Αναστασιάδης: Η Κομισιόν αδίκως στοχοποιεί την Κύπρο για τα «χρυσά διαβατήρια»
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για στοχοποίηση της Κύπρου από την ΕΕ για την παραχώρηση υπηκοοτήτων – Απέδωσε τη στοχοποίηση σε σκοπιμότητες και ανταγωνισμό
Μανώλης Καλατζής
Για στοχοποίηση της Κύπρου από την ΕΕ, στο θέμα της παραχώρησης υπηκοοτήτων, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αποδίδοντας αυτή την στοχοποίηση σε σκοπιμότητες και ανταγωνισμό.
Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Κύπρος παραχωρεί μόνο το 0,3% των υπηκοοτήτων που δίνονται στην ΕΕ.
«Κάποια ώρα επιτέλους θα πρέπει τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά να τερματιστούν», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης. Είπε επίσης, ότι η Κύπρος έχει τα αυστηρότερα κριτήρια από τις 20 χώρες που παρέχουν τη δυνατότητα απόκτησης της Ευρωπαϊκής υπηκοότητας.