Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία να μην εκλάβει την ηρεμία μας ως αδυναμία

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία να μην εκλάβει την ηρεμία μας ως αδυναμία

Ανησυχητικές οι τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - Μετά το τέλος της ομιλίας του, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι, όσον αφορά στο θέμα της στρατιωτικής θητείας, «περιμένουμε σκέψεις και εισηγήσεις από τα Γενικά Επιτελεία»

21415142
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία απηύθυνε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος προειδοποιώντας την γειτονική χώρα να μην εκλάβει την «ηρεμία μας ως αδυναμία».

«Είναι αυτονόητο ότι δεν θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν ευθέως την εδαφική μας ακεραιότητα και κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για να προσθέσει: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο οι οποίες μας ανησυχούν όπως οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Στεκόμαστε με προσήλωση στο πλευρό της Κύπρου. Επιδιώκουμε σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας. Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει να προκαλούμεθα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει δίαυλο επικοινωνίας και επανέναρξη των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι σκοπός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι να διατηρεί «το εθνικό «ξίφος» ακονισμένο, κοφτερό και αιχμηρό. Εύχομαι το ξίφος να παραμείνει στο θηκάρι . Δεν πρέπει όμως να είμαστε και αμέριμνοι».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι, όσον αφορά στο θέμα της στρατιωτικής θητείας, «περιμένουμε σκέψεις και εισηγήσεις από τα Γενικά Επιτελεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης