Γρίπη: Οργή κατά Πολάκη για το «δεν είναι καταστροφή» οι 39 νεκροί - Ανευθυνότητα και αναισχυντία

polakis_ar

«Μόνο ντροπή για τις δηλώσεις ενός υπ. Υγείας που είναι και γιατρός», «μάλλον έμαθε πως οι νεκροί δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ» ορισμένα από τα σχόλια για τον αμετανόητο υβριστή Παύλο Πολάκη

Τι κοινό έχουν η επιδημία εποχικής γρίπης που βρίσκεται τώρα στη φάση κορύφωσής της με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι του περασμένου Ιουλίου, εκτός από το βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές; Σύμφωνα με την οπτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, «θολώνουν» την εικόνα του αποτελεσματικού κράτους, στη διακυβέρνηση του οποίου συμμετέχει. Κι επιπλέον, πρόκειται για γεγονότα που έρχονται στο προσκήνιο και (από)καλύπτονται από «δημοσιογράφους της πεντάρας» - σύμφωνα πάντα με την λογική του κυρίου Πολάκη...

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα», δήλωσε ο κ. Πολάκης, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο kontra, όταν ρωτήθηκε για το κύμα της γρίπης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, και για τους τουλάχιστον 38 νεκρούς, που είχαν καταγραφεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και γιατρού, με αφορμή την εποχική γρίπη, παρέπεμψαν αμέσως στο τραγικό συμβάν του περασμένου καλοκαιριού όπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μέσα σε λίγη ώρα στο Μάτι, ενώ ο κρατικός μηχανισμός έδινε ρεσιτάλ παραλείψεων και λαθών. Τότε ο κ. Πολάκης είχε πει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ πως οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα του αποτελεσματικού κράτους. Κι αργότερα, είχε σπεύσει να αναρτήσει δημοσιεύσεις για τους εκατονταδες νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κάνοντας μάλιστα και θετική αποτίμηση από τη σύγκριση των θυμάτων στη χώρα μας με τον αριθμό των θυμάτων στις ΗΠΑ!

Οι πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα δεν άργησαν να τον κατακεραυνώσουν, με τη λέξη «ντροπή» να κυριαρχεί στα tweets και τις αναρτήσεις των περισσότερων. «Πάνε και πεθαίνουν από γρίπη για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Πολάκη, αλλά τους λέει "σας έχω"», γράφει κάποιος παραπέμποντας και σε πρόσφατη επίθεση του υπουργού προς δημοσιογράφους, ενώ άλλος σχολιάζει για το «δεν είναι και καμιά καταστροφή», πως «μάλλον έμαθε πως δεν ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ». Ακολουθούν ενδεικτικά tweets για το θέμα: 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφήνει συχνά πυκνά το προκλητικό, κυνικό αποτύπωμά του με αναρτήσεις του στα social media, παραβλέποντας συνήθως προβλήματα, δυσλειτουργίες, ελλείψεις στο ΕΣΥ ή αποδίδοντας τα όταν τα «βλέπει» στους «βρώμικους» προκατόχους του. Οι «άλλοι» είναι πανταχού παρόντες στις αναρτήσεις του και υπαίτιοι για ό,τι στρεβλό συμβαίνει στο ΕΣΥ, είτε πρόκειται για πρώην επικεφαλής, αξιωματούχους, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους. Ο ίδιος είναι πάντα απών με τη θεσμική του ιδιότητα, ιδίως όταν πρέπει να αναμετρηθεί με την ευθύνη και το ανάστημά του για όσα συσχετίζονται ή και απορρέουν από αυτή.

Ο απολογισμός των 38 νεκρών λόγω της γρίπης, μέχρι και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στη χώρα μας, όπως έγινε από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αποδείχτηκε μια ακόμη αφορμή να διπλωθεί ο αριστερός μανδύας του υπουργού και ο ανθρωπισμός του γιατρού και να ξεδιπλωθεί η κυνικότητά του αλλά και η υβριστική στάςη του και ως γιατρού και ως πολιτικού. Ο κ. Πολάκης έκανε πλιάτσικο στα θύματα της γρίπης, μετατρέποντας τα σε δείκτη μέτρησης της μικρής ή και ανύπαρκτης κατ´ αυτόν καταστροφής. Οι 38 νεκροί έχασαν την αξία τους ως άνθρωποι που έζησαν, που αρρώστησαν, που χρειάστηκαν νοσηλεία και μπορεί και να μην τη βρήκαν, που έδωσαν μια μεγάλη μάχη για τη ζωή τους, πιθανόν και διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και που κατέληξαν. Έχασαν την ταυτότητα τους, το φύλο τους, την ηλικία τους. Έγιναν «μόλις» 38 νεκροί, «δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας»...

Την ίδια ώρα που ο κ. Πολάκης «έβλεπε» ως fake news τα δημοσιεύματα για την εποχική γρίπη, εκείνη σάρωνε τη χώρα. Κατά πληροφορίες, την περασμένη Κυριακή ο αριθμός των νεκρών άγγιζε τους 50. Μόνο που η εποχική γρίπη δεν κατατασσάσεται στα fake news, όσο κι αν ο κ. Πολάκης διευκολύνεται παρα πολύ να την βλέπει ως τέτοια είδηση ή να κάνει αναγωγή στην βαριά ευρωπαϊκη πραγματικότητα για να μειώνεται το κόστος στο ελληνικό σύστημα υγείας. Η εποχική γρίπη είναι μια σκληρή πραγματικότητα για όλους όσοι βρίσκονται στο σύστημα δημόσιας υγείας και χρειάζονται επίσκεψη στον γιατρό, κλινική εξέταση, θεραπεία, διότι δεν υπάρχουν δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φρντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ούτε οικογενειακοί γιατροί παρά μόνο Επείγοντα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με πολύωρη αναμονή, ειδάλλως ιδιωτική επίσκεψη και ιδιωτική πληρωμή. Και είναι πολύ πιθανό πως ο αναπληρωτής υπουργός γνωρίζει τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των ειδικών πως εφέτος θα υπάρχουν πολλές δεκάδες θύματα από τη γρίπη -κάποιοι απεύχονται να μην υπερβούμε τους 197 νεκρούς του 2015-2016- όπως ακριβώς γνώριζε για τους νεκρούς στο Μάτι απο το απόγευμα εκείνης της μαύρης Δευτέρας, προτού γίνει η σύσκεψη-παρωδία με τον πρωθυπουργό.

Πλήρως κυνικός και σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον προκλητικό ισχυρισμό του περί μη καταστροφής αλλά και να υποβαθμίσει την επιδημική έξαρση της γρίπης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικαλέστηκε νούμερα για τα προηγούμενα έτη: «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί». Και εν μέσω της έξαρσής του για την αποτελεσματικότητα του κράτους στην υγεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φαίνεται δεν είχε ενημερωθεί πλήρως για τα στατιστικά στοιχεία, καθώς την περίοδο 2017-2018 τα θανατηφόρα κρούσματα από τη γρίπη δεν ήταν 14, όπως ισχυρίστηκε, αλλά 42, σύμφωνα με την επίσημη ετήσια επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Αντιδράσεις από ΝΔ, Το ποτάμι και τον ΙΣΑ

«Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι’ αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν από γρίπη, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι «δεν έγινε και καμιά καταστροφή».

«Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και σχετίζεται με τη δημόσια υγεία να αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, και πρόσθεσε: «Αντί να προάγουν την πρόληψη και να αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία, προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Είμαστε απέναντι».

ΣΧΟΛΙΑ (44)

τα ίδια όλοι τους!

ντροπή της ανθρωπότητας! είναι τόσο αναίσθητο γίδι,που για αυτον οι νεκροί είναι απλά στατιστικά!τέτοια σκατοψυχία σε πολιτικό έχουμε χρόνια να δούμε! έννοια σου όμως,κοντοζυγωνει ο καιρός που οι νεκροί "θα θολώσουν" και την καρέκλα σου! και τότε θα δούμε ποιους "έχεις" και ποιοι σε "έχουν"!

κτ

Ο Πολάκης είναι ντόμπρος Κρητίκαρος αλλά πολύ άξεστος και εκρηκτικός και αυτό είναι που δημιουργεί θέματα. Πρέπει να έχει περισσότερο αυτοέλεγχο.

Πράγματι!!!

Λίγο περισσότερο αυτοέλεγχος από μέρος του θα ωφελούσε ολόκληρη τη χώρα.....π.χ. αν αντιστεκόταν στην επιθυμία του για ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική. Για αιμορροΐδεκτομές και blogger θα ήταν πιό χρήσιμος στην κοινωνία....

Michalis

Καταστροφή είναι που έχουμε εσάς κυβέρνηση....που είναι ο Λαδόπουλος να κάνει σάτιρα ....πήρε το μαρούλι από τον Σωρός σας έκανε κυβέρνηση και την πάπια τώρα

realman

'' και πούστε ΣΑΣ ΕΧΩ.....'' είπε χθες ο γιδοβοσκός. Μου θύμισε αυτό που λέγαμε έφηβοι: '' Δεν ντρεπούστε τόσοι πούστε και στην ηλικία πούστε;''. Διερωτώμαι σε ποιόν απευθυνόταν το ''πουστε''. Και όμως οι πέτρες δεν έχουν σηκωθεί ακόμα.

πόσο σκατοψυχος!

μέχρι σήμερα λέγαμε ότι ότι είσαι η ντροπή της Κρήτης! λάθος! είσαι η ντροπή της ανθρωπότητας! είσαι τόσο αναίσθητο γίδι,που για σένα οι νεκροί είναι απλά στατιστικά!τέτοια σκατοψυχία σε πολιτικό έχουμε χρόνια να δούμε! έννοια σου όμως,κοντοζυγωνει ο καιρός που οι νεκροί "θα θολώσουν" και την καρέκλα σου! και τότε θα δούμε ποιους "έχεις" και ποιοι σε "έχουν"!

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ !

ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ....ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ κ. ΠΟΛΑΚΗ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ !

1984-2019

Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη. -Η προδοσία είναι λύση.Ο εποικισμός είναι ροές.Η αλήθεια είναι συνωμοσιολογία.

Κρητικός κρεμανταλάς!!!

Είναι δυνατό τώρα να μας δώσει λογαριασμό και να απολογηθεί για 39 μόλις νεκρούς αυτή η ιερή γελάδα της πολιτικής!! Για όποιον λησμονεί την πολάκειο λογική (τρόπος του λέγειν) είναι ο ίδιος που είχε συγκρίνει την καταστροφή στο Μάτι με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο τελικός απολογισμός των 100 νεκρών κρίνεται ικανοποιητικός. Πάντως στις αιμορροΐδεκτομές είναι κορυφή....δάσκαλος!!

Τι να κάνει!

Τι να κάνει ο Πολάκης; Γρίππη είναι. Σταματιέται με υπουργικές αποφάσεις; Και δίκιο έχει, 38 νεκροί είναι, δεν είναι δα και καμιά πανδημία. Στον εμφύλιο ξέρεις πόσους συντρόφους χάσαμε; Χιλιάδες! Αλλά μαθαίνεις να αποκτάς γερό στομάχι και συνεχίζεις τον αγώνα.

katerina

ΣΥΡΙΖΑ = ΠΟΛΑΚΗΣ = ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ = ΜΑΝΩΛΟ = ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ξυπόλυτος

Αλήθεια περιμένει κανείς κάτι σωστό καί λογικό από αυτόν τον τύπο πού το μόνο που ξέρει είναι να βρίζει καί νά λέει μακακίες ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου να τον χαίρεστε όσοι το ψηφίσατε αυτό αρχείο υπό.....νο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5