Γρίπη: Την Παρασκευή ξανά εμβόλια στα φαρμακεία

Γρίπη: Την Παρασκευή ξανά εμβόλια στα φαρμακεία

Αυτή θα είναι η πρώτη δόση από τα 50.000 εμβόλια που έχει παραγγείλει το υπ. Υγείας δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

gripi-emvo
Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα φτάσει στα φαρμακεία η πρώτη από τις δύο δόσεις των συνολικά 50.000 εμβολίων κατά του ιού της γρίπης που παρήγγειλε το υπουργείο Υγείας, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

«Κάθε ημέρα που περνάει είναι χαμένη γιατί κάθε εμβόλιο κάνει τη δουλειά του μετά από 15-20 ημέρες» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν και ο αριθμός των εμβολίων που παραγγέλθηκαν φέτος ήταν αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρσι, «υπήρξε μειωμένο ενδιαφέρον από τον κόσμο άλλοι από αδιαφορία και άλλοι που πείστηκαν από το αντιεμβολιαστικό κίνημα».

Ο κ. Θεοδοσιάδης επισήμανε, ακόμα, ότι «το πρόβλημα στην επόμενη φάση είναι η αντιμετώπιση της ίωσης. Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση για τα αντιϊκά φάρμακα, δεν χρειάζεται πανικός ώστε να καλύψουμε τους ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν και έχουν νοσήσει γιατί οι ειδικοί λένε ότι ακόμα και ένα μέρος του Μαρτίου θα το περάσουμε με τη γρίπη».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης