Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ παραιτείται από πρωθυπουργός

zaev0

Το  βράδυ της Παρασκευής θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση - Στις 12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές - Αιτία της παραίτησης  η άρνηση της Ε.Ε., τον περασμένο Οκτώβριο, για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα Σκόπια, με την πολιτική αναταραχή να κορυφώνεται μετά το «μπλόκο» της ΕΕ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μετά την άρνηση της Ένωσης, τον περασμένο Οκτώβριο, για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, κάτι που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στη χώρα.

Το  βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή στις 3 Ιανουαρίου πρέπει να σχηματιστεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο νυν υπουργός Εσωτερικών 

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα παραιτηθεί και στη θέση του θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM). Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο νυν υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και αντιπρόεδρος του SDSM.

 O Όλιβερ Σπάσοφσκι θα παρουσιάσει αύριο το βράδυ στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ακολούθως αυτή αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα παραμείνει αρχηγός του SDSM και θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει στις εκλογές του Απριλίου και θα επανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο.

 Από τη μεριά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμά του θα σημειώσει μεγάλη νίκη στις εκλογές του Απριλίου, η οποία, κατά τον ίδιο θα σημάνει το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μετά την άρνηση της Ε.Ε., τον περασμένο Οκτώβριο, για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, κάτι που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στη χώρα και αποδυνάμωσε σημαντικά την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Looks

Κρίμα τόσος Κόμβος τόσα ρουσφέτια πήγαν χαμένα Κοτζιά προδότη γερμανοτσολιά κεσταμπω των ss

Γιάννης Ηράκλειο

Βρε τι μου θυμίζει,??? Βρε τι μου θυμίζει,??? Βρε τι μου θυμίζει Αυτή η ιστορία???

....

Οι Σκοπιανοί θα καταργήσουν την διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα, μέχρι τώρα ούτως η άλλως δεν έχουν ολοκληρώσει 80 συμφωνηθέντα. Εσείς λοιπόν τα ΜΜΕ της Ελλάδας, ο Μητσοτάκης, Ο Πινόκιο, το ΠΑΣΟΚ, όλοι η σαβούρα δηλαδή, οι προδότες, γιατί λέτε ότι δεν καταργείται το διακρατικό συμφωνητικό από την στιγμή πού δεν τηρούνται οι συμφωνημένοι οροι; Πόσοι πήρατε για να πουλήσετε την Μακεδονία μας την Ελλάδα μας;

periergos

Μακάρι φίλε...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τους ξέραμε τόσα χρόνια.

Θοδ

Εννοείτε ότι μετά από αυτό δεν πρόκειται να τηρήσουν την συμφωνία και θα αρχίσουν πάλη τα Μακεδονία και τα μέγας Αλέξανδρος... και έτσι η Τουρκία θα βρει πάλι ευκαιρία να μας προβληματίσει από την μεριά των Βαλκανίων. Η ζυγαριά πάνω κάτω πάει για να δούμε που θα κάτσει.

ΜΠΕΝ ΤΕΝ

Δυτική Βουλγαρία

ο καημένος

Ο τσιπρας δήλωνε κατ´επανάληψιν ότι είναι περήφανος για μια συμφωνία για την οποία τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Σύντομα θα μείνει και χωρίς συμφωνία. Άραγε θα εξακολουθεί να είναι περήφανος?

Δημήτρης

Η μεγάλη πλάκα -περιμένετε και θα το δείτε - θα είναι η εξής: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τρέμει μη τυχόν και δεν επανέλθει στην εξουσία ο Ζάεφ, γιατί τότε ...κλάφτα Χαράλαμπε. Έτσι και κερδίσουν οι ακραίοι εκεί, ποιος κρατάει μετά τους ακραίους εδώ και τη στιγμή που τα ελληνοτουρκικά είναι σε έξαρση, ποιος θα ήθελε αναζωπύρωση παθών στα βόρεια σύνορα!! Τότε θα αποδειχτεί περίτρανα η ορθότητα της συμφωνίας των Πρεσπών, ορθότητα για την οποία κανείς στην κυβέρνηση δεν αμφιβάλλει ασφαλώς.

Bee

1)Η συμφωνία είναι προδοσία και από την αρχη οι Σκοπιανοί δούλευαν ψηλό γαζί τον Τσιπρα και δεν την τηρουσαν. 2)Οι ακραίοι εκεί ήταν κυβέρνηση πριν τον Ζαεφ και παίζει να ξαναγίνουν, γι'αυτο, η οποιαδήποτε συμφωνία δεν έπρεπε να δεχτεί τις ηλιθιότητες των σκοπιανών με αστερίσκο ή μη δίνοντάς τους ακόμη και πρόσβαση στο Αιγαιο. 3)Ακομα και να υπάρχουν ακραιοι(στο επίπεδο των σκοπιανών) στην Ελλάδα, δεν έχουν κόμμα εξουσίας. 4)Ο Ερντογαν πανηγύρισε την συμφωνία, της ούτως ή άλλως φίλης του χώρας των Σκοπίων, τον στρατό της οποίας εκπαιδευουν Τούρκοι αξιωματικοί. Επισης πολλα από τα σχολεία τους, είναι και θα είναι μια εύγενικη χορηγία του Ερντογαν. ΥΓ. Ο Ερντογαν κάνει ακριβώς τα ίδια και στην Αλβανία...

ΝΙΚΟΣ

Αν βγούν οι ακραίοι, ο Μητσοτάκης θα σκίσει αυτό το προδοτικό κατασκεύασμα. Ο προσκυνημένος "επαναστάτης" για άλλη μια φορά έπεσε στα τέσσερα και υπέγραψε ότι ήθελαν οι "ιμπεριαλιστές" για να τον κρατήσουν λίγους μήνες στην καρέκλα.

Κρίμα

να τον πάρει α αλέξης στο γραφείο του για σύμβουλο.

Νικήτας

Σε λίγες μέρες η Ισπανία ψηφίζει υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ο στόχος που ήθελαν οι ΗΠΑ επιτεύχθει. Λογικά είτε φέτος είτε του χρόνου θα πάρουν και το χρίσμα ω υποψήφια χώρα της ΕΕ. Απλά θυμίζω ότι η Γαλλία δεν είχε πρόβλημα με την υποψηφιότητα της Βόρειας Μακεδονίας αλλά με την υποψηφιότητα της Αλβανίας. Αλλά οι άλλες μεγάλες χώρες ήθελαν να ψηφιστεί ως πακέτο η υποψηφιότητα των δύο χωρών.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι για την Ελλάδα πιο πολύτιμη και από την Πελοπόννησο.

Δεν ξέρω τι λένε στην Ευρώπη αλλά η θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι η Βόρεια Μακεδονία εντός της Ε.Ε. Διότι στο υπαρκτό ενδεχόμενο που η Ελλάδα χάσει σε σύρραξη με πρέπει να έχει ένα Χριστιανικό καταφύγιο ώστε να οπισθοχωρήσει προκειμένου να μην απαλλοτριωθεί όλο το μέχρι πρότινος Ελληνόκτητο πολεμικό υλικό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης