Αντώνης Διαματάρης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών

diamataris_main

Την παραίτηση έκανε δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο κ. Διαματάρης δήλωσε ότι υπέβαλε με πόνο ψυχής την παραίτησή του και ότι οι προσωπικές επιθέσεις που δέχεται λειτουργούν αποπροσανατολιστικά

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται από χθες στην Αυστραλία, στο πλαίσιο επίσημης οκταήμερης επίσκεψης. Η επίσκεψη θα ξεκινούσε επί της ουσίας σήμερα και θα τελείωνε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ήταν προγραμματισμένες και συναντήσεις του με εκπροσώπους της ομογένειας. 

Χθες είχε ποστάρει στο Twitter του:


Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.  

Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία.

Κατόπιν αυτού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Πηγές του Μαξίμου επισήμαναν ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό.

Ο κ. Διαματάρης σε δήλωσή του αναφέρει: 

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Το χρονικό που οδήγησε στην παραίτηση

Το ζήτημα προέκυψε όταν η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us είχε αποκαλύψει ότι ο υφυπουργός δεν διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπως είχε αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του. Η ιστοσελίδα, μάλιστα, δημοσίευσε και τα στοιχεία που τεκμηρίωσαν την αποκάλυψή της.

Τη δημοσιογραφική αποκάλυψη αξιοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση, εκδίδοντας σχετικές καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και ειδικό λόγο, αφού η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας του Αντώνη Διαματάρη, ήταν σφοδρός πολέμιος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να παρακάμψει το πρόβλημα, με το επιχείρημα ότι ο Αντώνης Διαματάρης επελέγη για τη θέση υφυπουργού με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό για την πολύχρονη δραστηριότητα και πείρα του κι όχι για το μεταπτυχιακό του. Προφανώς και το επιχείρημα είναι βάσιμο, αλλά από την άλλη δεν στάθηκε ικανό να σβήσει το ατόπημα του υφυπουργού. Πολύ περισσότερο που η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να μην αφήσει το ζήτημα να εκτονωθεί.

Της παραίτησης προηγήθηκε σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει γράψει στο επίσημο βιογραφικό του, δεν έχει μεταπτυχιακό, δεν έχει πτυχίο και «παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο λυκείου». Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα από πού «κρατάει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;».

Η τελευταία αυτή ανακοίνωση αποδείχθηκε καταλυτική. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεώρησαν πως δεν μπορούσαν να υφίστανται περισσότερο τη φθορά που προκαλεί αυτή η υπόθεση και έτσι δρομολογήθηκε η παραίτηση του υφυπουργού.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Ένας ομογενής

Μήπως λέω είναι δυνατόν να τον κρατήσετε στην Ελλάδα. Δεν τον θελουμε πίσω.

Μακεδονας

Ορθώς παρητηθη ο υφυπουργός για την ανακρίβεια του βιογραφικού του. Δεν δικαιολογώ τον πρώην υφυπουργό αλλά υπάρχει μια μανία στην Ελλάδα να θεωρούνται τα πτυχία απαραίτητα ακόμα και για εργασίες που δεν απαιτουν την βαθειά γνώση ενός αντικειμένου που υποτίθεται δίδει το Πανεπιστήμιο. Εκτός από ορισμένα πεδία κυρίως των θετικών επιστημών, οι θεωρητικές επιστήμες στα πανεπιστημια μόνο εγκυκλοπαιδικες γνώσεις παρέχουν που δεν έχουν καμία σχέση με την μελλοντική τους εργασία. Υπάρχουν ταμίες σε τράπεζες με μεταπτυχιακά, γεγονός που δείχνει σπατάλη του κράτους. Ας μην ξεχνάμε ότι δυο πρωθυπουργοί του Ηνωμενου Βσιλειου ο Καλαχαν και ο Μειτζορ δεν είχαν πάει πανεπιστήμιο. Όπως και ένας πρώην διοικητής της τραπέζης της Αγγλίας, ο Εντη Τζωρτζ ο οποίος είχε τελειώσει μόνο το γυμνάσια. Πρέπει η σπουδολαγνεια να παψει και να επιδαψιλευουμε τους ανθρώπους για αυτό που μπορουν να κάνουν και όχι για την συλλογή των συχνακις σκονισμενων πανεπιστημιακών των τιτλων

Αρης

Γενικά έχει παραγινει το κακο με τα ψεύτικα μεταπτυχιακα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αφού με την πρώτη ευκαιρία αποκαλύπτεται και γίνονται ρόμπες.

Αχιλλέας

Φωνάζει ο κλέφτης λένε στο χωριό μου Σε ανάλογες περιπτώσεις ο αλ6ς απλώς αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη και όταν ο λαός του έστειλε το λογαριασμό δεν κατάλαβε τι έγινε Τώρα όσο για τον παρετηθεντα πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος, πολλές φορές η γνώση είναι πάνω από πολλά πτυχία, δεν υπήρχε λόγος να πει ψέματα, η παράταξη έχει ανάγκη από ικανούς και όχι ψεύτες

tasos rallis

το θεμα ειναι ενα μονο ας μην ελεγε χεματα για το πτυχιο διοτι εχει τεραστιες διαστασεις περα απο το ηθικο υποτιμα την νουμοσηνη των υπολοιπων δε σκεφθηκε οτι καποιοι τον γνωριζουν ξερουν οτι δεν πηρε πτυχιο και θα μαθευτει;;;;τουλαχιστον ο μητσοτακης τους διωχνει κατι ειναι και αυτοβαπο το τιποτα

isonomia-isopolitia

Να πάτε στο σπίτι σας κύριε! Και κρατήστε "τον πόνο ψυχής" απ' τον οποίο διακατέχεστε όπως είπατε, για τα χρήματα που αν έχετε φιλότιμο πρέπει να επιστρέψετε, αφού παράνομα τα ενθυλακώσατε!....

ΘΥΜΑΣΤΕ;;;;;

ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡΑ;;;;;;;;ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ;;;;;

Πανος

00:04Έλα τώρα εσύ. Τουλάχιστον αυτος το ελεγε τι ειναι. Εμ αυτος εδω δεν φτάνει που ειχε δώσει νομίζω και συνεντεύξει ,σε καποια εφημερίδα, νομιζω καθημερινη? Και ειχε πει οτι ειχε τιτλους σπουδών από το Κολούμπια. Αλλά το πίστεψε και ιδιος ο κυριακος. (Καταλαβενεις τώρα?) Και οταν ανακαληφθηκε οτι δεν έχει. Εβαλε ο Κυριάκος τον κυβερν. Εκπρωσοπο, να βγει και να τον στηριξη κιόλας. Υ. Γ. Εγω θυμαμε. Πιστευω και εσύ να καταλαβες?????

κρίμα! άλλον έναν γενναίο μακεδονομάχο,

διώχνουν αυτοί οι άθεοι του συριζα.

Λαγωνικο

Εδω ενας εκ των αντιπροεδρων της ελληνικης βουλης δεν εχει απολυτηριο Λυκειου, γιατι δεν πηγε ποτε λυκειο, ουτε καν εξαταξιο γυμνασιο κι εσεις ασχολειστε με τις μεταπτυχιακες σπουδες του Διαμανταρη; Ημαρτον, συντροφοι, ημαρτον.

Άριστος!

Άριστος!

Καρανίκας

Σαν εμένα!!! Σαν εμένα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20-01-20_0005__DPC4273

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τοπικής της ΝΔ στους Αγίους Αναργύρους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μία είναι η βασική μας διαφορά με την Τουρκία: «η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» - Δήλωσε ανοιχτός για τη Χάγη - Τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη

1
IMG_4653

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε η μεγαλύτερη, σε μια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αναφέρεται στην ανάγκη καταπολέμησης του Αντισημιτισμού 

1
dimoskopisi_main01

Σαφές προβάδισμα   13 μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% του Αλέξη Τσίπρα -  Το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία - Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

51
w20-1849581

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα των Μηδικών Πολέμων κατά την έναρξη της διεθνούς ημερίδας με θέμα «Θερμοπύλες και Σαλαμίνα: Αποτιμώντας την σημασία τους σήμερα»

3