Από το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει την επταήμερη εργασία

ENIMEROSI-1

Δείτε το ΦΕΚ της 4ης Οκτωβρίου 2018 που υπέγραψε η Έφη Αχτσιόγλου και τη σχετική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας - Και κόντρα Βρούτση με Αχτσιόγλου στη Βουλή

Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωνε την επταήμερη εργασία από το 2018, αποκάλυψε ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε «υποκριτές» τα στελέχη της κυβέρνησης που επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και δημοσίευσε το ΦΕΚ της 4ης Οκτωβρίου 2018 που υπέγραψε η Έφη Αχτσιόγλου και τη σχετική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους ανοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Βρούτση
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο τομεάρχης της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα που ανακίνησε το Μέγαρο Μαξίμου είχε επισημάνει:

«Ήταν η απόλυτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι πάνω στη μανία τους και στο άγχος τους και στην απόγνωση που έρχεται η επερχόμενη δεινή ήττα στις ευρωεκλογές, και ακολουθούν οι εθνικές, ο πανικός τους έχει φέρει σε σημεία να τραβάνε και να κάνουν την τρίχα τριχιά με αποτέλεσμα πολλές φορές όπως το χθεσινό, να πέφτουν μέσα σε αυτό το οποίο προσπάθησαν να κάνουν οι ίδιοι. Δηλαδή να γελοιοποιούνται καθώς πρόκειται για την απόλυτη γκάφα.»

Δείτε τα έγγραφα που δημοσίευσε ο Γιάννης Βρούτσης
ΦΕΚ_ΞΕΝ
ΣΣΕ_ΞΕΝ

Την εν λόγω κλαδική σύμβαση, που επιτρέπει την εργασία πέραν του πενθημέρου και φέρει την υπογραφή της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου, κατέθεσε ο κ. Βρούτσης και στην Ολομέλεια της Βουλής,  συνεχίζοντας τον πολιτικό... πετροπόλεμο κυβέρνησης και ΝΔ αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα.

«Δεν καλύπτεται η γκάφα σας σήμερα. Το εργατικό δίκαιο έχει αρχές όπως το πενθήμερο. Η πρώτη κλαδική σύμβαση επταήμερης εργασίας φέρει την υπογραφή Αχτσιόγλου» υποστήριξε ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της, η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι δεν ορίζει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας τις συλλογικές συμβάσεις και εξήγησε ότι βάσει νομοθεσίας η επιχειρησιακή σύμβαση μετατρέπεται σε κλαδική, όταν συμφωνεί το 51% των εργαζομένων. Η ίδια σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξήγησε πως η κυβέρνηση και το ΣΕΠΕ έχουν επιβάλει δεκάδες πρόστιμα για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η υπουργός Εργασίας μετέτρεψε σε υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε στις 27.3.2018. Σε αυτή τη σύμβαση προβλέπεται ότι η εργασία στις ημέρες ανάπαυσης (Σάββατο, Κυριακή) δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας»! Ο Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής. Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες «διευκρινίσεις» και «επεξηγήσεις» των συνεργατών του και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να «μαζέψουν» τις δηλώσεις του υπέρ της επταήμερης εργασίας, σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο Εργασίας, επί ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν νομιμοποιεί την επταήμερη εργασία μέσω συλλογικών συμβάσεων.

Κατανοούμε τον κ. Βρούτση που μετά από όσα είπε ο αρχηγός του υπέρ της επταήμερης εργασίας κάνει ό,τι μπορεί για να τον υπερασπιστεί. Έχει αναλάβει μια δύσκολη αν όχι αδύνατη αποστολή.

Του υπενθυμίζουμε απλώς ότι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι κανόνας αναγκαστικού δικαίου, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης προφανώς ονειρεύεται να καταργήσει.

Για τη συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση εργασίας που επικαλέστηκε ως δήθεν «αποκάλυψη» τον ενημερώνουμε ότι: Η σύμβαση διατηρεί σε ισχύ προηγούμενό της όρο που προβλέπει ρητά ότι η εργασία είναι πενθήμερη και οι ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχόμενες.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε διάταξη συλλογικής σύμβασης εργασίας ενδεχόμενα παραβιάζει τον κανόνα της απαγόρευσης της επταήμερης εργασίας είναι αυτοδικαίως άκυρη και επιφέρει πρόστιμα, τα οποία πολλάκις έχουν καταλογιστεί από το Σ.ΕΠ.Ε., που ευτυχώς επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί για την προστασία των εργαζομένων από επιχειρηματίες που έχουν την ίδια αντίληψη με τον κ. Μητσοτάκη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ρητά και η συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση - «αποκάλυψη», στο άρθρο 6, όπου ρητά επαναλαμβάνει: «Ευνοϊκότεροι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από ατομική σύμβαση, νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές ρυθμίσεις, Κανονισμούς Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια, δεν θίγονται από τις διατάξεις της παρούσας και εξακολουθούν να ισχύουν».

ΣΧΟΛΙΑ (38)

ΝΙΚΟΣ

Μια επιχείρηση μπορεί να "δουλεύει" 365 μέρες τον χρόνο. Αλλη μπορεί να λειτουργεί πέντε μέρες την εβδομάδα, άλλη οκτώ ώρες την ημέρα, άλλη ώρες καταστημάτων, άλλη σπαστό ωράριο, άλλη μόνο μέρα η μόνο νύχτα. Οπως επίσης μόνο καλοκαίρι η μόνο χειμώνα. Αυτό το καθορίζει η αγορά και η βούληση του επιχειρηματία. Ο εργαζόμενος, διαλέγει και παίρνει. Αν δεν γουστάρει, ψάχνει την επόμενη δουλειά του. Προσφορά και ζήτηση όπως συμβαίνει σε όλες τις ελεύθερες οικονομίες του κόσμου.

Δεν μιλάμε για τις επιχειρήσεις αγαπτητέ

για τους εργαζόμενους μιλάμε και για τους νόμους της χώρας, ο ηλιθιος ειπε οι εργαζόμενοι να εργάζονται εφτα μέρες την βδομάδα, οχι οι εταιρείες. Επίσης αν σε κάποιες εταιρείες δεν τους αρέσουν οι νόμοι της χώρας,ας το κλεισουν το μαγαζί και ας πάνε αλλου. Στα τσακίδια οι παράνομοι, ετσι δεν ειναι;

Μ.Γ

"κλαδική σύμβαση εργασίας στον Τουρισμό που φέρει την υπογραφή της κυρίας Αχτσιόγλου και μεταξύ άλλων προβλέπει «ελαστικό» ωράριο εργασίας. Συλογική Σύμβαση Εργασίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2019-20 που υπογράφηκε το 2018 και διευθετώντας το χρόνο εργασίας των μηχανοδηγών αναφέρει ότι "δύνανται να εργάζονται επτά συνεχόμενες ημέρες"».

Σ

Η Αχτσιόγλου είναι καταφανώς ψεύτρα και σε αυτή την περίπτωση. Με τις νέες συντάξεις εδω και τρείς φορες λεει ότι θα λυθει το θέμα και ακόμη εκκρεμούν!

Kostas

Δημοσιευστε και το όνομα αυτού που προσβάλει την νοημοσύνη μας βρε παιδιά και μας κοροιδεύει τοσο απροκάλυπτα με ένα κείμενο που το στηρίζει σε ένα έγγραφο που δεν έχει καμια σχεση με τα όσα γραφει ο "συνάνθρωπός" μας εδώ. Να μην ξέρουμε ποιος μας κοροιδεύει τόσο ασύστολα;

Ελενη

Και γιατι θελατε πιο παλια τα μαγαζια να λειτουργουν και τις κυριακες και οι υπαλληλοι να μην καθονται ουτε την κυριακη να ξεκουραστουν αλλα αυτη ηταν η νεα αλλαγη του συριζα.οι ελευθεροι επαγγελματιες δουλευουν και τα σαββατα και ολοι οι υπολοιποι πινουν τον καφε τους.

Μ.Γ

" προβλέπεται ότι η εργασία στις ημέρες ανάπαυσης (Σάββατο, Κυριακή) δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας»! ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Kostas

Διαβασε, δεν είναι πολύ. Αλλά είναι αρκετό για να δείξει ότι μάλλον λάθος τα'χεις καταλάβει. [...]

Μ.Γ

"δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας» ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΕΚΑ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ".

Kostas

Φυσικά κόβεις επίτηδες την παράγραφο για παραπλάνηση: 1.3. Η απασχόληση σε ημέρες ανάπαυσης, εφόσον προκύψει και πραγματοποιηθεί, αυξάνει τις μηνιαίες αποδοχές και το οφειλόμενο ασφαλιστικό ημερομίσθιο των εργασθέντων, κατά τα παραπάνω, εργαζομένων και λειτουργεί υπέρ αυτών. Σε καμία λοιπόν περίπτωση η τυχόν εργασία τους κατά τις ημέρες αυτές δεν δύναται να θεωρηθεί απλή (μεμονωμένη) ή κατά σύστημα παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας - το οποίο εξακολουθεί να ισχύει - αφού όποτε αυτή πραγματοποιείται, αυτό γίνεται λόγω εποχικότητας και αυξημένου φόρτου εργασίας του ξενοδοχείου και όχι από πρόθεση, επιθυμία ή συμφωνία των μερών περί μη τήρησης του συμπεφωνημένου πενθημέρου. Πηγή: [...]

Μ.Γ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ 4-5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ-ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΕΝΣΥΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ "ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ" .KAI ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ.

Νικος

Τραγική Αχτσιογλου... κοροϊδεύει εδώ και ενάμιση χρόνο, τους δανειολήπτες του ΟΕΚ από τραπεζα, με την ανοχή του πρωθυπουργού.

Γιαννης

Καλα ο Βρουτσης μπορει να ειναι και αγραμματος η απλα ψευτης, εσεις εκει στο πθ δεν διαβασατε το ΦΕΚ πριν δημοσιευσετε την κοτσανα του Βρουτση; Που βλεπετε στο κειμενο του ΦΕΚ να αναφερει για 7ημερη εργασια την εβδομαδα; Αγραμματοι και εσεις;

Εδω, το γράφει...

«Η υπουργός Εργασίας μετέτρεψε σε υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε στις 27.3.2018. Σε αυτή τη σύμβαση προβλέπεται ότι η εργασία στις ημέρες ανάπαυσης (Σάββατο, Κυριακή) δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας»! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;; Τεράστιο ΡΟΥΣΦΕΤΙ στους μεγαλοξενοδόχους και τις τουριστικές πολυεθνικές η καθιέρωση της επταήμερης εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!ΝΤΡΟΠΗ!!!

ντορε

ναι φιλε της πενθημερης γραφει.δηλαδη δουλευεις σαβατοκυριακο αλλα πενθημερο και αμειβεσαι με προσαυξησεις για την αργια.βλεπεις πουθενα να μιλαει για εφταημερη εργασια οπως ο πεφωτισμενος χθες?

Ναι εκει το γραφει

Ναι ρε τεμπελχαναδες, εαν η επιχείρησει χρειαζετε ατομα ΣΚ, θα δουλεψεις και θα παρεις ρεπο Δευτερα, Τριτη, οπως σε ολον τον πλανητη. Εαν δεν σου αρεσει να πας να δουλεψεις αλλου. Δεν φτανει που απο παραγωγικότητα ειστε κατω απο το μηδεν την βρικατε μανατζμεντ, κοπριες

Πλάκα κάνετε;

Ρε, πραγματικά κάνετε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΚΑ όλοι σας. Κ οι κομπογιαννήτες που έγραψαν την διαστρέβλωση των διαστρεβλώσεων και όσοι δήθεν κάνετε ότι ξέρετε ότι είναι αλήθεια. Το άρθρο λέει ΨΕΜΜΑΤΑ κ μάλιστα τα στηρίζει με ένα ΦΕΚ που είναι τόσο άσχετο ως προς αυτά που λεει ο πουλημένος αρθρογράφος μαζί με τον αρχισυντακτη. Πουλημένοι, γιατί αλλιως δεν εξηγείται πως κοροιδευουν τον κοσμο τοσο απροκαλυπτα κ μαλιστα με κατι που δεν υποστηριζει ούτε σε ενα κόμα ολα οσα ισχυρίζονται. Μιας κ ένας δήθεν ξερόλας, χωρίς να παραθέσει κάποια απόδειξη, λέει οτι η Συλλογικη Σύμβαση στις 27.3.2018, γράφει για επταήμερη φαντασιοπληξια, εδω, σας αντιγραφω μερος αυτης της συμβασης. Παρακατω, έχετε κ το λινκ για να τη διαβασετε ολοκληρη κ να δειτε οτι συνεχίζει να μην αναφερει ΤΙΠΟΤΑ για υποχρεωτική εφταήμερη εργασία, αλλά ίσα ίσα κατοχυρώνει τα δικαιώματα του εργαζομένου σε περίπτωση που χρειαστεί να δουλέψει σε ημέρα αναπαύσεως (Κυριακή π.χ.) ή αργία, και να πληρωθεί κανονικά, συν με προσαύξηση 75%. Απόσπασμα: 1.2. Οι μισθωτοί που υπάγονται στην παρούσα, εάν εργαστούν σε ημέρες ανάπαυσης τους λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή και συγκεκριμένα αποζημίωση ίση με ένα ημερομίσθιο για κάθε ημέρα ανάπαυσης που εργάστηκαν, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 75% εφόσον η απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης λάβει χώρα καθ΄ ημέρα Κυριακή ή σε ημέρα θεσμοθετημένης από την εργατική νομοθεσία αργία. Λινκ: [...] Α,...κ αυτα σας τα γράφει κάποιος που δεν ψηφισε συριζα ποτε και σιχαινεται τις κοροιδιες του τσιπρα. Αντίστοιχα όμως, σιχαίνομαι κ την υποβάθμιση και προσβολή των ανθρώπων από ασυνείδητους σαν κ σας με τόσο ξεδιάντροπο και ασύδοτο τρόπο. Συνέλθετε κ πάψτε να σπείρετε μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους ποιός ξέρει για ποια αρρωστημένα συμφέροντά σας. Όλοι είμαστε ΕΝΑΣ λαός, πότε θα το καταλάβετε οτι έτσι μόνο κακό στους ιδιους μας τους εαυτους κάνετε;

Γιαννης

Επαγγελματιας βλακας; Η κατα συνειδηση; Που γραφει το ΦΕΚ για 7ημερη εργασια ρωταω... οχι το αρθρο το αρθρο του πθ το γραφει ναι...

40 Γιάννηδες, ενός κοκόρου γνώση...

Ειδικότερα το άρθρο 4 της σύμβασης αναφέρει ότι – «Οι μισθωτοί που υπάγονται στην παρούσα, εάν εργαστούν σε ημέρες ανάπαυσης τους λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή και συγκεκριμένα αποζημίωση ίση με ένα ημερομίσθιο για κάθε ημέρα ανάπαυσης που εργάστηκαν, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 75% εφόσον η απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης λάβει χώρα καθ΄ ημέρα Κυριακή ή σε ημέρα θεσμοθετημένης από την εργατική νομοθεσία αργία». – «Η απασχόληση σε ημέρες ανάπαυσης, εφόσον προκύψει και πραγματοποιηθεί, αυξάνει τις μηνιαίες αποδοχές και το οφειλόμενο ασφαλιστικό ημερομίσθιο των εργασθέντων, κατά τα παραπάνω, εργαζομένων και λειτουργεί υπέρ αυτών. Σε καμία λοιπόν περίπτωση η τυχόν εργασία τους κατά τις ημέρες αυτές δεν δύναται να θεωρηθεί απλή (μεμονωμένη) ή κατά σύστημα παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας – το οποίο εξακολουθεί να ισχύει – αφού όποτε αυτή πραγματοποιείται, αυτό γίνεται λόγω εποχικότητας και αυξημένου φόρτου εργασίας του ξενοδοχείου και όχι από πρόθεση, επιθυμία ή συμφωνία των μερών περί μη τήρησης του συμπεφωνημένου πενθημέρου…».

Γιάννης

Εσύ τώρα είσαι βλάκας κατά συνείδηση ή κατ'επάγγελμα; Ανεβάζεις κείμενο που γράφει: "Σε καμία λοιπόν περίπτωση η τυχόν εργασία τους κατά τις ημέρες αυτές δεν δύναται να θεωρηθεί απλή (μεμονωμένη) ή κατά σύστημα παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας – το οποίο εξακολουθεί να ισχύει – αφού όποτε αυτή πραγματοποιείται, αυτό γίνεται λόγω εποχικότητας και αυξημένου φόρτου εργασίας του ξενοδοχείου" ως επιχείρημα ότι αναφέρει νόμιμη επταήμερη εργασία; Αυτό που γράφει η σύμβαση είναι για το πως πρέπει να πληρώνονται οι υπερωρίες και οι εργασία το ΣΚ στα ξενοδοχεία σε έκτακτες περιπτώσεις. Έτσι κι αλλιώς από πάντα ήταν ανοιχτά και τα ΣΚ. Η σύμβαση αυτή για όποιον ξέρει γράμματα εξασφαλίζει η επιπλέον εργασία να πληρώνεται ως υπερωρία και να μην μένουν απλήρωτοι όπως έμεναν μέχρι προηγουμένως.

Γιώργης

Πάλι λέει ψέματα? Δεν το πιστεύω!! 😋😋😋😋 Το τερμάτισε ο 🥃 κρής.

Θα μας τρελάνετε

Σαφής διάκριση: 7ημερη λειτουργία επιχείρησης και 7ημερη εργασία εργαζομένου. Πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα. Πολλές επιχειρήσεις (όπως εν προκειμένου οι ξενοδοχειακές) λειτουργούν συνεχώς δλδ 7 ημέρες εβδομαδιαίως και μάλιστα επι 24ωρου βάσεως. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις εργάζονται κανονικά 5 ημέρες επι 8ωρο ή 6 ημέρες με λιγότερες ώρες. Σε πολλές των επιχειρήσεων αυτών οι εργαζόμενοι εργάζονται και 7 ημέρες εμβομαδιαίως (κυρίως στις εποχικές όπως οι ξενοδοχειακές) αλλά αμείβονται υπερωριακώς. Αυτά ισχύουν εδώ και δεκαετίες. Τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης ειναι για 7ημερη εργασία δλδ κάτι διαφορετικό από όσα ισχύουν. Μάλιστα έψεξε τους αντιπάλους του οτι δεν "μπορούν να καταλάβουν τον κόσμο που αλλάζει." Αν μίλαγε για κάτι που ισχύει και εφαρμόζεται και απο την παρούσα κυβέρνηση ποιός ο λόγος του ψόγου και της επίκλησης του νεωτερικού του πνεύματος απο τον κ. Μητσοτάκη;;;;;; και αν επικαλούνταν το καθεστώς του Παπαστράτου όπως ισχυρίσθηκε η ΝΔ με ανακοίνωση της αλλα και ο ίδιος με νέες δηλώσεις του γιατι παρουσίαζε το καθεστώς αυτό ως δική του νεωτερική πρόταση αφού ο Τσιπρας σε επίσκεψη του στην επιχείρηση ενημερώθηκε και συμφώνησε για το καθεστώς λειτουργίας και εργασίας της επιχείρησης και η Αχτζιογλου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση;;;; Το ίδιο ισχύει και για τις αποκαλύψεις του κ. Βρούτση.

Sdf

Ξεκαθαρα ο μητσοτακης μιλησε για 5νθημερη εργασία με δυο ρεπο. Σε οσες επιχειρησεις συμφωνησουν οι εργαζομενοι. Οτι ισχύει ουσιαστικα χρονια τωρα σε πολλες επιχειρησεις στην ελλαδα. Ουτε σκλαβοι δε δουλευουν 7 μερες την εβδομαδα. Μονο και μονο που το συζητατε καταστρεφετε την εικονα σας. Κοψτε κανα εκας καλυτερα.

Δλδ

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε πενθήμερη εργασία που ήδη ισχύει εδώ και δεκαετίες;;; Αν ειναι έτσι ωραίες εξαγγέλει λες κάνει. Να τον χαιρεσαι.

Κ εσυ κανεις πλακα;

Ξεκάθαρα, δες το βίντεο με τα λόγια του μητσοτακη. Αν το βλέπεις/το είδες κ συνεχίζεις να καταλαβαίνεις αυτό που γράφεις εδώ, δυο είναι οι εξηγήσεις: Ή είσαι τρολ μεγάλο (με ό,τι ψυχολογικό συνεπάγεται αυτό) ή είσαι απλά κσθυστερημένος κ δεν καταλαβαίνεις τις έννοιες της ελληνικής γλώσσας γτ δεν στο επιτρέπει ο εγκέφαλός σου. Αν είναι το δεύτερο, λυπάμαι πραγματικά, αλλά αν είναι, προειδοποίησε κ εσύ να ξέρουμε ότι δεν μιλάμε με κάποιον που καταλαβαινει να μην μπαινει κανεις στον κοπο να σου απαντησει. Για τους σκλάβους δεν ξέρω προσωπικά αν δουλεύαν ή δουλεύουν 7 μέρες, δεν θα εκθεσω άποψη γι αυτο γιατι δεν έχω γνωση. Το να προτείνει όμως κάποιος 7ήμερη εργασία κ μάλιστα με την απάθεια κ ψυχραιμία που έκανα ο μητσοτακης, είναι τουλάχιστον ψυχοπαθές! Κ αυτό έκανε,....αυτό πρότεινε κ το πιο τρομαχτικό είναι ότι το παρουσιάζει σαν να ανακάλυψε έναν νεο τον τροχό για να πάει η "ανθρωπότητα" μπροστά. Εξού το απόσπασμα: [...] Δεν μπορω να καταλαβω αυτον τον φανατισμο που σας διακρίνει και είστε τόσο πρόθυμοι να κατασπαράζετε ο ένας τον άλλον με διαστρεβλώσεις, ψέματα κ φτάνετε κ στο σημείο να διαστρεβλώνετε αυτό που βλέπουν τα μάτια κ τα αυτιά. Αν συνεχίσουμε έτσι παιδια, δεν θα μείνει άνθρωπος για άνθρωπος στην Ελλαδα. Θα παρανοήσουμε όλοι...κ οι μητσοτακηκοί και οι τσιπρακοί. Όλοι μαζί ζούμε σ'αυτήν την χώρα. Όλοι λουζόμαστε τις αποφάσεις τους. Μην τους βοηθάτε να πια να τρελάνουν κ να θάψουν τον κόσμο. Έλεος!

Πες τα φίλε

πάνε να μας βγάλουν χαζούς, καλύτερα να ελεγε ο Μητσοτάκης πως εννοούσε κάτι άλλο,κάποιοι θα τον πίστευαν συγχωρούσαν,τώρα ολα τα κομματόσκυλα προσπαθουν να κάνουν το ασπρο μαύρο.

Και εγώ τον ακουσα

μιλησε για τριήμερη εργασία με αυξημένες απολαβές, φαντάζομαι θα το ξαναπεί να ειμαστε σίγουροι να τον ψηφίσουμε με χέρια και με πόδια. Περιμένω να το ξαναπει

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...δεν είπε έτσι βρε βλάκα,δε μίλησε για εργασία. Ακου το ηχητικό να δεις τι ακριβώς είπε και ξαναέλα να γράψεις.Ούφο,ε ούφο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

omilia_tsipra_art

Μιλώντας στην μισοάδεια πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκλονιστική και θυμίζει τις συγκεντρώσεις της δεκατίας του '80! - Με στίχους από τον Διονύσιο Σολωμό έκλεισε την αποψινή του ομιλία -  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

36
mitsotakis_art

Στις 26 Μαΐου θα γίνει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση, το «καρφί» του για τις συγκεντρώσεις Τσίπρα

8