Δάνειο Πολάκη: Αργουλές Σφακίων με τιμές... Εκάλης

pollakis_main01

Πώς δόθηκε το καταναλωτικό δάνειο των €100.000 - Η εκτίμηση της Attica Bank ότι η εμπορική αξία της κατοικίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην Κρήτη είναι €350.000, περίπου σαν την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη ή τη Μύκονο - Τι συνέβη όταν ο ΕΦΚΑ πήγε να αποσύρει ταμειακά διαθέσιμα ύψους €150 εκατ. από την Attica Bank για να τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος - Διαβάστε την αλληλογραφία μεταξύ ΕΦΚΑ-Attica Bank

Το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Παύλος Πολάκης από την κρατικά ελεγχόμενη Attica Bank πυροδότησε μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε μια χρονική περίοδο που ακόμη και οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες δεν έχουν να διαθέσουν κεφάλαια για τη δανειοδότηση υγιών επιχειρήσεων, η μικρότερη και προβληματική Attica Bank, η οποία έχει υποστεί σοβαρούς κλυδωνισμούς λόγω της ανεξέλεγκτης δανειοδότησης στο παρελθόν, ενέκρινε με ευκολία ένα προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο για χάρη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.


Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» προκάλεσε πολιτικό σεισμό. Και ενώ το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας την προηγούμενη Κυριακή (17 Φεβρουαρίου) επιβεβαιώθηκε λέξη προς λέξη, ο κ. Πολάκης αντέδρασε με απειλές, ύβρεις, εκβιασμούς και παράνομες ηχογραφήσεις!

polakis1
Αρχικά προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι κατέφυγε στο καταναλωτικό δάνειο «για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» επιχειρηματολογώντας ότι πριν από τον Οκτώβριο του 2015 είχε τα διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απ’ όσα του εξασφαλίζει πλέον η πολιτική. Μετά ξεκίνησε να βρίζει και να απειλεί την εφημερίδα και στο τέλος παγίδευσε το τηλέφωνο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφοντας και δημοσιοποιώντας τη συνομιλία τους, ενώ μόλις κατάλαβε ότι η πράξη του επισύρει κακουργηματική δίωξη έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και ισχυρίστηκε ότι μετέφερε τη συνομιλία από στήθους γιατί έχει καλό μνημονικό!

village


Θυμάται ακόμα το σχήμα της πέτρας κάτω από την οποία έβγαλε έναν ροφό το 1992 στην Κάρπαθο, όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του (τρόπος του λέγειν) στην ΕΡΤ!

Πώς πήρε το δάνειο

Η Attica Bank, από την άλλη, με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από το «ΘΕΜΑ», παραδέχτηκε ότι αντίστοιχο προσωπικό δάνειο δεν έχει χορηγηθεί σε άλλον πολιτικό και επέλεξε τη σιωπή στο ερώτημα πόσα άλλα φυσικά πρόσωπα έχουν πάρει καταναλωτικό δάνειο τόσο μεγάλου ύψους. Η Attica απάντησε μεν ότι το καταναλωτικό δάνειο Πολάκη έχει χορηγηθεί σε «ικανό αριθμό» προσώπων, ωστόσο άλλα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ...

Για να εκταμιευτεί στον κ. Πολάκη το σπαστό καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ σε δύο τμήματα ύψους 70.000 ευρώ (με επιτόκιο 8,1% και αποπληρωμή σε 15 χρόνια) και 30.000 ευρώ (με επιτόκιο 6,1% και εξόφληση σε 9 χρόνια), ο εκτιμητής της Attica Bank προσδιόρισε την εμπορική αξία της κατοικίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Αργουλέ Χανίων στα 350.000 ευρώ! Δηλαδή 3,5 φορές πάνω από την αντικειμενική τιμή. Αυτή η εκτίμηση ήταν και το κλειδί για τη χορήγηση του δανείου. Με απλά λόγια, η Attica Bank τιμολόγησε με σχεδόν 2.000 ευρώ το τ.μ. την οικία του κ. Πολάκη στα Σφακιά, εξισώνοντας έτσι τις τιμές στον Αργουλέ με τις εμπορικές αξίες στην Εκάλη, στο Ψυχικό και το Κολωνάκι και αναβαθμίζοντας το ορεινό χωριό του υπουργού Υγείας σε νέα Μύκονο! Ειδικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για να εκταμιεύσει στον κ. Πολάκη το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ η Attica Bank εκτίμησε ότι το άμεσα ρευστοποιήσιμο τίμημα της υποθηκευμένης (για δεύτερη φορά, αφού το ίδιο οίκημα έχει μπει ως υποθήκη για δάνειο 300.000 ευρώ που ο αναπληρωτής υπουργός πήρε προ δεκαετίας από τη Eurobank) κατοικίας στον Αργουλέ ανέρχεται στις 290.000 ευρώ. Συμπτωματικά, το υπόλοιπο του δανείου που έχει ο κ. Πολάκης στη Eurobank (περίπου 200.000 ευρώ σήμερα) αθροιστικά με το νέο καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank ανέρχονται στις 300.000 ευρώ, όση είναι δηλαδή περίπου και η εκτιμώμενη αξία της αγροικίας του αναπληρωτή υπουργού στα Σφακιά και για τις υπόλοιπες 10.000 ευρώ δόθηκαν προσωπικές εγγυήσεις από τον υπουργό.

Προτού εκταμιευτεί το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ -σύμφωνα με τη διοίκηση της Attica Bank- οι υπηρεσίες της τράπεζας έκαναν όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους κινδύνου και η χορήγηση έλαβε το τυπικό OK από την Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων, όπως προβλέπεται για τα πολιτικά πρόσωπα.villa
Η εκτίμηση της εμπορικής αξίας του σπιτιού του Παύλου Πολάκη στον Αργουλέ Σφακίων ήταν και το κλειδί για να πάρει το δάνειο των 100.00 ευρώ. Ο εκτιμητής της τράπεζας όρισε την εμπορική του αξία στα 350.000 ευρώ! Δηλαδή 3,5 φορές πάνω από την αντικειμενική τιμή


Στο όριο

Παρά την προκλητικά υψηλή εκτίμηση της αξίας του σπιτιού και πάλι η έγκριση της Attica Bank βγήκε κυριολεκτικά στο όριο.

Και αυτό διότι ο δείκτης PTI (Payments To Income) ο οποίος αφορά το ποσοστό των πληρωμών που κάνει ο δανειολήπτης σε άλλα δάνεια που συνιστούν ανελαστικές υποχρεώσεις δεν πρέπει να ξεπερνά το 40% των μηνιαίων εισοδημάτων του.
polakis2
Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε στο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» με απειλές, ύβρεις, εκβιασμούς και παράνομες ηχογραφήσεις

Στην περίπτωση του κ. Πολάκη, ο δείκτης PTI είναι στο 39%, αφού πρέπει να πληρώνει 2.100 ευρώ τον μήνα για δάνεια (1.300 για το πρώτο δάνειο στη Eurobank και ακόμη 800 ευρώ για το καταναλωτικό δάνειο στην Attica Bank) και τα εισοδήματά του από τη βουλευτική αποζημίωση είναι περίπου 5.000 ευρώ, εκ των οποίων το 40% πηγαίνει υποχρεωτικά στο κυβερνών κόμμα (σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ). Δηλαδή με καθαρό μηνιαίο εισόδημα πάνω κάτω 3.000 ευρώ, ο κ. Πολάκης πρέπει να πληρώνει 2.100 ευρώ σε δάνεια και με τα υπόλοιπα 900 ευρώ να ζει πληρώνοντας τα έξοδα για τις σπουδές της μεγάλης του κόρης σε άλλη πόλη, ενώ η μικρότερη προετοιμάζεται για Πανελλαδικές. Βέβαια εδώ πρέπει να συνυπολογιστούν και τα έσοδα της γιατρού συζύγου του.

 Σχετικά με τον φάκελο της δανειοδότησης Πολάκη από την Attica Bank, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάνθηκε ότι το δάνειο είναι τεχνικά σύννομο, σημειώνοντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αν η τιμή των 2.000 ευρώ το τετραγωνικό αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία της κατοικίας. Βέβαια αυτό είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί στο μέλλον. Επισημαίνεται, πάντως, ότι η Attica είναι μια τράπεζα εναντίον της οποίας πριν από 15 ημέρες έχουν ασκηθεί διώξεις σε στελέχη της επειδή έδιναν δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις, όπως στην περίπτωση του επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα που επιχείρησε να αντλήσει κεφάλαια δεκάδων εκατομμυρίων με εγγύηση... βοσκοτόπια στην Ιθάκη.

Το «ΘΕΜΑ», που ήδη από την προηγούμενη Κυριακή έγραψε ότι το καταναλωτικό δάνειο του αναπληρωτή υπουργού είναι νομότυπο αλλά για τον μέσο Ελληνα απλησίαστο έως αδύνατο, ακόμη και γι’ αυτούς που έχουν αντίστοιχα εισοδήματα όπως ο κ. Πολάκης, δέχτηκε απειλές, ύβρεις και εκβιασμούς.


Η Attica Bank κινδύνευε με κατάρρευση αλλά αυτοί έδιναν δάνειο €100.000 στον Πολάκη! - Τι συνέβη όταν ο ΕΦΚΑ κινήθηκε για να αποσύρει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 150 εκατ. ευρώ από την Attica Bank για να τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος

Βαρύνουσας σημασίας είναι μια νέα αποκάλυψη που δείχνει ότι η Attica Bank δίνει καταναλωτικά δάνεια ύψους 100.000 ευρώ, τη στιγμή που η διοίκηση της κρατικά ελεγχόμενης τράπεζας προειδοποιεί για κίνδυνο κατάρρευσής της αν οι βασικοί καταθέτες αποσύρουν τα κεφάλαιά τους!

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), βασικός μέτοχος της Attica Bank μετά την απορρόφηση του Ταμείου των μηχανικών, ΤΣΜΕΔΕ, εξέταζε το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση όλων των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων.

Το ενδεχόμενο ανάληψης των περίπου 150 εκατ. ευρώ που διατηρεί ο ΕΦΚΑ σήμανε συναγερμό στην Attica Bank: «Μια πιθανή απόσυρση των διαθεσίμων που διατηρεί ο Οργανισμός στην τράπεζα θα επέφερε άμεση και σοβαρή επίπτωση στη ρευστότητα, στην κερδοφορία και τελικά στη σταθερότητά της, γεγονός που λόγω της μετοχικής σχέσης ενδέχεται να επιφέρει σημαντική υστέρηση στη διαχρονική απόδοση της επένδυσης και τελικά θα αποβεί εις βάρος των ασφαλισμένων του Οργανισμού».

Αυτό αναφερόταν σε έγγραφο που συνέταξε η Διεύθυνση Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών της Attica Bank προς τον ΕΦΚΑ με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2019.


selida1selida2

Πέντε ημέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 13 του μήνα, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ ενημέρωνε τα μέλη του Δ.Σ. του: «‘‘Η πιθανή απόσυρση των διαθεσίμων του ΕΦΚΑ», αναφέρει η τράπεζα, «θα επιφέρει άμεση και σοβαρή επίπτωση στη ρευστότητα, την κερδοφορία και σταθερότητά της’’», ζητώντας να εξαιρεθεί ο ΕΦΚΑ από την υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των διαθεσίμων που διατηρεί σήμερα στην Attica Bank, όπως προβλέπεται από υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (αρ. οικ. 2/6748/ΔΛΓΚ/19 από 24-01-2019).

Η υποχρέωση μεταφοράς των διαθεσίμων του ΕΦΚΑ ήταν επιτακτικό αίτημα όχι του διοικητικού συμβουλίου του ασφαλιστικού φορέα, αλλά του υπουργείου Οικονομικών και τελικά ματαιώθηκε αφού το Ταμείο ζήτησε και έλαβε εξαίρεση ώστε να μη μεταφερθούν τα 150 εκατ. ευρώ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων στον ειδικό λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τραπέζης της Ελλάδος. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόση άνεση έχει η Attica Bank, μια τράπεζα που προειδοποιεί τις εποπτικές αρχές ότι θα καταρρεύσει αν ένας καταθέτης αποσύρει τα κεφάλαιά του, να μοιράζει καταναλωτικά δάνεια με αμφίβολη εξασφάλιση σε υπουργούς;

attika-1

attika-2

attika-3

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Κήρυκας Χανίων - Σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι

Με ξεπερνάει να μιλάνε για θαλασσοδάνεια οι γαλάζιοι μιζαδόροι της ΝΔ που έχουν πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δανεικά κι αγύριστα και να χρωστάνε σαν κόμμα 220 εκατομμύρια ευρώ που δεν πρόκειται να ξοφλήσει ποτέ... Για αυτό εκεί που τους πονάει!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ακομη και το δανειο του κομματος της ΝΔ το ποιο ελαβε με τον ιδιο ακριβως τροπο που το ελαβαν και ολα τα αλλα κομματα τοτε, το βαφτισατε σκανδαλο και προσπαθειτε να το προβαλλετε για σκανδαλο. Φαντασου τωρα να ειχαν παρει σαν τους Συριζαιους δανεια οι νεοδημοκρατες,σαν τον Πολακη να πουμε, θα το ηξεραν και θα το διαλαλουσαν και οι ...Μπαξεβανικες πετρες! Κοιμησου λοιπον ησυχο συριζοτρολι δεν υπαρχουν γαλαζια δανεια-σκανδαλα, τα πηραν ο λ α οι πολακηδες!

Δεξιός

Και τι σχέση έχει το δάνειο που πήρε το 2003 μια εφημερίδα σύντροφε, σε μια Ελλάδα που οι τράπεζες σε παρακαλάγανε να πάρεις δάνειο, με το προσωπικό καταναλωτικό δάνειο ενός υπουργού το 2018; Ζούμε παρέα στην ίδια χώρα;

κοινος νους

350 χιλιαδες κανουν οι μαζορετες (μεζονετες) στην εκαλη και στην κηφισα???? τα υπολοιπα ειναι δωρο απο τους εφοπλισται να υποθεσω οποτε δεν κανετε την προσθεση.....

?????????

150 τετραγωνικά σπίτι, σε χωριό είναι!!!

Βαλεντίνη

Πολάκη, κούρασες τον κόσμο, η Ελλάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά ασχολείται μαζί σου!! Έχουν δίκιο κάποιοι που λένε ότι είσαι το κανίς του Τσίπρα, μπαίνεις μπροστά, ν' αποπροσανατολίζεις τον λαό, ούτως ώστε να μην ασχολείται με κάτι άλλο, πιο σοβαρό ! Το δάνειο σου, κάνει μπαμ από μακριά, ότι δεν είναι σύννομο και είναι αμφιβόλου εγγυήσεως! Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε τραπεζικός, ούτε δικηγόρος, ούτε πολιτικός μηχανικός! 350 χιλ το εκτίμησαν το 2008 όταν πήρες το πρώτο δάνειο, 350 χιλ το εκτιμά και πάλι η τράπεζα Αττικής, για να στριμώξει την Β- σειρά υποθήκης!! Μπαμ κάνει σου λέω, δηλαδή είναι το μοναδικό σπίτι στην Ελλάδα το δικό σου, που δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από την Εμπορική αξία του, από το 2008 μέχρι το 2019! Το μόνο σπίτι, το οποίο όσο κοστολογούνταν το 2008, κοστολογείται και το 2019, ενώ τα σπίτια όλων των Ελλήνων χάσανε από την αξία τους και 30 και 40 και 50 και 60% πολλές φορές! Πήρες ένα καταναλωτικό 100 χιλ, όπερ σημαίνει ελεύθερα, ζεστά ευρουλάκια, που τα κάνεις ότι θες, χωρίς έλεγχο από την τράπεζα! (Αυτό σημαίνει καταναλωτικό δάνειο, δάνειο ελεύθερο προς χρήσιν και κατανάλωσιν που λέμε ) Αυτά τα 100 χιλ, μπορούσε η τράπεζα Αττικής να τα δώσει σε δύο, σε τρεις και σε τέσσερις επιχειρήσεις, ώστε να σταθούν στα πόδια τους, σαν κεφάλαιο κίνησης να πω, να προμηθευτούν εμπορεύματα, να πληρώσουν υποχρεώσεις τους, να διατηρήσουν κάποιον εργαζόμενο! Κάποιου κτηνοτρόφου, του βγάζουν 200 πρόβατα σε πλειστηριασμό, γιατί χρωστά λέει 3,5 ή 6,5 δεν ξέρω πόσες χιλιάδες!! Και εντάξει, καλά τα πήρες, με γειά σου με χαρά σου, χρησιμοποίησέ τα λοιπόν όπως θες, αλλά μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσομπάνη άλλο! Τέρμα, τελείωσε, τα πήρες και πάπαλα!!!! Εγώ θα πώ και μία αλήθεια σ' αυτή την ιστορία! Πάντα έλεγα, ότι σπίτι που βλέπει στη θάλασσα, δεν έχει τιμή! Μπορεί σε λίγα χρόνια, να βρεθεί ένας Γερμανός ας πούμε, και να σου δώσει και ένα εκατομμύριο, έτσι για να κάθεται στο μπαλκόνι και ν' αγναντεύει το γαλάζιο! Όμως σκέψου, πόσα τέτοια σπίτια σαν το δικό σου υπάρχουν σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα ή παραθαλάσσια, με πισίνες, ίσως και καλύτερη θέα αλλά δεν υπάρχουν αγοραστές! Ζητάς να ελεγχθούν και τα δάνεια της Σπυράκη και του Άδωνη! Δεν άκουσα να πεις για τα δάνεια της Κουντουρά και του Κουίκ!! Για όσα συριζόπουλα γράφουν ότι δεν έκλεψες δημόσιο χρήμα, να τους πω ότι τα χρήματα των τραπεζών, δεν είναι λεφτά ούτε του διευθυντή, ούτε των τραπεζοϋπαλλήλων, είναι λεφτά των καταθετών και οι τράπεζες θα πρέπει να τα χορηγούν με θρησκευτική ευλάβεια !!!!!

Nεoδnμoκράτns

Nα μας πει ο κολoκυθόπουλoς πειραιώτης μαoυvιέρης τελικά ο μπoυμπoύκoς μας που ήταν κατά του τεμέvoυς στον Boταvικό, μετά την μεγαλειώδη καλoτoύμπα του, συμφωvεί και για δεύτερο τέμεvoς στην Aττική με μιvαρέ αυτή την φoρά όπως απαίτnσε του τεμπελxαvά Kαραμάv-αλή το κoυμπαράκι ο Eρvτoγάv;

Συριζαυγιτης

Πεστα συντροφε Χρυσαυγιτη , τελικα πολυ καλη ιδεα που σας καναμε παραρτημα μας. Το ειχε πει ο ηγετης μας ο Αλεξης οτι θα εισαστε χρησιμοι ηλιθιοι.

Χμμμμμμ.....

Καλά, εσάς τι σας νοιάζει;;; Αφού ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ και λατρευετε τον ΕΩΣΦΟΡΟ!!! Φοβάστε τον ανταγωνισμό;;;

Anastasia

Απόβρασμα

ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΣΑ. ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ. ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΨΟΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΟΙ ΠΟΛΑΚΗΔΕΣ, ΟΙ ΒΑΛΑΒΑΝΗΔΕΣ, ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ

Βρέστε κάτι άλλο

Κόψτε ρε τις παπαριές. Πρόκειται για σπιταρόνα πετρόκτιστη που κοστίζει πάνω από 5.000 το τμ συν τον εξίσου πετρόκτιστο περιβάλλοντα χώρο και αυλή. Και βέβαια η αξία του σπιτιού υπερκαλύπτει 5 φορές το δάνειο. Άλλος πήρε δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση 7 στρέμματα σταροχόραφα που τα έκοψε δήθεν σε 14 οικόπεδα και πούλησε το ένα σε γνωστό του προς 100.000 ευρώ (!) και έτσι η αθώα τράπεζα τα εκτίμησε συνολικά για 1,5εκατ. (!).

Φανή

Σωστά, είναι και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις. Άσε που μπορεί να γίνει και εργολάβος για να ολοκληρώσει τον δρόμο Πατρών - Πύργου.

Συριζοποντικος υπογειο κουμουνδουρου

Γιατι μονο 5000 ευρω ανα τετ συντροφε; Στην ενημερωση στα υπογεια της Κουμουνδουρου μας ειπαν να λεμε παραπανω! Επισης να θυμασαι οτι το 6% επιτοκιο πρεπει να λεμε οτι δεν αποτελει σκανδαλο οταν ολοι δανειζονται 10% και πανω γιατι ο συγκεκριμενος εχει μουστακι και ειναι και ψηλος οποτε δικαιουται εκπτωση!

Ξεδιάντροπα

λιγούρια της αριστεράς.Καταστρέψατε και προδώσατε τη χώρα μόνο για να τα κονομήσετε και να κάτσετε στις καρέκλες.

Γιάννης

Οι αριστεροί ανά τον κόσμο, είναι πιστά σκυλιά του καπιταλισμού και της εξουσίας. Βρίσκουν πάντα ακροατήριο συναισθηματικά φορτισμένο, για να περνάνε οι κουτοπόνηρες ιδεοληψίες τους και οδηγούν το κοινό στην πολιτική ορθότητα, για να μην τους πάρουν με τις πέτρες ή ακόμα χειρότερα για να μην βρεθούν σε κοινή θέα, προς συμμόρφωση.

Γλυκάθηκε ο αρκουδιάρης στο μέλι

Βουτάτε και εσείς συντρόφια, του δημοσίου είναι τα χρήματα. Κανένας δεν θα σας ζητήσει το λόγο, γιαυτό βέβαια και εσείς δεν ενοχλήσατε κανέναν απο τους προηγούμενους κλέφτες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης