Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αναφορές για ΕΑΜ, εμφύλιο και περί μειοδοσίας

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αναφορές για ΕΑΜ, εμφύλιο και περί μειοδοσίας

Η Σία Αναγνωστοπούλου, που είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία για να συνεχίσει το έργο του ΕΑΜ κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι γυρίζει τη χώρα στον... εμφύλιο - «Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας» της είπε σήμερα ο κ. Βορίδης

olomeleia_9
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι βουλευτές χρησιμοποιούν τις ιστορικές περιόδους αλα καρτ. Η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου όμως το τερμάτισε καθώς πριν από τέσσερις ημέρες, κατά την έναρξη της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε στην αρμόδια επιτροπή πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία για να συνεχίσει το έργο του ΕΑΜ και σήμερα κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως με την ρητορική της γυρίζει την χώρα στον… εμφύλιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ είπε προκειμένου να υποστηρίξει την «Συμφωνία των Πρεσπών»: ««Θα κλείσω λέγοντας ένα πράγμα. Η Αριστερά σε αυτό τον τόπο δεν πρόδωσε ποτέ αυτό το λαό. Η Αριστερά σε αυτό τον τόπο έφτιαξε το ΕΑΜ. Αυτή ήταν που αντιστάθηκε και μαζί με την εθνική ανεξαρτησία συνδύασε την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Είναι το ΕΑΜ που συνομίλησε με όλη την Ευρώπη και έφτιαξε ευρωπαϊκό μέτωπο. Είναι αυτή η Αριστερά, η δική μας, που παίρνει τη συνέχεια από εκείνη την περίοδο και για αυτό εντάσσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών σε αυτή τη μεγάλη ιστορία που έχουμε διανύσει. Ευχαριστώ πολύ».

Τότε, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης της απάντησε: «Εγώ, επειδή πιστεύω, πράγματι ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει χωρίς να την φορτίζουμε με τα σφάλματα του παρελθόντος δεν θα αναφερθώ στο ΕΑΜ και στο ρόλο εκείνης της εποχής, ούτε στο ΝΟΦ ούτε στο ΣΝΟΦ ούτε στην 5η Ολομέλεια ούτε σε τίποτα από όλα αυτά, αλλά αποτελεί μνημείο θράσους να έρθεις σε αυτή την Αίθουσα, να εκπροσωπείτε αυτό το παρελθόν και να κάνετε στη δική μας παράταξη αυτές τις υποδείξεις. Θα σταματήσω εδώ, γιατί δεν θέλω να χάσουμε χρόνο μιλώντας για αυτά, στα οποία θα έπρεπε να είχατε ζητήσει συγνώμη, αφού αποφασίσατε να εκπροσωπήσετε αυτή την πλευρά σε αυτή τη συζήτηση περί μακεδονικού».

Σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης κλείνοντας την τοποθέτησή του για την «Συμφωνία» είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας και τόσες μέρες η επιχειρηματολογίας σας είναι πιο σκοπιανή από τους σκοπιανούς» πυροδοτώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η κυρία Αναγνωστοπούλου.

«Τα περί εθνικής μειοδοσίας στο κοινοβούλιο μας γυρίζουν στον εμφύλιο. Ο αρχηγός της ΝΔ να πάρει θέση» είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου θεωρώντας προφανώς πως οι δικές της αναφορές στην περίοδο του εμφυλίου και η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να ολοκληρώσει ότι δεν πρόλαβε το ΕΑΜ καλλιεργούν κλίμα… συμφιλίωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης