Κοτζιάς για Πρέσπες: Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό, δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας

4683439

«Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στη Βουλή

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και της δίνει ισχυρό γεωστρατηγικό ρόλο. Κάποιοι φαίνεται δεν ενδιαφέρονται να αναβαθμιστεί η χώρα μας», σχολίασε για τις τοποθετήσεις κατά της συμφωνίας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς, είπε ακόμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής και προωθεί μια θετική ατζέντα. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αφορά τη συνεργασία ανάμεσα στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα πανεπιστήμια κ.ά., των δύο κρατών.

«Δεν τα παίρνουν όλα αυτά υπόψη τους, διότι... φοβούνται! 'Ακουσα σήμερα το πρωί ότι η FYROM θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Και λέω, τόσο φοβιτσιάρηδες είναι; Η Βόρεια Μακεδονία έχει σε ισχύ αμυντική μόλις το 1,8% της Ελλάδος. Αν με 1,8% ισχύ μας πάρουν παραμάσχαλα, τι να σας πω; Έχει μόνο το 6% του ΑΕΠ της Ελλάδος και το 1/8 του πραγματικού πληθυσμού. Γιατί αυτός ο φόβος;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Ξέρετε από τι κινδυνεύει ο Βορράς της Ελλάδας; Κινδυνεύει να μετατραπεί η FYROM-Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία, σε κομμάτι μιας δαγκάνας κάβουρα που προσπαθεί να μας περικυκλώσει από ανατολάς και από τον βορρά. Σας πειράζει να μην αφήσουμε να επηρεάζει άλλο η Τουρκία αυτή την περιοχή;» είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αναρωτήθηκε: «Δεν σας ενδιαφέρουν αυτά; Θέλετε να έχει μεγαλύτερη επιρροή η Τουρκία για να παριστάνετε ότι είστε πατριώτες;».

«Τελειώσαμε πλέον με τον αλυτρωτισμό», είπε εξάλλου ο κ. Κοτζιάς για να επισημάνει: «Οι πρωθυπουργοί που πέρασαν, έχουν ζητήσει από τους γείτονες να μην βάζουν ζήτημα μειονότητας, ζήτημα που τελείωσε και αυτό με τη συνταγματική αλλαγή. Να μην διεκδικούν σύνορα. Ολόκληρο κεφάλαιο έχει για την αναγνώριση των συνόρων. Να μην έχουν σύμβολα εις βάρος μας. Τελείωσαν και αυτά. Τι έγινε λοιπόν; Δέχθηκαν το διεθνές δίκαιο. Σας ενοχλεί αυτό;».

«Δεν συζητάμε για τη Μακεδονία της αρχαιότητας. Τη Μακεδονία της αρχαιότητας την πήραμε εμείς. Και στη συμφωνία αναγνωρίζεται ότι είναι αποκλειστικά ελληνική, ότι δεν έχουν καμία σχέση ως λαός και ως γλώσσα με την ελληνική κληρονομιά» είπε ο κ. Κοτζιάς και συνέχισε:

«Επειδή μερικοί μας λένε προδότες. Ακούστε να σας πω. Προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν στο βουλγάρικο φασισμό, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την Καβάλα που πήραμε πίσω το 1913. Προδότες είναι αυτοί που συνεργάστηκαν με το γερμανικό φασισμό. Προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν την Κύπρο. Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας, όταν, όπου μπορέσανε και όπου είχαν επιρροή, κάνανε προδοσίες πραγματικές και όχι μεταφυσικές», ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε εξάλλου, ότι «η μέγιστη κόκκινη γραμμή της ΝΔ ήταν το 2008-2012, 'σύνθετη ονομασία erga omnes με αλλαγή Συντάγματος', αλλά δεν πίστευε ότι αυτά θα γίνονταν ποτέ. Γίνανε όμως αυτά, και το erga omnes και η αλλαγή του Συντάγματος. Και αφού γίνανε, ανακαλύψατε πρόβλημα με την γλώσσα και την υπηκοότητα. Στη Βόρεια Μακεδονία έγινε μια συνταγματική αλλαγή που ήταν συμφωνημένη και που λέει ότι η υπηκοότητα και η ιθαγένεια δεν είναι εθνότητα», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Για το ζήτημα της γλώσσας, η Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα».

«Δεν υπάρχει ούτε πρόβλημα ιθαγένειας, η γλώσσα είχε δοθεί 40 χρόνια πίσω - και οι διπλωμάτες έγραφαν και ο ΟΗΕ έχει υπογραμμίσει, ότι αυτό δεν αλλάζει - και αυτό που αλλάξαμε ήταν να βάλουμε τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα και για Σλάβους. Η χώρα μας αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή και αντί να έχουμε τις βόρειες περιοχές εχθρούς μας και φίλους της Τουρκίας, θα τους έχουμε μαζί μας, να λύσουμε από κοινού όλα τα ζητήματα στην περιφέρεια μας» είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Mωρέ εσένα δεν θα'πρεπε να σου μιλάει κανείς ....όχι η ακροδεξιά....

Και ξαφνικά νάτος νάτος μπροστά μου στο χθεσινό ζάπιγκ στην TV να μιλάει από Βουλή....Για να αποφύγω το εγκεφαλικό... τον άλλαξα αλλά πρόλαβα να ακούσω τον άκρατο ....Βενιζελισμό του(!) και τα καλά της Συνθήκης του Βουκουρεστίου που κακώς δεν ...τηρήσαμε! Χυδαίος Ανθέλληνας αριστερός... όπως πάντα...

Μ.Γ.

Καλα θα κανεις , γουρουνοφατσα , αντι να θριαμβολογεις ,να μας πεις γιαυτο που καταγγειλε ο Καμμενος.Για τον Σωρος ....

ΝΙΚΟΣ

κοτζια αν ησουν πατριωτης θα δεχοσουν δημοψηφισμα να αποφασισει ο λαος απο την στιγμη που εσυ κ ο αλλος προδοτης δεν το δεχθηκατε απο φοβο δειχνει οτι οχι μονο προδοσατε την χωρα μας αλλα η επιμονη σας δειχνει κ οφελος.ναι τελικα ειστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Aριστερός από Ανατολική Γερμανία ....

Αριστερός είχε πεί ότι ήταν δεν είχε πεί ποτέ ότι ήταν ...Πατριώτης!!!!!!

ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Έμεινες στην Ιστορία κύριε: ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Τελεία και παύλα.

Άγγελος

Υπουργός/βουλευτής = υπηρέτης του λαού. Δηλαδή ο αφέντης λαός, δεν μπορεί να κάνει συστάσεις στον υπηρέτη του υπουργό/βουλευτή, όταν ο τελευταίος παρεκλίνει των εντολών/θέλησης του αφέντη λαού;;. Η συστατική επιστολή που θα πάρετε από τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό θα γράφει με κεφαλαία γράμματα ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ.

takis

"Ξερόλα" κε.Στάζι(όπως σε αποκαλούσαν τα συντρόφια σου στο ΚΚΕ), γιατί δεν μας λές τί είδους "αναβάθμιση" θα έχει η Ελλάς; Τα Σκόπια "εξυπνάκια" δεν θα φθάσουν στο Αιγαίο μόνα τους, θα τα φθάσουν ξένοι και ντόπιοι ανθέλληνες, αυτοί δηλ. που τα βαπτίζουν σήμερα Β.Μακεδονία. Για την Αλβανία, εσύ δε κανόνιζες αλλαγή των υφισταμένων συνόρων ως υπουργάρα εξ/κών; Όσο για το ποιοί είναι προδότες, ανέτρεξε στη Γ' Κομμουνιστική Διεθνή(Κομιντερν) το 1919 στη "μαμά Μόσχα" και διάβασε τι λέγαν οι πολιτικοί σου πρόγονοι! Εκτός από προδότες είστε και ανιστόρητοι, σε ότι σας συμφέρει φυσικά!

G21

Ο DDR Κοτζιάς για ακόμη μια φορά ψεύδεται.α)Δεν αναφέρει πουθενά η συνθήκη του Βουκουρεστίου ότι μοιράζεται η Μακεδονία στα τρία κράτη μαλιστα και ο χάρτης της συνθήκης έχει την ορολογία Μακεδονία εντός της Ελλάδας και όχι στη Σερβία και Βουλγαρία .Χθες ψέλλισε όχι για διαμοιρασμο Μακεδονίας αλλά για το βιλαέτι του Μοναστηριού.Η συνθήκη Ελλάδος Σερβίας το18 και ο χαρτης έχει πάλι ορολογία Μακεδονία εντός της Ελλάδας και όχι εντός Σερβίας.β)Το 77 Η Ελλάς Δεν αναγνώρισε καμία μακεδονική γλώσσα στο συνέδριο του ΟΗΕ στην Αθήνα γιατί απλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός του συνεδρίου αλλά τα τοπονυμια από την αγγλική γλώσσα στις άλλες γλώσσες.Τη μακεδονική γλώσσα αναγνώρισε ο DDR Κοτζιάς με τη συνθήκη των Πρεσπών.γ)Ο DDR Κοτζιάς διαπραγματεύτηκε πάνω στη Βουλγαρική και Μετέπειτα κουμουνιστικη προπαγάνδα περί μιας μεγάλης Μακεδονίας και μακεδονικού έθνους και μας λέει ότι τάχα κάποιοι πούλησαν τη Καβάλα στους ιδεολογικούς συντρόφους του DDR Κοτζιά Βούλγαρους.Ξεχνα ότι ήταν συμαχοι στο συμμοριτοπόλεμο 44-49.δ) Όταν λέμε erga omnes εννοούμε πχ Βόρεια Μακεδονία βορειομακεδονικη γλώσσα ιθαγένεια προϊόντα.η συνθήκη δεν είναι erga omnes.ε)Δε φταίει ο DDR Κοτζιάς αλλά αυτοί που τον ψήφισαν.

Waldorf

«Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» Έχει δίκιο το πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς. Ως γνήσιος κομμουνιστής εξετέλεσε άριστα το καθήκον του! Άξιος ο μισθός του!

Απαντάς σοβαρά στον Κασιδιάρη που δήλωνε Αλβανός ρε Κοτζιά;

Imia 2008 στο YouTube τελευταίο λεπτό.

Ναι!!!

Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ ΜΑ για τη συμφωνία

Μακεδονας, ζητώ δημοψήφισμα

Είμαι μακεδόνας και ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερο αύριο, δεν έδωσα όμως καμία εξουσιοδότηση στον Κοτζιά, τον Τσίπρα και τους υπόλοιπους του συριζα να χαρίσουν σε ΣλαβοΒούλγαρους όνομα, εθνότητα και γλώσσα της Μακεδονίας. Δεν έδωσα εξουσιοδότηση σε Σκοπιανούς και ντόπιους, μέλη του Ουράνιου Τόξου να αποφασίσουν τι ιστορία θα διδάσκεται το παιδί μου. Δεν συνέναισα ποτέ ώστε να ονομαστώ Νοτιομακεδόνας ή απλά Βόρειοελλαδίτης, είμαι μακεδόνας γαμότω και μιλώ τη γλώσσα του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. Οι Σκοπιανοί έδιωξαν τους κομμουνιστές, γιαυτό και οι ηγέτες τους είναι δημοκράτες και έκαναν δημοψήφισμα. Σε αντίθεση βέβαια με τον Τσίπρα, τους κομμουνιστές και τους συνοδοιπόρους του.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frouzis_main

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο ως βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis για να κρύψουν τις μνημειώδεις αντιφάσεις και τις αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις του» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

5
frouzis_main3

Ποιους έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για τη σκευωρία Novartis - «Επί ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη της εταιρείας εκτοξεύθηκαν», είπε  - Οι αποκαλύψεις για τα ραντεβού με Τσίπρα, Παππά, Ξανθό και το  περίφημο Harvard project - Οι  αναφορές για πιέσεις και απειλές που δέχθηκε απο την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών

13
karamanlis_kwstas_yp

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου - «Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής»