Μπαράζ αποφυλακίσεων με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα από την 1η Ιουλίου

article9062_w_l

Οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρσή του και καλούν σε διάλογο

Δεν έχει επιστροφή ο δρόμος των αποφυλακίσεων που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου 2019 και μετά, όταν θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ψηφίστηκε άρον-άρον λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Ήδη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της πρότεινε στην παρούσα κυβέρνηση, την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα «προκειμένου μέσα από περαιτέρω διαβούλευση των επιστημονικών φορέων να αρθούν οι αστοχίες επιμέρους διατάξεων και να ληφθεί η δέουσα πρόνοια για την δημιουργία των ελάχιστων αναγκαίων υποδομών πρακτικής εξυπηρέτησής τους».

Οι εισαγγελείς, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την Ποινική Δικαιοσύνη, προειδοποίησαν ήδη και μάλιστα για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πριν ψηφιστεί), «τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας».

Οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα προκειμένου να αποτραπεί «ο κίνδυνος εκτροχιασμού της ποινικής δικαιοσύνης».

Ακόμη, οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα και νέο διάλογο.

Από την 1η Ιουλίου και εν όψει του ότι η Βουλή θα είναι κλειστεί, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στον τομέα των αλόγιστων αποφυλακίσεων, κάτι που δεν έχει επιστροφή, ενώ μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων που οι δίκες τους είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν θα «πέσουν στα μαλακά».

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι ποινικολόγοι δεν έχουν προλάβει να δουν και βρουν όλο το φάσμα του ευνοϊκού καθεστώς που κρύβουν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Και όπως με νόημα έλεγαν οι μόνοι που γνωρίζουν το πλήρες εύρος των ευνοϊκών διατάξεων του νέου Ποινικού νομοθετήματος είναι τα μέλη των δυο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, τα οποία είναι πανεπιστημιακοί (καθηγητές Νομικών Σχολών) και δικηγόροι ειδικευμένοι στο Ποινικό Δίκαιο, οι οποίοι έχουν μάλιστα πελάτες αρκετούς έγκλειστους ή υποψήφιους έγκλειστους. Υπενθυμίζεται ότι και οι καθηγητές των Νομικών Σχολών δικηγορούν.

Εν δεικτικό παράδειγμα του αποτελέσματος του νέου Ποινικού Κώδικα και νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας είναι η νέα ποινική αντιμετώπιση που θα έχουν οι πολυϊσοβίτες όπως είναι τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Μετά την 1η Ιουλίου τα μέλη της 17Ν μπορούν να αιτηθούν την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα όποιος εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης μετά το 16 έτος της έκτισης της ποινής του απολύεται με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού.

Κατά συνέπεια τα μέλη της 17Ν ξεκίνησαν την εκτέλεση της ποινής του το 2003, εντός του τρέχοντος έτους θα μπορούν να ζητήσουν την έξοδο τους από τη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι καμία σημασία δεν έχει η πιθανή άσκηση ποινικής δίωξης για άλλο αδίκημα, αφού η κατ’ οίκον έκτιση δεν αποκλείεται γι αυτό το λόγο, αλλά μόνον αν υπάρχει άλλη αμετάκλητη καταδίκη κατά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση στο νέο άρθρο 105Β (παράγραφος 6) του Ποινικού Κώδικα ορίζεται ότι ακόμα και για όσους έχουν πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις ο μέγιστος χρόνος παραμονής στη φυλακή είναι τα 25 έτη. Έτσι, τα μέλη της 17Ν θα είναι ελεύθερα μετά την συμπλήρωση 25 ετών φυλάκισης.

ΣΧΟΛΙΑ (49)

ΝΙΚΟΣ

Προνοητικοί οι συριζαίοι. Κάτσε να βγούν αυτοί, να μην είμαστε στριμωγμένοι τώρα που θα μπούμε εμείς. Ολες τους οι επιλογές, καταστροφή.

αυτός είναι καφές

ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ

Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω

Μερικες διμοιριες εθελοντες διαλεγμενοι ενας ενας, εξη μηνες εφαρμογη νομου εκτακτης αναγκης και η Ελλαδα γινεται η πιο καθαρη γωνια της Ευρωπης. Ιδιεταιρα τα Εξαρχεια χωρος αναψυχης για νεους και νεες. Παραθυρα ανοιχτα, κλειδαραδες ανεργοι. Εκτος αν θελουμε αυτο που εχουμε: μια χωρα βυθισμενη στο εγκλημα και αφημένη στις ορεξεις του καθε εγκληματια, ντοπιου και ξενου. Τα αθρωπινα δικαιωματα ειναι για τους ανθρωπους.-

Δημήτρης

Από πότε ισχύουν οι νόμοι αναδρομικά;

SPARTA.

Ό στόχος της βρώμικης και ανθελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προφανής. Από την μια επιβραβεύει και ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν στις Ευροεκλογές. Να θυμίσουμε ότι στις φυλακές ο Τσίπρας έλαβε ποσοστά Καντάφι και Χόνεκερ που άγγιξαν το 75%. Από την άλλη με τόσους εγκληματίες ελεύθερους θέλει να δημιουργήσει με το καλημέρα πρόβλημα στην νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη και να μας κουνάει το δάχτυλο ο ανθέλληνας Τσίπρας και οι ανίκανες Γεροβασίλη και Παπακώστα για δήθεν έκρηξη της εγκληματικότητας με την Νέα Δημοκρατία.

Αναρωτιεμαι

ποτε θα μαζευτουν κανα δυο αηδιασμενοι και παρουν το δικαιο στα χερια τους. Ειναι τεραστια αδικια να δολοφονούνται αθωοι συμπολιτες, γιαγιαδες και παπουδες και οι δολοφονοι να διαγουν βιον χαρισάμενον.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: Οι ευνοούμενοι της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ

Και πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, άλλωστε, ο τίτλος "ΣΥΜΜΟΡΙΑ" για το συρφετό που επί 4,5 χρόνια παρίστανε την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που υπονόμευσε το μέλλον της Ελλάδας, των παιδιών και των εγγονών μας, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που προσπάθησε να μας αποκόψει από τις παραδόσεις μας χτυπώντας την παιδεία, το θεσμό της οικογένειας και το Χριστιανισμό, φέρνοντας στίφη μουσουλμάνων, στους οποίους παρέχει τροφή, στέγη, υπηκοότητα και όλες τις ανέσεις, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που επέτρεψε στις πολυεθνικές συμμορίες των εξαρχείων να κυβερνούν, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ των ανίκανων, που με το ραγιαδισμό και τη δουλικότητα που τη διακρίνει αποθράσυνε την Τουρκία και της επέτρεψε να διεκδικεί ολόκληρο το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που πρόδωσε τη Μακεδονία, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που μας φόρτωσε το χειρότερο μνημόνιο για να επαίρεται στη συνέχεια ότι έβγαλε από τα μνημόνια, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που κατεδάφισε ότι είχε απομείνει όρθιο στη χώρα, δεν είναι μόνο η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να δίνει επιδόματα στους τεμπέληδες, τους λαθρομετανάστες και τους ρομά. Είναι η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που με ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ -ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ. Ο νέος ποινικός κώδικας είναι το τελευταίο ...δώρο που έκανε στην ελληνική κοινωνία η πλέον αδίστακτη ΣΥΜΜΟΡΙΑ που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα. Καθολικά αποδοκιμασμένη από τον ελληνικό λαό, ουσιαστικά παραιτημένη και χωρίς να έχει το ηθικό δικαίωμα να νομοθετεί και παρά τις αντιδράσεις, αποφυλακίζει και όσους δε μπορούν να αποφυλακιστούν με το νόμο Παρασκευόπουλου. Σε 10 μέρες η ΣΥΜΜΟΡΙΑ που κατέστρεψε τη χώρα ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και μένει η ταλαίπωρη Ελλάδα να μετράει τις πληγές της

Παρακαλω, μπορει κανεις να μας πει σοβαρα

αν ο νεος κωδικας μπορει να τροποποιηθει, να αλλαξει, να αντικατασταθει; Δεν μπορει ενας λαος ολοκληρος να γινεται ερμαιο του καθε καθαρματος και του αντιπροσωπου του, Παρασκευοπουλου και Καλογηρου.

Αλέξανδρος Ζερβέας

Οι συμμορίτες του σύριζα νομοθέτησαν υπέρ των εγκλείστων συμμοριτών. Που το περίεργο; Και ο Κούλης τι θα πράξει; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Νεοφιλελεύθερους και μαρξιστές ενώνει το μίσος κατά των γηγενών!

Ο αλήτης

τσίπρας αποφυλακίζει τους ψηφοφόρους του.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...και οι δικηγόροι,τους πελάτες τους...

Ο πελατης εχει παντα δικιο

Για αυτο και η βιασυνη να βγει ο νεος ποινικος κωδικας? Κυκλοφορηστε αφοβα που λεει και η Παπακωστα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης