Η «ΕφΣυν» δίνει... Όσκαρ στον Πολάκη: Αρκουδιάρης και αρκούδα μαζί!

polakis-efsyn-ekso

Αστοργη μοίρα τον έκανε υπουργό, επιμένει να παριστάνει τον εισαγγελέα - Γοητεύεται απ’ τα βιβλία εσόδων-εξόδων και επαίρεται ότι ως δήμαρχος τα κρατούσε διπλά - Αποδείχτηκε διαπρύσιος θιασώτης των μνημονίων, λίγα μόνο από όσα του καταλογίζει το άρθρο του Δημήτρη Νανούρη

Με ένα εξόχως ειρωνικό κείμενο, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, επιμένει στην κόντρα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Αν και φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, η «ΕφΣυν» άνοιξε πόλεμο με το άρθρο του Δημήτρη Νανούρη που χαρακτήριζε «σαχλαμαρόμαγκα» τον Παύλο Πολάκη, συνέχισε με το άρθρο του Σωτήρη Μανιάτη πως «έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό» και επανέρχεται σήμερα, με το πιο σκληρό ως τώρα κείμενο κατά του έμπιστου υπουργού και φίλου του Αλέξη Τσίπρα.

«Αρκουδιάρης και αρκούδα μαζί σ' ένα σώμα», γράφει ο Δημήτρης Νανούρης, που «στολίζει» από την αρχή μέχρι το τέλος σε ένα κείμενο τον Παύλο Πολάκη για όλα όσα έχει πει και έχει κάνει ως τώρα: «Η διάκριση των εξουσιών στενεύει» τον «ψηλέα και ανοικονόμητο» Κρητικό που «άστοργη μοίρα» έβαλε στη θέση αυτή, ενώ «εκείνος επιμένει να παριστάνει τον εισαγγελέα».

«Εκλιπαρεί τους συντρόφους του να βάλουν πέντ’-έξι στη φυλακή, μπας και διασωθεί το κόμμα στην κάλπη, αλλά φοβάμαι πως δεν αρκούν», επισημαίνει το άρθρο και αναφέρει επίσης τα διπλά βιβλία που έχει παραδεχτεί πως κρατούσε ως δήμαρχος Σφακίων, τα «βοθροκάναλα» που συνεχώς καταγγέλλει, την ΕΡΤ και τη συνέντευξη-παρωδία που έδωσε μετά την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για το δάνειο και τη μαγνητοφώνηση Στουρνάρα, το ίδιο το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης.

Επισημαίνει ακόμα τον τρόπο του υπουργού να απαντά σε φίλους και εχθρούς μέσω facebook, ανορθόγραφα και ασύντακτα: «Συνειδητά ασελγεί στις λέξεις. Θα μπορούσε να προσλάβει δακτυλογράφο με στοιχειώδεις γνώσεις ορθογραφίας, συντακτικού και στίξης. Αμ, δε! Θεωρεί την αγραμματοσύνη μαγκιά».

Γεμάτο ειρωνία και το κλείσιμο του άρθρου, με αναφορές στην πρόσφατη κόντρα του Πολάκη με τον Σαββόπουλο: «Ακολούθησε ο παντελώς άσημος Σαββόπουλος. Απόλαυσε το δικό του πεντάλεπτο, λέγοντας ότι ο Πολλάκις "μοιάζει με αρκουδιάρη". Συμφωνώ εν μέρει με τον Νιόνιο. Αρκουδιάρης μεν, σε κρίση ταυτότητος δε. Φαντασιώνεται πως είναι η αρκούδα. "Ο αρκουδιάρης κι η αρκούδα μαζί σ’ ένα σώμα", που τραγουδούσε ο Τζιμάκος».

Ολόκληρο το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών:
Αγανακτεί με τις ανεξάρτητες αρχές, η διάκριση των εξουσιών τον στενεύει· είναι, βλέπεις, ψηλέας και ανοικονόμητος. Αστοργη μοίρα τον έκανε αναπληρωτή υπουργό, εκείνος όμως επιμένει να παριστάνει τον εισαγγελέα. Στοιβάζει στο γραφείο του ντάνες με στοιχεία-φωτιά εναντίον των αντιπάλων του, περισσότερες απ’ όσες δικογραφίες συντάσσονται στα Πρωτοδικεία. Εκλιπαρεί τους συντρόφους του να βάλουν πέντ’-έξι στη φυλακή, μπας και διασωθεί το κόμμα στην κάλπη, αλλά φοβάμαι πως δεν αρκούν. Θα ’χε αμυδρές ελπίδες, αν έκλειναν μέσα πέντ’-έξι εκατομμύρια και μάλιστα με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η εν γένει παιδεία του δείχνει πως ουδέποτε αγαπούσε το διάβασμα, παραδόξως ωστόσο γοητεύεται απ’ τα βιβλία εσόδων-εξόδων και επαίρεται ότι ως δήμαρχος τα κρατούσε διπλά. Αποστρέφεται τους δημοσιογράφους, κατά προτίμηση τις γυναίκες, ιδίως όταν αυθαδιάζουν υποβάλλοντάς του ενοχλητικά ερωτήματα.

Γι’ αυτόν όλες οι ερωτήσεις είναι ενοχλητικές. Επινοούνται από τα «βοθροκάναλα», με σκοπό να συσκοτίσουν την ακτινοβολία του. Αλλά δεν μασάει. Τους παίζει μονότερμα: «μόνος του και όλοι τους» και φυσικά «τους έχει». Οπως έχει και την ΕΡΤ. Οι ευσυμπερίφοροι και αβροεπείς παρουσιαστές της δεν ρωτούν. Δέχονται αδιαμαρτύρητα προκάτ απαντήσεις. Επιπροσθέτως, έχει στην μπούκα απαξάπαντες τους συναδέλφους του, οίτινες εισπράττουν «μαύρο» χρήμα κάτω απ’ το τραπέζι. Ο ίδιος καταφεύγει στο γκισέ της Attica Bank, καίτοι βδελύσσεται τον κεντρικό τραπεζίτη. Απεχθάνεται, επίσης, τις ηχογραφήσεις. Δημοσιοποιεί από στήθους τις στιχομυθίες τους. Διαθέτει γερό μνημονικό, ίσως επειδή αποδείχτηκε διαπρύσιος θιασώτης των μνημονίων. Αντιμάχεται την κοινή λογική και εχθρεύεται πάνω απ’ όλα τη γλώσσα. Δεν στάθηκε γενναιόδωρη μαζί του και την εκδικείται μετά μανίας, τώρα που κατέχει την εξουσία.

Ορίστε τα πειστήρια. Μεταφέρω αυτούσια την αντίδρασή του στο σημείωμά μας με τίτλο «Σαχλαμαρόμαγκας» από το προσφιλές του φου μπου: «Ακου “μπουρδοδημοσιογραφε” Δημητρη Νανουρη: Ειςαι λεει αριστεριστής, το ήξερα πως μισείς τον Τσιπρα και το Συριζα, φαινόταν απ τα γραπτά σου..... Πως αγαπούσες το Μπεσκενη τον υπεύθυνο του Γραφειου τύπου του ακροδεξιού Αδωνη Γεωργιαδη, δεν μπορούσα να το φανταστώ. Πριν ξαναγράψεις σαχλαμάρες δες τη σύμβαση του Μπεσκενη, τη μέρα που έφυγε από το υπουργείο που του έκοβαν αργομισθία στο Κεελπνο και μετα ξανά πεσμου να ζητήσω συγγνώμη από το κύκλωμα της σαπίλας.... Αντε γιατι η αντισυριζαικη τύφλωση σας έχει πειράξει το μυαλό, εσας τους επαναστάτες της φακής.... ΥΓ άμα ξαναβρίσεις δεν θα σου απαντήσω. Οχι μονο γιατι ειςαι αμελητέα ποσοτης, αλλα και γιατι τα κέρδισες τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που σου αναλογούσαν στη ζωη σου βρίζοντας εμένα: σε αναπαρήγαγαν από τα μεςα του Μαρινακη μέχρι του μακαρίτη Θεμου μέχρι τα λιμπεραλ και προταγκον!!!!(το μοναδικό χρονογράφημα σου που πηρε τέτοια έκταση, οχι γιατι αξίζει ο λόγος σου η τα στοιχεία σου αλλα γιατι χτυπάς τον εχθρό αυτών που σου δώσαν αναδημοσιευση.... Εσυ δεν ειςαι εχθρός τους, ειςαι κατοικίδιο της αυλής τους... Γι αυτό αναπαράγουν το “αριστερό” νιαούρισμα σου.... ».

Συνειδητά ασελγεί στις λέξεις. Θα μπορούσε να προσλάβει δακτυλογράφο με στοιχειώδεις γνώσεις ορθογραφίας, συντακτικού και στίξης. Αμ δε! Θεωρεί την αγραμματοσύνη μαγκιά. Αλλά καλά εγώ. Ως «μπουρδοδημοσιογράφος», «επαναστάτης της φακής», «αμελητέα ποσότης» και «κατοικίδιο ένοχης αυλής», θέλησα να κερδίσω πέντε λεπτά δημοσιότητας σατιρίζοντάς τον. Ακολούθησε ο παντελώς άσημος Σαββόπουλος. Απόλαυσε το δικό του πεντάλεπτο, λέγοντας ότι ο Πολλάκις «μοιάζει με αρκουδιάρη». Συμφωνώ εν μέρει με τον Νιόνιο. Αρκουδιάρης μεν, σε κρίση ταυτότητος δε. Φαντασιώνεται πως είναι η αρκούδα. «Ο αρκουδιάρης κι η αρκούδα μαζί σ’ ένα σώμα», που τραγουδούσε ο Τζιμάκος.

polakis-efsyn-ena

ΣΧΟΛΙΑ (57)

Ilias

Τι είναι ο Πολακης;;;;;;; Παράδειγμα <ηθικής και τιμιότητας> ο κλέφτης των ταμείων του δήμου ,ο μοναδικός που πήρε καταναλωτικο δανειο το 2014 ;; Χαχασαχαχαχαχ!! Τι λες ρε μαλακα !!Ενας επικίνδυνος αγροίκος , ένα ταγάρι , ένας σαχλαμαρας είναι !!! Αυτός είναι ο Πολακης βλάκα !!!!!!!!!!

"είναι η αριστερά ηλίθιε"

αυτό είναι η αριστερά ...δηλαδή τι...περιμένατε κάτι άλλο??????

@"είναι η αριστερά ηλίθιε"

Ισως δεν είναι όλη η αριστερά έτσι. Σίγουρα όμως είναι σαν τον Πολάκη τα νεοκομΜΟΥΝΙΑ του Σύριζα.

kyriakos

Ο σύριζα είναι η μίξη Πολακη, Τσιπρα και Μεγαλοοιοκονομου. Ένα τέρας.

Και ομως

Υπάρχουν φιλοΚτηνικες οργανώσεις που υποστηρίζουν ακόμα τον κοτοΠολακη,έχουνε έδρα στην Κουμουνδουρου και γραφεία στου Μαξιμου!!!

Καποιοι

νομίζουν ότι κάνουν κακό στο πολακη , έλα που όταν θα έρθουν οι εκλογές να δουν τα ποσοστά σε ψήφους του Πολακη...

να καθαριστεί η κόπρος της Δικαιοσύνης...

σωστό σε βρίσκω... Καλά ο Σοφός έχει ''δικό του'' εισαγγελέα και είναι ακόμη πρόεδρος του ΔΣΑ??? ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ...

αφιλοτιμος

Παντα θα υπαρχουν μ@λ@κες, κολλημενοι, φανατικοι,αγραμματοι, ακοινωνητοι, νταηδες που μισουν πρωτα απο ολα τον ιδιο τους τον εαυτο και αφου σιχαινονται την μεταβολη προς το καλυτερο θελουν να μειωσουν ολους οσους δεν φθανουν.

ντιν νταν νταν.....

Οι καμπάνες, τι καμπάνες λέω, καμπαναριά ολόκληρα της δικαιοσύνης πάνω στο χώρο της Υγείας θα ηχήσουν και θα ακουστούν για τους καταχραστές δημοσίου χρήματος καθ΄άπασαν την ελληνική επικράτεια οσονούπω.... Και ο κωδωνοκρούστης Πολάκης θα τις κτυπάει ασταμάτητα τραβώντας το σχοινί ..... Σώπα όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. ντιν νταν νταν!!!!ντιν νταν νταν!!!!ντιν νταν νταν!!!! νταν νταν νταν νταν νταν, νταν....

POLAKIS FOR THE MINISTRY OF JUSTICE

ETSI BRAVO FILE MOY 25/02/2019, 15:13, EPITELOUS OLOI OI KLEFTES MESA STO FYSIKO TOUS XWRO. EXEI DIKIO O POLAKIS.

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα??

Κύριε κωδωνοκρούστα ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε??? Έχετε κατευθύνει σωστά την δικαιοσύνη, ώστε να απαγγείλει τις κατασκευασμένες κατηγορίες στον σωστό χρόνο λίγο πριν τις εκλογές?? Και αφού είσαι τόσο δυνατός στο δικαστικό ρεπορτάζ, θα μπορούσες μήπως να μας ενημερώσεις για τη δίκη της ΧΑ ?? Σε πιό ακριβώς στάδιο βρίσκεται?? Ο καθ' ομολογία δολοφόνος μήπως ξέρεις σε ποιά φυλακή έχει μεταφερθεί?? Μήπως σπίτι του??

Μεταξοσκώληκας με άποψη

Αυριο εχει σειρα να τον κραξει, αλλη δικια του φυλαδα. Και μετα απ το ραδιοφωνο και την TV. Η μεγαλη πλακα ειναι οτι ο μπουλης-πανουλης για ΜΙΑ και μονο φορά θα βγει αληθινός. Παρτε πασατεμπο και αραξτε. Τα καλυτερα ερχονται.

Δημητράκης

Αιπόλε Πολάτση,σε γλεντάει το σύμπαν,γιατί είπες πολλά και εκτέθηκες...Τώρα θα εισπράξεις τα ανάλογα...Νόμιζες ότι δεν υπάρχει αντίλογος;Ας πρόσεχες...Αντε και καλά οφτά ρίφια και καλές ρακές με αγγιναροκούκια...Και καλές μπριγάδες,αν βρείς πουθενά...

Υπάρχουν και Συριζαίοι με φιλότιμο!!

Είναι αυτοί που κόψαν λάσπη με την πρώτη κωλοτούμπα και κάποιοι άλλοι λιγότεροι, που έστω και την ύστατη ώρα, αρθρώνουν κάποιο αντιπολιτευτικό λόγο στην παρακμή της ηγεσίας τους. Ισως βέβαια γιατί κατάλαβαν ότι το καράβι μπάζει νερά....

Κρητικός

Προκαλούν οι ελλαδίτες δημοσιογραφίσκοι της πλάκας και περιμένουν να τους απαντήσει ο Πολάκης.Μια ζωή μουλωχτοί και θρασύδειλοι ήσασταν αρβανοτσαρουχόβλαχοι τουρκόσποροι.

Κρητικέ,

, δεν μας λες ρε σύντεκνε γιατι βάζετε την καταλάξη 'ακης στα ονόματα σας, πριν μιλήσεις για τουρκόσπορους? Αντε γιατι μας τα ζαλίσατε με τον νταή βοιδόμαγκα..

Κρητικός κανονικός

Ανεμαζώξου κι εσύ και ο ΒΛΑΚΑΣ που θαυμάζεις. Σαν πολλά λέτε κιε γράφετε.

Σιγά μην είσαι εσύ από την Κρήτη,

εξηντάλεπτο της συμφοράς!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης