Γεννηματά: Μου είπε πρώτος στο Επικρατείας ή τίποτα - Βενιζέλος: Κάνεις το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

fofi_venizel_main

«Μονομαχία» στον... πράσινο ήλιο - Το ραντεβού ρήξης της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Η τοποθέτηση Καμίνη ως επικεφαλής στο Επικρατείας και ο «πόλεμος» δηλώσεων - Εκτός Κινήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Εκτός Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τη  Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής του ανακοίνωσε πως στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη και ακολούθησε ρήξη.

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη:

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης».

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη: 

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρόθεσή της να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης και του ζήτησε να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα. 

Η επιλογή Καμίνη ήταν για να υπογραμμιστεί η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και η δεύτερη θέση θα δοθεί στον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρο Μαργαρίτη.

«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του Σύριζα για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

Στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν " πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα".

Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση Καμίνη: 

«Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

«Πόλεμος» στο διαδίκτυο

Η κόντρα στην κορυφή πέρασε σαν ηλεκτροσόκ στην κομματική βάση. Στο διαδίκτυο τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής διχάστηκαν, καθώς άλλοι πήραν το μέρος της Φώφης Γεννηματά και άλλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ορισμένοι έκαναν ένα ακόμη βήμα (πχ ο Μάνος Επιτροπάκης) ανακοινώνοντας την παραίτησή τους από τα ψηφοδέλτια του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Σε επίπεδο κορυφαίων οι περισσότεροι προτίμησαν να σιωπήσουν μιλώντας μεταξύ τους στα τηλέφωνα. Σε κάθε περίπτωση, την Τρίτη θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο και την Τετάρτη η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ (321)

456

Κακιασμενε και μονιμως θυμωμενε Βαγγελα για κατεβα με δικό σου συνδυασμό να δεις πόσα απιδια χωραει ο σακκος. Ούτε τον Λεβεντη δεν θα κερδισεις. Χρησιμοποιησες τον έτοιμο μηχανισμο του Ανδρέα και ταυτισες την παρουσία σου με τις κυβερνήσεις που μαδισαν τη χώρα. Στο τέλος συνεργαστηκες με τη ΝΔ, το κομμα που αιωνια κατηγορουσες! Το ότι υπηρξε κυβέρνηση συριζα είναι δική σας ευθύνη. Κατεβα υποψήφιος αν σου βαστα.

Μ.ΠΑΣΟΚ Μ.ΕΛΙΑ Μ.ΔΗΣΥ Μ.ΚΙΝΑΛ Μ.κλεφτοΠΑΣΟΚ

.............

Βρε ούστ

Ο ογκόλιθος ήξερε ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είχε ονοματεπώνυμο. Τράπεζες που έδωσαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ιδιώτες που κατασπατάλησαν τα δάνεια, εφαπαξάρες των 300.000 ευρώ, συνταξάρες των 5.000 ευρώ, υπερχρέωση και καταστροφή των ΔΕΚΟ από λαμογιές των κομματικών διοικήσεων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οφσόρ εταιρείες και φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό και ένα σωρό άλλα. Και αντί να τους μαγκώσουν όλους αυτούς και να ξεράσουν τα αρπαγμένα, έριξαν το χρέος στο λαό. Και εφηύραν το ΕΝΦΙΑ! Και ένα σωρό φόρους για να αρπάξουν από τους νοικοκυραίους ότι μπορούσαν για να τα στείλουν πεσκέσι στους δανειστές για να ξαναπάρουν χρήμα. Ούτε ένα λαμόγιο φυλακή, ούτε ένας δεν επέστρεψε ούτε ένα ευρώ στο κράτος. Πλήρης κάλυψη και προστασία στα λαμόγια, που οδεύουν προς παραγραφή, αφού ήδη πλησιάζουμε την 10ετία. Σε λίγο κανείς δε θα θυμάται γιατί χρωστάμε. Δοξάστε τον!

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

Βενιζέλος, βενιζελικοί, σημιτικοί, καλώς να ορίσουν στη Νέα Δημοκρατία...να διευρυνθεί η παράταξη και να αποκτήσει ακόμα πιο έντονο κεντρώο προσανατολισμό...ευχαριστούμε πολύ φωφώ (πρώην αν. υπουργέ Εθ. Άμυνας του Σαμαρά), έκανες το κόμμα, απόκομμα

Σιγά το γίγαντα

Κ ξαφνικά όλοι κατάλαβαν τι πολιτικός γίγαντας είναι ο Μπένι κ προδιαγράφουν την εκλογική καταστροφή του ΚΙΝΑΛ. Να μην ξεχνάμε όμως ότι εκεί που όλα τα βαριά πυροβολικά του Πασοκ απέτυχαν η Φώφη κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό κ να χτίζει σιγα σιγά τα ποσοστά του. Ο Μπένι έκανε αρχηγόσβτου πασοκ κ πήγε άπατο. Ο Μπένι έκανε τον νόμο περίευθύνης υπουργών τον οποίο χρησιμοποίησε κι όλας. Ο Μπένι χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τα στικάκια. Ο Μπένι ξεφτίλιζε το πασοκ όταν εν μέσω κρίσης αγόραζε bmw θωρακισμένη για να κάνει το υπουργό. Ο Μπένι δεν έχει ρεύμα κ δεν θα αποκτήσει ποτέ γιατί όσο μορφωμένος κι έξυπνος είναι άλλο τόσο φαντασμένος κ επαρμένος είναι. Άλλο τόσο έχει ευθύνη προσωπική για την δυσμενή θέση της χώρας μας αυτή την στιγμή, μαζί με πολλούς άλλους. Πασοκ-Κιναλ δεν έχω ψηφίσει κ δεν θα ψηφίσω ποτέ αλλά κρίνοντας εξ αποστάσεως την Φώφη κ τον Μπένι νομίζω ότι τον Μπένι θα τον φάει η μαρμάγκα η δε Φώφη στις επερχόμενες εκλογές θα επιβραβευθεί για αυτή της την απόφαση. Ξαφνικά είδατε όλοι στο πρόσωπο του Μπένι το πασοκ κ ασπαστήκατε την ηλίθια δήλωση του περί ουράς του σύριζα. Πάντα τέτοιες απειλές έκανε ο Μπένι κ πάντα άπατες πηγαίνανε. Κ μια συμβουλή, Κυριάκο άσε το Μπένι σπίτι του αν θες να βγεις κυβέρνηση!!!!

Αγύριγο κεφάλι

Ο Βενιζέλος ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ με την ΔΕΞΙΑ και με την εφιαλτική διακυβέρνηση Σαμαρά! Το κόμμα ΠΡΕΠΕΙ (και καλά κάνει) να κάνει στροφή προς την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και προς τα λαίκά στρώματα, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου.___ Αυτό είναι ΟΛΟ το νόημα της πολιτικής κίνησης αυτής. Έτσι αποκωδικοποιείται!

Τέλης

Ψάχνανε κάποιοι (να μας τους ονομάσει η ..Πρόεδρος), να βρούν κάποιον να διώξει τον Βενιζέλο. Τον πρώην Πρόεδρο, αν θυμάμαι καλά. Και βρήκαν την Φώφη. Και αυτή το αποδέχθηκε και το διέπραξε. Μπράβο Φώφη. Επιτέλεσες σπουδαίο καθήκον και πρόφερες μεγάλη υπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ του πατέρα σου. Αν σε είχε μπροστά του θα σε χαστούκιζε στα σίγουρα. Περίμενες να σε ψηφίσουμε και μετά να το διαπράξεις. Ομως έρχονται και οι εθνικές εκλογές. Και τώρα πλέον σίγουρα θα συντριβεί το ΠΑΣΟΚ-κιναλ. Θα ψάχνεις στους κάδους για ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Κρίμα που έγινες η ταφόπλακα του κινήματος. Και σου μιλάει κάποιος και χιλιάδες άλλοι, που άλλο χρώμα δεν έπιασαν στα χέρια τους. Τελικά σε έπεισαν οι Λιαλιώτιδες, οι Ραγκούσηδες, οι Ξενογιανακοπουλαίοι και όλοι αυτοί που τους μάζεψε από τα πολιτικά σοκάκια της γειτονιάς ο Ανδρέας, αλλά και ο Γιωργάκης. Κρίμα και πάλι Κρίμα. Τώρα είναι η σειρά σου να να βγάλεις ανακοίνωση για προσχώρηση στον Σύριζα αφού εξοβελήσεις και τον έτερο ...ενοχλητικό Λοβέρδο. Ετσι για να ησυχάσουμε και μεις, που σε προτιμήσαμε, ελέω Γιώργου Γ., σε βάρος του Ανδρουλάκη. Σ΄ευχαριστούμε και ..........καλή σταδιοδρομία στον Σύριζα ή όπου αλλού.

@

ΠΑΣΟΚ δεν έχεις ψηφίσει ποτέ και αυτά τα περί χαστουκίσματος είναι π@@ριές. Όποιος ψήφιζε παλιά ΠΑΣΟΚ συμφωνεί απόλυτα με την κίνηση της Φώφης. Καιρός να φεύγουν τα δεξιόστροφα βαρίδια Βενιζέλος Λοβέρδος κλπ και να αποκτήσει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ την παλιά του φυσιογνωμία. Σε αυτέ τις εκλογές μπορεί να μην τα πάει τόσο καλά, αλλά στις επόμενες θα ανέβει το ΚΙΝΑΛ.

Σερραίος

Καλώς ήρθατε στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Δε μπορεί καθόλου η κοπέλα. Αλλά και κλασική παλαιοελλαδίτικη πολιτική, μπόχα και δυσωδία.

From NY with poisonous Love

Δεν προκειται να κλαψω για την αποπομπη του Βενιζελου. Μια ζωη κρυπτοδεξιος ηταν, αλλα μας το απεκρυπτε. Τι να θυμηθω το Ζαππειο με τις παμφολιγες... η τις καθημερινες τρικλοποδιες στην κυβερνηση Γ. Παπανδρεου. Σημειωστε οτι συντομα θα του δοθει η ευκαιρια να κατεβει σαν "συνεργαζομενος" με την ΝΔ. "Το Εθνικο κεφαλαιο!!! θα καταλιξει ει γην εξ ης προηλθε". Απ' την αλλη πλευρα στοχος του ΚΙναλ ειναι ο επαναπροσεταιρισμο των λιποτακτων ψηφοφορν του πρωην Πασοκ. Η στρατηγικη ειναι κατανοητη. Τωρα γιατι ο Καμινης ειναι η εμβληματικη προσωπικοτητα η οποια θα προσελκυσει τους πρωη ψηφοφορους του Πασοκ ειναι μια αλλη ιστορια. Καταλαβε κανεις ποτε τι ειναι πραγματι ο κ. Καμινης. Μηδεν απο μηδεν μηδεν. Η κ. Γενηματα παιζει τα ρεστα της. Αν δεν πιασει το 12% το ιερατειο, συμπεριλαμβανομενου και του κ. Καμινη, θα της δειξει την εξοδο.

Γιάννης Κ

Ευκαιρία βρήκαν τα άθλια συριζοτρόλ των 0,6 € να ...αποθεώσουν την κυρά φώφη. Ρε νούμερα τίποτα δεν καταλαβαίνετε; Σε ένα μήνα ούτε καφέ δεν θάχετε να πιείτε ηλίθιοι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης