Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν: Άλλο οι παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά, άλλο οι αναχαιτίσεις

tsipras_ar

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να εξισώσει τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την κυριαρχία με τις επιχειρήσεις αναγνώρισης-αναχαίτισης στις οποίες προβαίνει η ελληνική πολεμική αεροπορία υπερασπιζόμενη την εθνική κυριαρχία, είναι απολύτως απαράδεκτη» επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Άγκυρα στέλνει τα μαχητικά της αεροσκάφη επειδή στο Αιγαίο πετούν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη! Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι δεν χωρά συμψηφισμός μεταξύ των πτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και των αποστολών που αναλαμβάνουν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής αναχαιτίζοντας τα τουρκικά F-16 που εισβάλλουν στο FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς άδεια, δημιουργώντας θέματα για την ασφάλεια πτήσεων και των πολιτικών αεροσκαφών. 

Σε μία ημέρα που δύο τουρκικά F-16 πέταξαν και πάλι πάνω από ελληνικό έδαφος στις Οινούσσες, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι πέραν των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, «στρατιωτικά αεροσκάφη της Τουρκίας πραγματοποιούν πτήσεις άνωθεν κατοικημένων ελληνικών νησιών».

Υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν να νομιμοποιήσει τις παραβιάσεις από τα τουρκικά αεροσκάφη, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τουρκικά F-16 θα πετούν στο Αιγαίο όσο απογειώνονται τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη εκτοξεύοντας και απειλές ότι «μπορεί να συμβεί κάτι άλλο...» δημιουργούνται ερωτήματα για την ουσία των συζητήσεων ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό την υιοθέτηση νέων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πώς είναι δυνατόν να καλλιεργούν κάποιοι προσδοκίες ότι η Τουρκία μπορεί να υποχωρήσει από την αναθεωρητική της πολιτική όταν ο Ερντογάν επιμένει ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα πετούν στο Αιγαίο κατά βούληση χωρίς να ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές; Και ποια είναι τα περιθώρια ελιγμών της ελληνικής πλευράς με δεδομένη την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη ότι η Αθήνα ακολουθεί πολιτική κατευνασμού έναντι της Άγκυρας;

«Αντιδρούμε στις προκλήσεις στο χώρο του Αιγαίου, όπου δυστυχώς ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία» υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης και συνέχισε: «Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης» είχε πει στις 4 Μαρτίου ο Βαγγέλης Αποστολάκης, μιλώντας στη Βουλή ενώπιον και Τούρκων βουλευτών στο πλαίσιο της ενημέρωσης κοινοβουλευτικών επιτροπών του ΝΑΤΟ.

Βαρύνουσα σημασία αποκτά η προγραμματιζόμενη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Αττάλεια, όπου στις 20 και 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η διμερής συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών να πυκνώσουν τις επαφές τους για τακτικότερη ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος αλλά και για την διατήρηση αποτελεσματικών δίαυλων επικοινωνίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Ερντογάν

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να εξισώσει τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και αναχαίτισης στις οποίες προβαίνει η ελληνική πολεμική αεροπορία υπερασπιζόμενη την εθνική κυριαρχία, είναι απολύτως απαράδεκτη.

Στρατιωτικά αεροσκάφη της Τουρκίας πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, συμπεριλαμβανομένων και πτήσεων σε χαμηλό ύψος άνωθεν κατοικημένων ελληνικών νησιών. Πρακτική την οποία η Ελλάδα καταδικάζει και καταγγέλλει συστηματικά, τόσο διμερώς όσο και στα αρμόδια διεθνή όργανα.

Η τουρκική ηγεσία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους και στο σύνολό του. Η επιλεκτική εφαρμογή των προνοιών του δεν εκθέτει παρά μόνον την ίδια την Τουρκία, ενώ παράλληλα υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα. Ως προς το Αιγαίο ειδικότερα, επαναλαμβάνουμε ότι το νομικό καθεστώς του είναι σαφές και πλήρως κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς περιθώρια αμφισβήτησής του.

Η Τουρκία, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, θα πρέπει να υιοθετήσει τη νηφάλια, σύννομη και υπεύθυνη στάση της Ελλάδος, προάγοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, προς όφελος της ιδίας, αλλά και της περιοχής ευρύτερα».

Απειλές Ερντογάν

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στο «Ηaberturk» και ρωτήθηκε αν θα παραλάβει η Τουρκία τους πυραύλους S-400 και θα τους ενεργοποιήσει όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300.

O Τούρκος πρόεδρος είπε:  «Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειώνονται στο Αιγαίο, βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε ‘''γιατί τα απογειώσατε''! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά είναι τουριστικά αεροπλάνα; Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάϊδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός!», δήλωσε ο Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Σωστος

Άμα πετάνε οι Τούρκοι πάνω από τα νησιά μας,τότε να κάνουμε και μεις βόλτες πάνω από την Μικρά Ασία μας.

Αλέξανδρος

Ο Ερντογάν (όπως και οι περισσότεροι Τούρκοι) "πατάνε" επάνω σε δύο στοιχεία, τις συνθήκες της Λωζάνης (2), Μοντρέ και Παρισίων, και στον παμπάλαιο ορισμό των συνόρων μας. Το 1ο θέμα είναι απλό, οι συνθήκες λένε πως κάποια νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Οι Τούρκοι το μεταφράζουν (με βάση όχι παράλογη) πως αποστρατικοποιημένα σημαίνει χωρίς στρατό, ναυτικό, αεροπορία. Για κάποια (όπως πχ Μυτιλήνη) ο περιορισμός είναι για ναυτικές βάσεις και πτήσεις αεροσκαφών επάνω από τις ακτές που "βλέπουν" την Τουρκία. Το 2ο θέμα είναι πως πολύ παλαιά τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα πάνω από την θάλασσα ήταν στα 6 μίλια. Στην συνέχεια λόγω ανάπτυξης των δυνατοτήτων των αεροπλάνων, τα εναέρια σύνορα πήγαν στα 10 μίλια, Εκεί τα έχουμε και εμείς. Στην συνέχεια όμως με διεθνή σύμβαση (που ΔΕΝ έχει υπογράψει η Τουρκία) τα όρια μπορεί να επεκταθούν μέχρι τα 12, ενώ πρέπει εναέρια και θαλάσσια να ταυτίζονται. Έτσι λοιπόν η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα 10 μίλια του εναέριου χώρου, αλλά τα 6 θεωρώντας πως αφού είναι τόσα στην θάλασσα τόσα είναι και στον αέρα. Το αστείο είναι πως το έχουμε αποδεχτεί και εμείς όσον αφορά τις ασκήσεις / επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, πράγμα που εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι. Επίσης λέει πως αφού Ελληνικά αεροπλάνα πετάνε πάνω από αποστατιωτικοποιημένα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες, τότε θα πετάνε και Τουρκικά. Αλλά δεν τελειώσαμε με αυτά, έχουμε και τα FIR (Flight Information Region) δηλαδή τις περιοχές όπου τα αεροπλάνα πρέπει να δηλώνουν την παρουσία τους στην χώρα που τις "κατέχει", με σκοπό την ρύθμιση της γενικότερης αεροπλοΐας. Και εκεί έχουν διάφορες αντιρρήσεις δημιουργώντας προβλήματα ...

Οκ

Αγαπητέ μου: Εντός του FIR υπάρχει ελεγχόμενος και μη εναέριος χώρος. Ως ελεγχόμενος νοείται και ο Αεροδιάδρομος ο οποίος έχει πλάτος 10ΝΜ. Εδώ εδράζεται και η απόφαση της χώρας για τα όρια του Εθνικού εναέριου χώρου.

Από τα δώδεκα νησιά Ένα κρατάει τα κλειδιά Στέκει στον βάρβαρο μπροστά Και την Μεσόγειο βαστά..

Μέσα στο στόμα του εχθρού, Του γκρίζου λύκου του αισχρού Αντιλαλεί τον ήχο μας Να φτάνει ως την Κύπρο μας........ Το Καστελλόριζο το αλαργινό Κάστρο που στέκει γαλανό

Μόρφου Νεόφυτος: «Ο λαός πρέπει να διακρίνει τους πολιτικούς του σε πατριώτες και προδότες»

Μ.Μ.: Ο λαός θα πρέπει πρωτίστως να σταματήσει να βλέπει και να διακρίνει τους πολιτικούς σε δεξιούς και αριστερούς. Αυτό το παραμύθι τελείωσε. Τώρα πλέον πρέπει να διακρίνει τους πολιτικούς του σε πατριώτες και προδότες. Και οι επίσκοποι θα πρέπει να τολμήσουν να τοποθετηθούν. Τώρα, αν υπάρξουν και μερικοί επίσκοποι που τοποθετηθούν από την πλευρά των προδοτών, ας τους δώσουμε χρόνο να ανανήψουν. Τα πράγματα εξελίσσονται έτσι ώστε να μη μένει πολύ χρονικό περιθώριο, όπως φαίνεται πλησιάζει ο μεγάλος πόλεμος που προφήτευσαν οι άνθρωποι του Θεού. Και το πρόβλημα των Σκοπίων (να μη λέμε το Μακεδονικό· το Σκοπιανό) εντάσσεται στα πλαίσια αυτά, της προετοιμασίας ενός μεγάλου πολέμου, για τον οποίον συντάσσονται όλες οι δυνάμεις και ο καθένας καταρτίζει τις συμμαχίες και τους συμμάχους του.

Μπήκαν...

...πάλι τα άεργα ναυάγια της χρυσής κλανιάς να μας θυμίσουν τα κατορθώματα των πατεράδων τους με τη μισή Κύπρο???

Καλως τον αναρχοαριστερο προδοτη

Να σου θυμισουμε τι εκανε ο πατερουλης Σταλιν στους αντιφρονουντες και ο ηρωας σου ο Τσεκεβαρα που ειχε φτιαξει στρατοπεδο συγκεντρωσεως για τους ομοφυλοφιλους

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΝΝΟΕΙΣ;

ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΦΙΓΚΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΝΝΟΕΙΣ;;

προφητεία π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Χωρισμός θα γίνει από το κράτος το άθεον και μασονικόν.

«Τώρα, χωρισμός δεν θα γίνει από την Εκκλησία, το λέγω μετά λύπης. Προφητεύω: Η Εκκλησία, η Ιεραρχία δεν θέλει χωρισμό! Χωρισμός θα γίνει από το κράτος το άθεον και μασονικόν. Η Εκκλησία αφού εξεκμεταλλεύθει επί 150 χρόνια, την Εκκλησία του Χριστού, και χρησιμοποίησε αυτήν ως υπηρέτρια… θα δώσει μια κλωτσιά και θα την πετάξει από την ράχη του κράτους, θα νομίζει ότι είναι φτωχή! Αλλά μια Εκκλησία φτωχή, μια Εκκλησία φτωχή σαν τον Ναζωραίο, σαν τον Ναζωραίο, μια Εκκλησία διωγμένη σαν τον Ναζωραίο, μια Εκκλησία σταυρωμένη σαν τον Ναζωραίο, αυτό το αρνίον το άκακον, το αρνί το άκακον δεν θα το νικήσει το θηρίο, δεν θα νικήσουν τα θηρία της αβύσσου, θα νικήσει ούτε ο Τίγρης ούτε ο Λέων ούτε τα σύμβολα του σκότους ούτε η Ημισέληνος ,________ θα νικήσει Ιησούς Χριστός Εσταυρωμένος! Ον παίδες Ελλήνων υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας». (ακούστε το ηχητικό)

advouk7

Πισω στο μεσαίωνα εσυ...

ΚΟΥΚΟΥ ...!!!

Ποιους προδότες παιδί μου ; Ήταν πάντα πολλοί σ’αυτό τον Ιερό τόπο ! Δηλαδή τι να κάνουμε ; Να τα βάλουμε με όλους τους «αρπάχτρες» συριζέους και τους Παλαιοπασόκους και τα Καραμανλικά λαμόγια που στήσανε μαζί τους βιλαέτια ; Και ταυτόχρονα με τους ΚΚΕδες που από τον ρημάδι τον Εμφύλιο δεν το βάζουν κάτω και θέλουν να ξεπουλήσουν τη Βόρεια Ελλάδα στους γείτονες ; Τι να πώ ; Τέτοιοι χαχώλοι είμαστε και τέτοια δεινά μας πρέπουν ... Όπως είπε και ο Εθνικός Ποιητής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

«Ο όρος “κομιτατζής” στη Μακεδονία χρησιμοποιούνταν για να χαρακτηρίσει

τους εξαρχικούς Ελληνικής καταγωγήςπου μεταστράφηκαν και υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, διαχωρίζοντάς τους έτσι από τους καθεαυτού Βούλγαρους».____________________ Δηλαδή οι Κομιτατζήδες: 1. Ήταν ελληνικής καταγωγής όπως ελληνικής καταγωγής είναι και οι Συριζαίοι._____________ 2. Υπηρετούσαν τους σκοπούς της Βουλγαρίας, ένας από τους οποίους ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. _____Αυτό επιζητούν σήμερα και οι Σκοπιανοί. ___Αυτή τη δυνατότητα τους δινει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της παρανομης πρεσπων και της φασιστικης επιβολής της στον Ελληνικό Λαό ______________ Συμπερασματικά, ορθώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποκαλούνται «προδότες» και «κομιτατζήδες».

Άιντε

Αλέξη με την ανακοίνωση που βγάλατε πρέπει να τρέμει τώρα ο Σουλτάνος!!

SULTAN PASA

Αλέξη γιάβρουμ τί είν' αυτά που γράφουν οι δικοί σου? Ξέχασες όσα συμφωνήσαμε τις διόμισυ ώρες που σε έκανα νταχτιρντί στον οντά μου?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaxariadis-n1

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του. Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν» είπε ο κ. Ζαχαριάδης

tsi543

Πώς ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί προανακριτική μόνον για τον Δ. Παπαγγελόπουλο - Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Βουλή μετά την αποσφράγιση του φακέλου

56