Μητσοτάκης για Εξάρχεια: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας»

_DPC0381

Οι πολίτες Θα αισθανθούν ξανά ασφαλείς, η αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει ελεύθερη την δουλειά της, χωρίς ανοχή σε οργανώσεις που προσομοιάζουν πια με παρακρατικά σχήματα» τόνισε από την Αιτωλοακαρνανία ο πρόεδρος της ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών εξαπέλυσε από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιόδευσε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, με αφορμή και το συμβάν στα Εξάρχεια ανέφερε ότι άνδρες του λιμενικού με την συνοδεία εισαγγελέα, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν και μαχαιρώθηκαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι δικό τους άβατο. "Από εδώ την Αιτωλοακαρνανία τους λέω ως εδώ, την επόμενη ημέρα των εκλογών, να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς, η αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει ελεύθερη την δουλειά της, χωρίς ανοχή σε οργανώσεις που προσομοιάζουν πια με παρακρατικά σχήματα". Ειδική αναφορά έκανε στο πανεπιστημιακό άσυλο λέγοντας ότι "με τη ΝΔ το πανεπιστημιακό δεν τροποποιείται απλώς, δεν αλλάζει, αλλά καταργείται. Η ΝΔ θα παραδώσει τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν, στους καθηγητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους". Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ανομία και η ανασφάλεια δεν περιορίζεται στα αστικά κέντρα έχει επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια, η παροχή ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ γιατί, δεν είναι δεξιά ή αριστερή είναι αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και προϋπόθεση της ελευθερίας.

_DPC0331
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου: "Σε 50 μέρες έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές, από όπου πηγαίνω αντιλαμβάνομαι και σας μεταφέρω την υπόγεια βοή: καιρός να ψηφίσουμε, καιρός να προχωρήσουμε, καιρός να πούμε στον κ. Τσίπρα "ως εδώ", αρκετά ταλαιπώρησες την χώρα, καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης". Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι στα όσα βίωσαν, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τον τετράλογο που "δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι πολίτες: τα μεγάλα ψέματα, τους αβάστακτους φόρους, το δηλητήριο του διχασμού και την Συμφωνία των Πρεσπών". Ακολούθως περιέγραψε τους στόχους της ΝΔ στην διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου:

πρώτος είναι η ενίσχυση και η καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ώστε να αποτελέσουν το σκαλοπάτι για μία μεγάλη επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν επιλέξει να τις κάνει ο κ. Τσίπρας

-το δεύτερο μήνυμα της κάλπης των περιφερειακών εκλογών πρέπει να είναι καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη ΝΔ

-το τρίτο μήνυμα είναι δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα, ένα δημοψήφισμα υπέρ της δημοκρατίας, της ανάπτυξης που θα σημάνει το τέλος μίας αποτυχημένης κυβέρνησης και τον φωτεινό πρόλογο μίας νέας Ελλάδας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις ευρωεκλογές είπε ότι "στις ευρωεκλογές θα στείλουμε πολιτικά μηνύματα, απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξης της ΝΔ, αλλά θα εκλέξουμε και ευρωβουλευτές, θα στείλουμε μία ομάδα -εσείς θα επιλέξετε ανάμεσα στους παλαιότερους και στους νεότερους υποψηφίους της ΝΔ-,που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Η ΝΔ την επόμενη ημέρα θα είναι στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων...". Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν την δύναμη να διαπραγματευθεί για το συμφέρον της χώρας, για χαμηλότερα πλεονάσματα, να διεκδικήσει περισσότερους πόρους, μία νέα αγροτική πολιτική.

_DPT0507
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κατάσταση στην χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο: "Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πολίτες πονάνε στις τσέπες τους, τους έχουν πνίξει οι φόροι, δεν υπάρχουν δουλειές, εμείς δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε δουλειές. Το όνειρο ενός εικοσάρη δεν μπορεί να είναι να περιμένει στο τέλος του χρόνου να πάρει ένα επίδομα και μαζί με την σύνταξη του πατέρα να βγάλει την χρονιά, δεν είναι αυτό το όραμα...Όραμά μας είναι οι ευκαιρίες και οι καλές θέσεις απασχόλησης, που όμως χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδύσεις χαμηλότερη φορολογία...Σας ζητάω να κρατήσετε ότι η ΝΔ θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

Απάντησε όμως και στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι η ΝΔ είναι ένα νεοφιλελεύθερο και ακροδεξιό κόμμα. "Τα λέει αυτά εκείνος που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο...Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να αποκαλέσει όσους βρέθηκαν απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών ακροδεξιούς, λαϊκιστές, εθνικιστές. Όσοι βρεθήκαμε απέναντι είμαστε πατριώτες έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες με τους μακεδόνες αδελφούς μας και καταλαβαίνουμε ότι έγινε με την Συμφωνία μία μεγάλη εθνική υποχώρηση...Σήμερα ο κ. Τσίπρας κυκλοφορεί πιο άνετα στα Σκόπια από ότι κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη...". Η ΝΔ συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης είναι το μεγάλο λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που κάλυπτε τον χώρο από την κεντροδεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς. Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να γίνουμε από κόμμα ξανά μεγάλη παράταξη. Για να το κάνουμε αυτό θα βασιστούμε κατ αρχήν σε εκείνους που κράτησαν τη ΝΔ όρθια...Αλλά πρέπει να ξαναφέρουμε στην παράταξη φίλους που μας στήριξαν στο παρελθόν αλλά τους χάσαμε στην συνέχεια... Εκείνους που ξαναγυρίζουν σας καλωσορίζω στο σπίτι σας, σας χρειαζόμαστε. Αλλά έρχονται κοντά μας και άλλοι για πρώτη φορά γιατί σήμερα καταλαβαίνουν ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον διαχωρισμό δεξιάς ή αριστεράς".

_DPT0520
Τέλος αναφέρθηκε στον υποψήφιο της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα: "Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ είναι για να υποστηρίξω και να εκλέξουμε τον Νεκτάριο Φαρμάκη για Περιφερειάρχη, προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση αλλά και πολίτη της Ευρώπης".

Έκλεισε λέγοντας ότι "δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στον δρόμο της πόλωσης και του διχασμού" και ότι μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα μιλάει για το όραμα και το πρόγραμμα της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (54)

ass

Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε Κούλη,ως τότε μέχρι να το κάνεις προσεξε μην τρυπήσεις κανένα σώβρακο.

ELENI

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .Ακριβως οπως οι αχρηστη και τεμπελες και ψευτες στην παρεα του προδοτη τσιπρα ..

Λαϊκή Δημοκρατία του Εξαρχισταν

Κούλη θα σε ψηφίσω με μισή καρδιά ωρε μπαγασα, οχι γιατί είναι καλή η ΝΔ αλλά γιατί είναι τόσο ξεφτυλισμενος και σάπιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νικας εσύ οι άλλοι χάνουν. Έχει διαφορά.

Δεν θελετε και δεν μπορειτε

Το κρατος παράγκα είναι αδύναμο μπροστά τος. Σε 5 λεπτα στειλαν 50 με καλασνικοφ. Για να σειλετε 50 αστυνόμους θελετε 10 μερες συσκεψεις και αλλους 2 μηνες να αποφασισει ο υπουργος το πολιτικο κοστος μετα την εισηγηση του γενικου που φοβάται μην τον βρουν το βράδι. Καντε οτι κοιμαστε ειχε πει ο αποσταρτος καραγκιόζης με συνταξη Στρατηγου

δεν

πειθεις φιλε.. μας βγηκες δεξιος, κεντρωε της φακης

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Εσυ βαλε πρωθυπουργο, τον ανεπροκοπο να προκοψει η Ελλαδα,τον αθεο να καθοδηγησει τους θρησκευομενους, τον οπαδο του ''σκασιαρχειου'' να ορθωσει αναστημα σε προβληματα,τον εθνομηδενιστη να υπερασπιστει το εθνος,τον οπαδο της Παγκοσμιοποιησης να φυλαξει τα εθνικα συνορα,τον τεμπελη να προωθησει εργατικα και εργασιακα ζητηματα αυτον που μια ζωη ηταν τελευταιος τωρα ως πολιτικος να γινει απο τους πρωτους!Ποιον επιλεγεις και πού πας βρε Καραμητρο;!

Ναι καλα...

Κεντρώος φιλελεύθερος ειναι, οπως και εγω! Δεν ειναι μ...ας! Αν ειναι διατεθειμένος να ΔΙΑΛΥΣΕΙ τη γιαφκα των Εξαρχείων αλλα βασικά να απελευθερώσει την αστυνομία να εφαρμώσει το νομο γενικώτερα, θα δείξει! Εχει εκτεθει παντως και θα πρεπει να αποδείξει οτι θα το κάνει.

Θα εφαρμοστει παντού ο νόμος...

Εκτος ...Εξαρχείων, φυσικα. Γιατι εκεί είνσι τα "δικά μας παιδιά". Αυτα που προκαλουν "αναταραχη" σπαζοντας και καιγοντας δημοσια και ιδιωτικη περιουσια, διαλύουν διαδηλώσεις "παιζοντας" με τα ματ, καινε συμπολίτες μας σε τράπεζες... Κοντολογις, το παρακρατος "μας".

Ειναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ !

Είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν την Αθήνα αλλά και την ελληνική κοινωνία με τη γενικότερα η αναρχία που έχει καταπιεί τη νόμιμη τάξη ! Ο Μητσοτάκης μπορεί να το αντιμετωπίσει , παρά την λυσσώδη αντίδραση των απλυτοκατσαπλιάδων !

Ουστ ρε!

ΝΔ το πιο άχρηστο και επικίνδυνο κόμμα από το 2004 και μετά!

Ε.Π

Αφού δεν το έκανε ο Σαμαράς, δεν θα το κάνετε, εκτός κι αν ήταν αρχηγός ο Γεωργιάδης, κι αυτό για όσα πέρασε ο ίδιος απ τους αλήτες. Η Νδ είναι ενοχικό κόμμα. Aσε που σε όλο το συνδικαλίζον δημόσιο το 90% είναι αριστεροί, οι γύφτοι μετακινούμενοι ψηφοφόροι, οι λάθρο καλοδεχούμενα επιδοματάκια-ψηφαλάκια κ οι τρομοκράτες κρατικό φετίχ. Με παρόλες δεν ξεριζώνεις γάγγραινες. Κατ εμέ, μόνο ο Τζήμερος θα λυνε το πρόβλημα. Και μόνο που χει κάκαλα να σκιζει μόνος του αφίσες, chapeau.

ο ποιός ;;

Μήπως ο κύριος στον οποίο αναφέρεσαι είναι αυτός που εμφάνιζε εαυτόν ως κάτοχο αρκετών μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών κλπ κλπ , με την μετέπειτα γνωστή πανελληνίως αποκάλυψη ότι δεν ......;;!!! Αν ναι,τότε είναι κατάλληλος μόνο για καθαρισμό χώρων από αφίσες και τίποτε άλλο και μέχρι εκεί .

Ποτέ ξανά ΝΔ!

Η ΝΔ χρεωκόπησε τη χώρα το 2009 και μας εξαθλίωσε οικονομικά το 2012-15. Θα την ξαναψηφίσουμε για ποιο λόγο; Να μας αποτελειώσει; Δεν σε φτάναν οι 15.000 απολύσεις που έκανες ως υπουργός; Τους ρώτησες αν είχαν μετά να πληρώσουν τα δάνεια τους;

@

Ποιες 15.000 απολύσεις; Αυτούς που ήταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ανανεωνόταν η σύμβασή τους ανά 6μηνο και περίμεναν να μονιμοποιηθούν; Ήξεραν καλά πότε έληγε η σύμβασή τους. Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης (και ελάχιστοι του το αναγνωρίζουμε) ήταν αφενός η αξιολόγηση, αφετέρου ο επανέλεγχος όλων των πτυχίων των ΔΥ, κατά τον οποίο αποκαλύφθηκε η κομπίνα με τα πλαστά. Πολλούς ενόχλησε μάλλον.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anastassiades

«Οσο αποφασισμένος είμαι να μπω σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο, άλλο τόσο είμαι αποφασισμένος να μην μπω ποτέ σε διάλογο ενόσω ή εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τις έκνομες ενέργειες, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο ή απειλώντας για εποικισμό της Αμμοχώστου», λέει ο πρόεδρος της Κύπρου

4903492

Αυτά τα 45 χρόνια, στο σανίδι του Φεστιβάλ έχουν ανέβει και έχουν «ρίξει κόκκινο στη νύχτα» οι καλύτεροι εκπρόσωποι όλων των μορφών τέχνης της χώρας μας είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ που τόνισε ότι η αντίσταση δεν θα σβήσει χάρη στο ΚΚΕ 

7
pol

Με το γνωστό του ύφος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός παίρνει ευθέως το μέρος των Ακριβοπούλου - Καψώχα και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι καλλιεργεί την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ

79