντίθετο: έχω ήδη αποδείξει ότι στήριξα την παράταξη στα δύσκολα. Και ότι στήριξα και τον προηγούμενο ηγέτη της και τον επόμενο. Οσο δεν έκανε κανείς, ποτέ, στο παρελθόν».

Ο «κακός λύκος» και οι «Κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ

«Δεν υπάρχει κανένας "κακός λύκος". Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις...», «Δεν υπάρχει κανένας, λοιπόν, "κακός λύκος". Απλώς κάποιοι αναζητούν... "Κοκκινοσκουφίτσες", για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης. Αλλά δεν θα τους περάσει...».

Για τα Ελληνοτουρκικά και τη Χάγη:

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο... Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Όχι να το "νοθεύουμε"...».

«Ο Ερντογάν ήδη, βέβαια, έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις. Προαναγγέλλει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη για να στηρίξει το καθεστώς Σάρατζ, ότι θα πουλήσει ''οικόπεδα'' της ελληνικής ΑΟΖ και ότι θα προχωρήσει σε έρευνες εκεί. Καλό είναι να γνωρίζει ότι απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα… «Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ''υπέρ-εξάπλωσης''. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα!».

Για το μεταναστευτικό - προσφυγικό

«Δεν μασάω το λόγια μου: Προβλήματα υπάρχουν. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν, αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες. Θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες "ροές" αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή... Η κυβέρνηση ξέρει τι συμβαίνει, θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά υπήρξαν ήδη σοβαρές καθυστερήσεις. Και αγκυλώσεις ακόμα. Ελπίζω να ξεπεραστούν με το νέο υπουργείο…».

Πηγή: Με πληροφορίες από Liberal.gr

ΣΧΟΛΙΑ (42)

aris

Γιατι να τρεχουμε στη Χαγη; Nα κερδισει οποιοs την εχει πιο μεγαλη. Την ΑΟΖ εννοω.Α ρε τρελαντωνη.

Δεξιο κουνουπιδι

Γιατι μετρατε τους Αφγανους κ τους Πακιστανους ως λαθρο? Απογονοι του Μ.Αλεξανδρου δεν ειναι! Διαβαστε τα βιβλια του Αδωνι του Λιακοπουλου κ του Βελοπουλου κουραδοεθνικοφρονες

Savonarola

Ο Παπούλιας τα άνοιξε τα σύνορα, βρε ανιστόρητοι, επί Ανδρέα! Όσοι πολεμάνε τον Σαμαρά είναι οι πασοκτσήδες, οι αριστεροί και οι κομπλεξικοί κεντρο-φιλελέδες στην πλειοψηφία τους αμετανόητοι κωψοχέρηδες babyboomers που απο κεί που ταλαιπωρούσανε έναν καιρό τις γάτες στα χωριά τους μου γίνανε και κιμπάρηδες ευρωπαίοι δικαιωματιστές....

Άγγελος

Το 1991 η Αλβανία άνοιξε τις φυλακές και ο Σαμαράς τα σύνορα για τους εγκληματίες!

Ο αγαπημένος

Ο αγαπημένος υπουργός των Αλβανών της Ελλάδας. 1.000.000 λαθρο από Αλβανία είχαμε αφότου άνοιξε τα σύνορα ως υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτακη που έριξε. Σαμαρα άλλαξε η Ημερομηνία, θα μπορέσεις να την Ψηφίσεις. Θα σε περιμένουμε να γυρίσεις από το ταξίδι.

Ανδρέας Κωνσταντίνου

Η ενσωμάτωση των Αλβανών στην Ελληνική κοινωνία είναι εκπληκτική. Τα παιδιά των Αλβανών που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία δέν διαφέρουν σε τίποτα από τα Ελληνόπαιδα. Αντίθετα, σχεδόν όλοι οι άλλοι οικονομικοί μετανάστες είναι, λόγω διαφορετικής θρησκείας, κουλτούρας και νοοτροπίας, είναι αδύνατο να αφομοιωθούν. Η παιδεία και η γλώσσα αποδεικνύονται εξαιρετικά ισχυρά εργαλεία.

John Doe

Άξιος!

Δικηγόρος

Όλα τα δικαστήρια εφαρμόζουν τον Νόμο. Εκτός εάν φοβάστε κ. Σαμαρά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε άδικο.

Ποιόν νόμο,όμως;Συνυποσχετικό ξέρεις τι σημαίνει;

ΤΕΙτζής ιχθυοκαλλιέργειας μάλλον...Μάθε,λοιπόν,άσχετο αντι-Σαμαρικό τρολάκι,τι σημαίνει συνυποσχετικό,διότι έχεις μπερδέψει τα νομικά με την αριθμητική και με τα ψάρια.Μάθημα απ'το ίντερνετ δεν σου κάνω.

Αγγελής

Τα διεθνή, όπως και τα δικά μας πολλές φορές, δημιουργούν νομολογία με τις αποφάσεις τους. Τι δικηγόρος είστε;

KolokoDrones

Σωστα !!

Γιώργος ο Σοφός

ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!!

κωστας αιρετικος κυνικος 52

Πατριδα ΜΟΥ παραταξη ΜΟΥ δεν μας τα λες σωστα αντωνακη......ετσι χωρις μου..........γιατι τωρα τελειωσαν οι γλυκες και αρχιζει η παντοφλα.Παθως και μαθως αντωνακη..............

Τεο

Ξυπνάτε Έλληνες μόνο ο Σαμαράς είναι μαγγας και παντελονατος, ολοι η αλοι φρουρού και αρώματα. Και μην ξεχνάτε διαχειριστή την κρίση όταν ήταν όλα χάλια μαύρα έτοιμη για δραχμή και πινα, και με αντιπολίτευση λαϊκισμού που έταζε λαγούς και πέτρα χείλια, και εκδηλώσεις μησους και βίας, ΜΑΡΦΗΝ Τράπεζα κτλ. Και η μετά Σαμαρά τη βελτίωσαν τίποτα ακόμα η οικονομία στο επίπονο σχέδιο Σαμαρά βασίζεται. Και εάν δεν τον έριχναν θα είχαι βελτίωση ποιο νωρίς τα πράγματα και δεν θα περνούσαν ο άχρηστος σύριζα και να μπούμε τώρα σε μια καλύτερευση. Απλά θυμίζω δυσκολίες και έκατσε μόνο δύο χρόνια.

εδω γελαμε

Μας στράβωσες, μάθε να γράφεις ελληνικά και μετά μπορείς να σχολιάσεις.

Φώτης

Μόνο κάποιοι Κούρδοι είναι πρόσφυγες. Όλοι οι άλλοι είναι λαθρομετανάστες. Και η κυβέρνηση γεμίζει την χώρα με Αφγανούς δήθεν πρόσφυγες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης