Σχέδιο και για πενταπλές κάλπες τον Μάιο με διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια για εκλογές-ευρωεκλογές

Σχέδιο και για πενταπλές κάλπες τον Μάιο με διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια για εκλογές-ευρωεκλογές

Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ του υπ. Εσωτερικών φανερώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σχετικά για το χρόνο των εκλογών

tsipras-xaritsis
Tην ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στις διαβεβαιώσεις περί διενέργειας των εθνικών εκλογών, η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρεί και να ανακυκλώνει την εκλογολογία. Η λεπτομερής ανάπτυξη του σχεδίου, που έχει η κυβέρνηση για την περίπτωση πενταπλών (!!!) εκλογών τον Μάιο, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη (με δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104.6) φανερώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει όλα τα σενάρια και αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σχετικά για το χρόνο των εκλογών.

Ερωτηθείς για το εάν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια πολλαπλή εκλογική διαδικασία τον Μάιο, ο κ. Πουλάκης απάντησε σε συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε». Σημείωσε δε χαρακτηριστικά ότι ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες και θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από περίπου 20.000 που είναι σήμερα, στις 35.000. 

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει αποφασίσει ακόμα και το χρώμα των ψηφοδελτίων σε περίπτωση πολλαπλών παράλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πουλάκης, έχει αποφασιστεί τα σιέλ ψηφοδέλτια να χρησιμοποιηθούν  για τις ευρωεκλογές και τα λευκά για τις εθνικές κάλπες. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παράλληλα με την προετοιμασία του υπουργείου Εσωτερικών κυκλοφόρησαν σενάρια ακόμη και για αιφνιδιαστικές εκλογές τον Απρίλιο! Οι φήμες περί αυτού του ενδεχομένου εδράζονται στο σκεπτικό ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου είναι πιθανόν η κυβέρνηση να έχει υλοποιήσει το κοινωνικό πακέτο, που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στην τελευταία ΔΕΘ και ταυτόχρονα να έχει ψηφίσει τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και να εκδώσει δεκαετές ομόλογο (περί την 10η Μαρτίου) πείθοντας για την ικανότητα εξόδου της χώρας στις εγορές.

Ο… πυρετός της κάλπης έρχεται να συνδυαστεί με τις επίμονες προσπάθειες του κ. Τσίπρα να ολοκληρώσει το σχέδιο άλωσης της κεντροαριστεράς, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, για τον τρόπο και την προσωποποίηση που λαμβάνουν οι σχετικές πρωτοβουλίες.

Κυβερνητικοί παράγοντες ξεκαθαρίζουν ότι οι διεργασίες για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου (ή προοδευτικής συμπαράταξης) θα συνεχιστούν και θα αφορούν στην πορεία και πασοκογενή στελέχη μικρότερου βεληνεκούς, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναλίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε καθησυχαστικά μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διατυπώνονται έντονες επιφυλάξεις, αλλά και ισχυρές αντιδράσεις για τη σκοπιμότητα επιστράτευσης πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Κλείσιμο
Την ερχόμενη Κυριακή άλλωστε ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όλο το σκεπτικό και τις επιδιώξεις των κινήσεων, που κάνει το τελευταίο διάστημα στο πεδίο των συνεργασιών.

Και κυρίως θα προσπαθήσει να αποκρούσει την κριτική περί ραγδαίας πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης