Υπουργείο Υγείας: Κατευθύνσεις από τον Κικίλια στους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών

Υπουργείο Υγείας: Κατευθύνσεις από τον Κικίλια στους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας περιλαμβάνονται στις βασικές κατευθύνσεις που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στις Υγειονομικές Περιφέρειες στη διάρκεια της σύσκεψης της Πέμπτης 

kikilias
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, ειναι τα μείζονα ζητήματα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, συμφωνα με τις κατευθύνσεις που δοθηκαν απο τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, στο πλαισιο της σημερινής συνεδρίασης του Κεντρικου Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).

Οι διοικητές και υποδιοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία - εκτός από τον υπουργό Υγείας συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού, κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος- την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες υγείας της αρμοδιότητας τους.

Ο Υπουργός Υγείας τούς ζήτησε να αποτυπώσουν τις προτεραιότητες των περιφερειών, καθώς και τα στοιχεία των οικονομικών αναγκών τους, θέτοντας ως βασικούς άξονες την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες Υγείας και την καταγραφή των αναγκών τους σε προσωπικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης