Γεννηματά: Επτά προτάσεις - δεσμεύσεις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

Γεννηματά: Επτά προτάσεις - δεσμεύσεις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

Προτείνει μεταξύ άλλων μείωση φόρων από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια για τις επιχειρήσεις, κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας, ανώτατο πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές, 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

4724472
Επτά προτάσεις – δεσμεύσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο την άμεση στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκδήλωση για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά: «Αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παντελή απουσία επενδύσεων, διόγκωση του Δημόσιου χρέους, δυσβάστακτες πολύχρονες δεσμεύσεις με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, παράδοση του Εθνικού Πλούτου σε ξένα χέρια».

Η κα Γεννηματά είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να αντιδικεί με τον κ. Μητσοτάκη γιατί το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει τη νέα δεξιά. Ο Τσίπρας είναι βαρίδι για την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι στο «Σχέδιο Ελλάδα» που παρουσίασε το Κίνημα Αλλαγής η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ελληνική Μικρομεσαία επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό είπε: «Το ΚΙΝΑΛ καταθέτει 7 προτάσεις – δεσμεύσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο την άμεση στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης.

1) Μειώνουμε του φόρους στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή
Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια
Κλείσιμο
Επαναφέρουμε τους φορολογικούς συντελεστές του ΦΠΑ και της ειδικής φορολογίας στην παραγωγή στο προηγούμενο ύψος της. (ειδικά σε εστίαση, τουρισμό κλπ).
Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης τους νέους που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.
Καταργούμε τα τέλος επιτηδεύματος.

2) Δίνουμε Κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις, φοροαπαλάσσεται για 150.

3) Θέτουμε ανώτατο μηνιαίο πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές
Δίνουμε δυνατότητα επαναϋπολογισμού και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για διευκόλυνση της συνταξιοδότησης.

4) Εξασφαλίζουμε τη βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία στις 120 δόσεις.

5) Προωθούμε την επίλυση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων” ώστε το τραπεζικό σύστημα να παίξει το ρόλο του στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Προτείνουμε την δημιουργία μιας “Bad Bank” με συνεργασία Δημοσίου, Τραπεζών, Ιδιωτικού Τομέα, που θα προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων - οφειλετών, που αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, που έπληξε η κρίση.

6) Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους.
Διευκολύνουμε την ένταξη των Μικρομεσαίων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Θεσπίζουμε ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

7) Ενεργοποιούμε και ενισχύουμε τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να προστατευθούν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βίαια από αθέμιτες πρακτικές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης