Αίρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ η Νέα Δημοκρατία

ndsima

Με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη,  αίρεται από αύριο το εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση

Στην άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ προχωρά από αύριο η ΝΔ μετά από απόφαση του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη. Το εμπάργκο είχε επιβληθεί μετά τα σχόλια που είχε διατυπώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Σωτήρης Καψώχας σε βάρος του κ.Μητσοτάκη,  υποστηρίζοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης του θύμισε  «θεωρητικό του φασισμού».

Η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία γίνεται γνωστή η απόφαση του κ.Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία από αύριο, 7 Φεβρουαρίου, αίρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της
δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Δρόσος και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης κ. Νίκος Μερτζάνης κάλεσαν στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Ζούλα.

Στην άτυπη αυτή συνάντηση η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η ΕΡΤ, ενόψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις, λόγω του εμπάργκο της ΝΔ. Και άκουσε τις παρατηρήσεις της ΝΔ που άπτονται στοιχειωδών κανόνων πολυφωνίας, τους οποίους εξακολουθεί να παραβιάζει η ΕΡΤ, αλλά και παραβίαζε καθημερινά και πριν από το εμπάργκο. Μεταξύ άλλων η ΝΔ επισήμανε σε αυτήν τη συνάντηση ότι:

Ποτέ στο παρελθόν δεν καλούνταν συστηματικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης μόνοι τους οι υπουργοί και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος χωρίς κανέναν αντίλογο.
Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε όλοι οι συμπαρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών να προπαγανδίζουν επί μονίμου βάσης τις κυβερνητικές θέσεις απαξιώνοντας ακόμη και με ειρωνικό τρόπο κάθε αντίθετη άποψη.
Ποτέ στο παρελθόν δεν φιλοξενούνταν κατ’ εξακολούθηση στην ΕΡΤ απαξιωμένα πολιτικά πρόσωπα που ούτε έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο, ούτε εκπροσωπούν σήμερα κανένα κόμμα, και το μόνο που τους καθιστά τάχα δημοσιογραφικά ενδιαφέροντες είναι η εμμονική κριτική τους όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ποτέ στο παρελθόν οι ενημερώσεις Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μεταδίδονταν ολόκληρες και σε ζωντανή μετάδοση ανεξαρτήτως επικαιρότητας.

Ποτέ στο παρελθόν, τέλος, στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ για όλα τα βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας δεν εμφανίζονταν κατ’ εξακολούθηση μόνον οι συντάκτες που καλύπτουν την κυβέρνηση, και σχεδόν ποτέ οι συντάκτες που καλύπτουν την δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτοί άλλωστε ήταν, μεταξύ άλλων, οι λόγοι που η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από την ΕΡΤ, απόφαση που -όχι τυχαία ασφαλώς- προκάλεσε σειρά καρατομήσεων στελεχών της και εν τέλει την αλλαγή της Διοίκησής της. Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι αμέσως μετά το εμπάργκο, ακόμη και σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παραδέχονται δημοσίως «την ύπαρξη παραδιοίκησης και καθεστώτος ιδιοτελών συμφερόντων» στην ΕΡΤ, ενώ μάλιστα είχαν προηγηθεί αλληλοκαταγγελίες στελεχών της για σκάνδαλα, τα οποία εξυπακούεται ότι θα ερευνήσει μέχρι κεραίας η επόμενη διακυβέρνηση.
Στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας η νέα διοίκηση της ΕΡΤ επιφυλάχθηκε με καλή πίστη να λάβει υπόψιν της όλες αυτές τις αιτιάσεις της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν τρέφει την αυταπάτη ότι η ΕΡΤ μπορεί ξαφνικά να μεταβληθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας.
Μετά, ωστόσο, τη συνάντηση που προκάλεσε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν σεβαστές έστω κάποιες από τις αυτονόητες αυτές αρχές δεοντολογίας και πολυφωνίας. Και με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση καλείται να εκλάβει τη σημερινή απόφαση επιστροφής της ΝΔ στην ΕΡΤ ως μια κίνηση καλής θελήσεως και να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση «να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Seirios

ΚΆΛΛΙΟ ΑΡΓΆ ΠΑΡΆ ΠΟΤΈ!!!

ρ

Προδοσία. Απλά, προδοσία!

Ελεονωρα

μη γελιομαστε ειδαν στην Ν.Δ την αυξηση ακροαματικοτητας και τα υψηλα ποιοτικα χαρακτηριστικα των τηλεθεατων της ΕΡΤ (εν αντιθεσει των εκλεκτων τους καναλιων)και ειπαν να το παιξουν...σοβαροι!

18.37 απο 4% μεχρι 6% η ακροματικοτητα.........

απο 25/2/19 λογω των εκλογων , δημιουργειται η διακομματικη επιτροπη στην τηλεοραση, [ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ] ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΤΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ . ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΝΩΡΑ............ΚΑΘΕ ΩΡΑ ............ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ . Υ.Γ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ --ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΙΧΟΥΣ.

Κούλης ο εξωγήινος

Είδαν στη ΝΔ ότι θα εκπέμπει απο δικό της δορυφόρο πλεον η ΕΡΤ και φοβήθηκαν οτι θα χάσουν τους εξωγήινους ψηφοφόρους...

Φααααααπππππ... θα στον κοκκινίσω τον σβέρκο Κούλη

Εκεί που σε πονάει!

τι λές;

μια πολύ σοβαρή είδηση. Επιτελούς θα κοιμηθούμε ήσυχοι το βράδυ.

Μάνος

Δηλαδή θα βλέπουμε το Αδωνι???

16.39 μεχρι τωρα εβλεπες τους λουτσους

τωρα θα χαρεις απο τα [...] . ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΗΣΕ. ΑΠΟ 10πμ--μεχρι 10.40. ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.............ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

BRAVO

Ελπιζω η ΕΡΤ να κρατησει την σοβαροτητα της και να μην προσκαλει ακροδεξιους!

Τα ακροδεξια μπουμπούκια του Κούλη τα ξεχασες;

Καλά δεν διαβασες τον τίτλο του άρθρου πως αίρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ η Νέα Δημοκρατία; Παρέλαση πλέον ακροδεξιών θα έχουμε

BRAVO

Ελπιζω η ΕΡΤ να κρατησει την σοβαροτητα της και να μην προσκαλει ακροδεξιους!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΠΙ ΠΑΣΤΕ== .16.34. 16.36. 17.19

ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΕΡΤ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ= ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ [ ρουφιανους δημοσιογραφους, ορολογια των αναρχικων ]==ΤΙΣ ΤΑΧΥΓΛΩΣΣΙΔΕΣ [ ορολογια των δημοκρατικων πολιτων ] ΚΑΙ ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ [ απο τους κληρονομους των εργολαβων των πετρινων χρονων ].

κα

Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά! Για ένα πράγμα ζούμε. Να δούμε ούλα τα τσοντοκάναλα να δικαιώνουν τον τίτλο τους και να προβάλλουν ταυτόχρονα σκληρό σεξ ζωντανά! Ντιμπέι ρε! Φοβάσαι Κούλη;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης