Η Γερμανία εκφράζει εμπιστοσύνη στις συνταγματικές διαδικασίες στην Ελλάδα

Η Γερμανία εκφράζει εμπιστοσύνη στις συνταγματικές διαδικασίες στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ σχολίασε την κυβερνητική κρίση λέγοντας ότι εμπιστεύεται τις συνταγματικές διαδικασίες – Ελπίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί και από την Ελλάδα

zaimbert
Η γερμανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα στο Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle.

«Ως συνήθως δεν θέλω να σχολιάσω γεγονότα εσωτερικής πολιτικής στον εταίρο μας, την Ελλάδα», είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Στην ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι κυβερνητική κρίση στην Αθήνα θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, ο Στέφεν Ζάιμπερτ απάντησε ότι η Γερμανία «εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα για την επίλυση μιας τέτοιας κυβερνητικής κρίσης.»

Εν αναμονή της έγκρισης της Συμφωνίας από την Ελλάδα

Προηγουμένως ο κ. Ζάιμπερτ είχε διαβάσει στην αρχή του σημερινού κυβερνητικού μπρίφινγκ κυβερνητική δήλωση αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. «Η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει τη δημοκρατική απόφαση του κοινοβουλίου στα Σκόπια. Με την αλλαγή του Συντάγματος αποφασίστηκε η μετονομασία της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Ζαίμπερτ. «Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να τερματιστεί αυτή η διένεξη που διαρκεί δεκαετίες. Κατά αυτό τον τρόπο έγινε και ένα βήμα προς την ευρωατλαντική οικογένεια»

Όπως ακόμη πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, «η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τις θαρραλέες προσπάθειες και των δύο πλευρών, των δύο γειτονικών χωρών, να επιλύσουν τη διένεξη για το όνομα με κοινή συμφωνία. Και τώρα ελπίζουμε ότι η διαδικασία σύντομα θα ολοκληρωθεί και με την έγκριση της ελληνικής πλευράς».

Πηγή: Deutsche Welle 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης