Σκληρό ροκ κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Σκληρό ροκ κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Για κατάλυση «κάθε δυνατότητας αντικειμενικής ενημέρωσης» έκανε λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση - «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την ΕΡΤ σε κομματικό φερέφωνο» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεσμεύτηκε ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τα χρήματα των φορολογουμένων

ktirio_ert
Ένα ακόμα μέτωπο σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προέκυψε ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τους υποψηφίους που προτείνει για την ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας για τις δύο κορυφαίες θέσεις της ΕΡΤ τον γνωστό δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα ως πρόεδρο και τον Γιώργο Γαμπρίτσο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τον Ζούλα ως τον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μίλησε ακόμα για κατάλυση «κάθε δυνατότητας αντικειμενικής ενημέρωσης» αλλά και «αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Στον αντικυβερνητικό «χορό» μπήκαν και πρωτοκλασάτα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ, τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ! Πρόκειται για προκλητική αποθέωση του κομματισμού. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, με τόσο ωμή ταύτιση κόμματος και κράτους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση».
 
Η κυβέρνηση δεν άργησε να απαντήσει μέσω ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο. Όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.
Οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

Κλείσιμο
Σχόλιο του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με την ΕΡΤ

«Ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για την ΕΡΤ, θυμίζει πολύ αυτό που λέει ο λαός μας «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Γιατί τόσο οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό όσο και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, έχουν κοινό παρανομαστή τη διασφάλιση της κυβερνητικής προπαγάνδας και όχι το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης