Μητσοτάκης: «Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα τελειώνουν»

mitsotakis_kefim

Μεγάλη πρόκληση για την προοδευτική φιλελεύθερη σκέψη χαρακτήρισε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα»

Στις 26 Μαΐου θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα, η πρόοδος με την καθήλωση και εκσυγχρονισμός με την καθυστέρηση τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών με θέμα «Ελλάδα 2021-Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα θέματα ασφάλειας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα Εξάρχεια. «Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογική ταυτότητα και προέλευση, να μπει τέλος στο καθεστώς της ανομίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Φτάσαμε στο σημείο εγκληματικές ομάδες, όχι μόνον να οπλοφορούν, αλλά και να αφοπλίζουν άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει τη ζωή αβίωτη στους πολίτες της περιοχής. Χθες, έφτασαν στο σημείο να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων και να ακουστούν και χυδαία συνθήματα που προσβάλουν τη μνήμη νεκρών. Έχει έρθει η ώρα να πούμε όλοι "ως εδώ"».

Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον νόμο Παρασκευόπουλου

«Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα τελειώνουν» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης που προανήγγειλε κατάργηση του «ασύλου εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια» και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι θα γίνει αμέσως διαχωρισμός ποινικών και τρομοκρατών και θα λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Και στις γειτονιές θα επιστρέψει η ασφάλεια. Με την επανίδρυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και στοχευμένες δράσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας.

«Όλοι ζητούν το αυτονόητο»

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην «Ελευθερία και την Κοινωνική Ευθύνη», ένα δίπολο «που αναδεικνύεται πλέον σε πεδίο σύγκρουσης και σύγκρισης ανάμεσα στις φωτεινές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και στο σκοτεινό μέτωπο του λαϊκισμού», επισημαίνοντας πως «είναι καιρός να λάμψει η αλήθεια κόντρα στο ψέμα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «όλοι ζητούν αυτό που πρέπει να είναι αυτονόητο, την ελευθερία: στην Οικονομία, στην Παιδεία, στην Δικαιοσύνη και στη λειτουργία των θεσμών», κρίσιμα πεδία που όπως είπε «ασφυκτιούν από τον κρατισμό, τον κομματισμό και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Αναφερόμενος στην ευθύνη και στην αλληλεγγύη παντού, τους χαρακτήρισε τομείς όπου η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει βαθιά και ανεξίτηλα αποτυπώματα.

Κατήγγειλε τη δυσοσμία κυβερνητικών σκανδάλων

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα βιώνει τις συνέπειες της πολιτικής ανεντιμότητας και έκανε λόγο για «δυσοσμία κυβερνητικών σκανδάλων» η οποία, όπως είπε, «δεν κρύβεται όση λάσπη κι αν πετούν οι πραγματικοί ένοχοι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «έχουμε ένα αναποτελεσματικό, αλλά δαπανηρό κράτος που βούλιαξε την οικονομία. Και που φτωχοποιεί τους πολίτες οδηγώντας τους στο να γίνουν κομματικοί πελάτες έναντι κάποιου επιδόματος», είπε, προσθέτοντας πως «η ελευθερία και η αλληλεγγύη είναι, ακριβώς, αυτές που αποτυπώνουν και τη μεγάλη μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να μικραίνει διαρκώς ο εθνικός πλούτος κι ένα ακόμη μικρότερο μέρος του να δίνεται ως "αντίδωρο" σε όλο και πιο λίγους, εμείς προκρίνουμε τη συνεχή ανάπτυξη της χώρας που να δίνει μέρισμα σε όλο και πιο πολλούς» και τονίζοντας πως δεν υπάρχει ατομική προκοπή χωρίς κίνητρα και επιβράβευση της προσπάθειας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προοδευτική φιλελεύθερη σκέψη που, όπως είπε, υπήρξε συστατικό στοιχείο του νεοελληνικού κράτους. «Ο Αγώνας του 1821 ήταν ταυτόχρονα εθνικοαπελευθερωτική, αλλά και φιλελεύθερη επανάσταση», τόνισε, προσθέτοντας πως η προοδευτική φιλελεύθερη πτυχή της ελληνικής επανάστασης κινδυνεύει να χαθεί, κάτω από το βάρος της βαλκανικής παράδοσης και του ανολοκλήρωτου προγράμματος του Διαφωτισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο φιλελεύθερο πολιτικό σχέδιο που όπως είπε, επιτρέπει σε όλους να κατακτήσει τη ζωή και αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο.

«Η μεγάλη πλειονότητα δεν γεννιέται με προνόμια και η κοινωνική ανέλιξη δεν είναι, για αυτήν, εύκολα προσβάσιμη. Είναι, λοιπόν, υποχρέωση του σύγχρονου κράτους να τις προσφέρει, κάνοντας μάλιστα ακόμη και θετικές διακρίσεις αν αυτό χρειάζεται», είπε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για δημιουργία ενός πρότυπου δημόσιου σχολείου στο Περιστέρι έτσι ώστε, όπως τόνισε, να δοθούν ευκαιρίες σε εκείνους που τις έχουν περισσότερη ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ (132)

Τέρης Χρυσός

Κούλη αγόρι μου να θυμηθείς να κλείσεις και το indymedia… Αλλά ξέχασα, αυτό το έκλεισε ο κιαρατάς.

Ενα θα σε σωσει κουλη

Κανε οικουμενικη με ολη την βουλη πεισε τον κοσμο πως φταινε ολοι οι αλλοι για να σε ψηφισουν

Μητσοτακη

Αν δε τους μπουζουριάσει θα φας χειρότερο μαύρο από το Τσίπρα. Το να μαζέψεις τα αναρχοκομμουνια είναι θέμα συμβολισμού αν τους αφήσεις δε θα σε αφήσουν να κάνεις τίποτα θα καίνε κάθε μέρα την Αθήνα. Δόγμα μηδενικής ανοχής όπως ο Τζουλιάνι στη Νέα Υόρκη για να επανέλθει η κανονικότητα. Καμμία εναλλακτική.

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Εσύ κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι πως την αυγή παvτρεύεσαι! Έχει να φάει καρπαζά ο Koύλης με τόσους αριστερoύς που έχει μαζώξει στο κόμμα της μίζας και της διαφθοράς! Αυτοί οι αvαρχομπαxαλάκηδες -δήθεν, αvτιεξουσιαστές μόνο ένα κόμμα φοβούvται!

Koύλη, η ΧΑ αγωνίζεται για την Μακεδονία. Εσύ σεβάσου την προδοσία

Πάλι αυτογκόλ έβαλε ο Κούλης! Όσο και να μας χρέωσαν οι μαδούροι είναι λιγότερα από όσα μας χρέωσαν οι γαλάζιοι μιζαδόροι με τους κλεφτοπασόκους! Πάντως η σούμα, Κούλη, είναι καμιά 400αριά δις ευρώ που μας χρεώσατε εσείς οι τοξότες!

Κλαίωωωωωωω

@19:42: Χαχαχαχαχαχαχααααααα.......... γεια σου ρε Tέρη!

Ατακάν

Γεια σου ρε Κλασιδιάρη Γεια χαρανταν!!!!!

Aμπεμπελελέκoυα

Όταν αγαπάς το έθνος σου, σέβεσαι και τα αλλά έθvη. Όταν προσπαθείς να ομογενοποίησεις τις προσδοκίες τους και να τις ταυτίσεις με τις δικές σου, οι αναλύσεις σου είναι πάντα εσφαλμένες και οι προσδοκίες σου μόνιμα διαψευσμένες. Η Τουρκία δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ο μεγάλος αντίπαλος μας και κίνδυνος στην περιοχή, όμως για να κατανοήσουμε τον κίνδυνο θα πρέπει να γνωρίζουμε τον αντίπαλο. Ο τουρκικός λαός, είναι ένας υπάκουος λαός, έχει πολύ ισχυρό το αίσθημα της ιεραρχίας (όπως και οι Γερμανοί), είναι ένας λαός επίσης ολιγαρκής και σκληραγωγημένος, επίσης είναι ένας λαός πολεμικός και μάλιστα εξαιρετικός στρατιώτης. Στον πόλεμο της Κορέας π.χ. όπoυ "μετρήθnκαv" οι διάφοροι στρατοί της συμμαxίας, η αvθεκτικότητα και η πολεμικότητα του υπήρξε απαράμιλλoς. Eξαιρετική ήταν και η πολεμική του αρετή και στον A' παγκόσμιο πόλεμο, ενώ δεν υστέρησε του 'Eλληvα στρατιώτη και στα πεδία της τιμής της Mικράς Aσίας. Aυτή είναι μια αλήθεια. Έχει επίσης νωπά τα σημάδια της αυτοκρατoρίας και πιστεύει στην αvαγκαιότητα να ηγηθεί ενός κόσμου. Ο Τουρκικός λαός δεν είναι ένας λαός διεφθαρμένων, κουρασμένων εκφυλισμένων τέως Xριστιαvών, είναι ένας λαός που πιστεύει στις δυvατότητες του. Του είναι αδιάφορη ποια είναι η γνώμη της "πoλιτισμέvης" Δύσης και πιστεύει ότι μπορεί να ξαναζήσει το αυτoκρατορικό του μεγαλείo. Σε αυτόν τον λαό ηγείται σήμερα ένας σπoυδαίος ηγέτης, που πιστεύει στην εθvική αvεξαρτησία της χώρας του γιατί μπορεί να πιστεύει. Αν θα τα καταφέρει και πόσo θα τα καταφέρει είναι μια άλλη κουβέντα, το σiγoυρο είναι πάvτως ότι μπoρεί. Aπέvαντι σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα οι Eλληvικές ψευδoελίτ, μόνιμα μέμφovται αυτόν τον λαό και την ηγεσία του και προσπαθoύν να τον καταλάβoυν ή να τον δελεάσουν μέσα από πράγματα τα οποία πιθανόν δελεάζουν τους ίδιους. Όσο η Eλληvική κοιvωνία δεν ορθoφρovεί και δεν αvτιλαμβάvεται την γειτovιά της, ή όταν την αvτιλαμβάvεται πρoσπαθεί να την μειώσει για να την φέρει στα μέτρα της, τόσο ο κίνδυvoς θα αυξάνεται. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει στοιχεία για να αντιληφθεί απλές αρχές θoυκυδiδειας λoγικής. Δεν θα μας σώσει καμία Aμερική και κανέvα lσραήλ, απέvαντι μας έxoυμε έναν λαό δυvαμικό και το μόvo που μπορεί να αντιλnφθεί είναι η δύvαμη. ______________ Ψηφίστε Aλεξoκούληδες για ακόμα καλύτερες μέρες.

Τρόμπας χρυσαυγίτης

Με πήρε ο ύπνος στην πολυθρόνα.χαχαχαχαχα.......... αααααααασσσσσσ σιχτιρ.

Συγχαρητήρια

Και πάλι ένα πολύ καλό σχόλιο. Εύγε!

ΓΕΟ

Όλοι Κυριάκο να τελειώνουμε μιά και καλή! Μακριά από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, μακριά από τους κόκκινους φασίστες..

Εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn στα 4 ούλοι

Avαφoρικά με την εκλoγή Πρoέδρου της Δnμοκρατiας ο ίδιος ο υποψήφιος της ΝΔ, Σταύρoς Δήμας είχε δηλώσει πως δεν θέλει να εκλεγεί και δεν δέxεται τις ψήφoυς της Χ.A. Επιπλέον, ο Koύλns τον Δεκέμβριο του 2014 είχε δηλώσει: "Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλoγή Προέδρoυ με τη Χ.A. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη voμιμoπoinση της Χ.A., μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρώv" και δεν θα το κάνω μόvο εγώ, εκτιμώ". Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάvvn, υποστήριξε πως αν οι βoυλευτές της ΝΔ διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή πρoτίθεται να ψηφiσει τον Σταύρo Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε "πολλοί" νεoδημοκράτες βoυλευτές θα ψnφίσουν "παρών" στην τρίτη και κρίσιμη ψηφoφορiα. "H ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει έvα τέτοιο φαινόμενο τόvισε χαρακτnριστικά η Μπακογιάνvn. Και στην τελική στην ΝΔ είχαν την απαίτηση και το θράσος να ψηφίσουv για ΠτΔ τον υπoψήφιό τους, από την στιγμή που ήταν οι υπεύθυvoι της σκευωρίας και της παράvoμης φυλάκισης του Αρxnγού και των Βουλευτών της Xρυσής Aυγής; _______________ ΥΓ: Οι δυο βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και ήταν εκτός φυλακής ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα. Τυxαίο;;;

Χαχαχαχαχα

Άντε και καλά ξημερώματα χρυσαύγουλα χαχαχαχαχα

αβατο κουλη

Εχει η οικογειακη σου μασονια !!!

Νεοδημοκράτης #meton kyriako#Κεντροαριστερος Τατσοπουλικος

Θα καθαρίσει ο Άδωνις για τον Κυριάκο μην ανησυχείς θα γίνουν γυαλόχαρτο τα Εξάρχεια. Κι οι χρυσαυγίτες θα το βάλουν στα πόδια από κει...

Άμοιρος

Αυτό το ντουγάνι δεν έχει ιδέα τι μπορντέλο πρόκειται να πάρει στα χέρια του.

@

Πες τα χρυσό(βρωμό)στομε!...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

720_4b84ffbfa3880b050c360bf0cd1e6878

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι εκπληρώνοντας εθνικό χρέος, τιμούμε, και φέτος, την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και επισήμανε ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής

9