ΝΔ για το τραπεζικό απόρρητο στα πόθεν έσχες: Φωνάζει ο κλέφτης...

ΝΔ για το τραπεζικό απόρρητο στα πόθεν έσχες: Φωνάζει ο κλέφτης...

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ότι την κυβέρνηση για πρωταθλητισμό στα fake news – Κατηγορεί την κυβέρνηση για υστερόβουλη τροπολογία που παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

ND_GRAFEIA
Για «πρωταθλητισμό στα fake news», «θρασύτητα» και «υστεροβουλία» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση για την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τον έλεγχο των υπόχρεων «πόθεν έσχες.

Σε έντονους τόνους, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Φωνάζει ο κλέφτης...», που καταγγέλλουν ότι «η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλ μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, η Πειραιώς υποστηρίζει ότι το Μαξίμου «στα fake news έχει γίνει πια πρωταθλητής» και λέει εν γνώσει του ψέματα επιχειρώντας να παραπλανήσει τους πολίτες.

«Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, είναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει: «Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Φωνάζει ο κλέφτης...»

Στα fake news το Μαξίμου έχει γίνει πια πρωταθλητής. Αυτό απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους. Το Μαξίμου λέει εν γνώσει του ψέματα και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, ειναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι όμως μόνο αυτο. Η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλ μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης