Άγιο Όρος: Με τροπολογία ο διοικητής μπορεί να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του

Άγιο Όρος: Με τροπολογία ο διοικητής μπορεί να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του

Η τροπολογία έρχεται μετά την επιθυμία του νέου διοικητή κ.Θανάση Μαρτίνου να μην λαμβάνει μισθό

martinos
Τη δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων του διοικητή του Αγίου Όρους, σε πρόσωπο που επιθυμεί να υπηρετήσει εθελοντικά και χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και κατατέθηκε στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή.

Επιπλέον η τροπολογία προβλέπει ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους, πέραν της ισχύουσας πρόβλεψης για προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με γνώση των θεμάτων του Αγίου Όρους, πρέπει να διαθέτει επαγγελματική εμπειρία που απέκτησε στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, και που κρίνεται αξιόλογη. Επίσης ορίζεται ως ασυμβίβαστη η θέση του διοικητή του Αγίου Όρους και η ταυτόχρονη κατοχή θέσης εντός της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος στην περίπτωση εθελοντικής παροχής υπηρεσιών από τον διοικητή, η τροπολογία ορίζει ότι οι διοικητικές αρμοδιότητες που προβλέπονται από την παρ. 1 του Οργανισμού Διοικήσεων του Αγίου Όρους εκχωρούνται στον αναπληρωτή διοικητή.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία έρχεται κατόπιν της επιθυμίας του νέου διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνου να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του, δυνατότητα που δεν υπήρχε πριν από την τροπολογία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης