Σε φάση... δημιουργικής ασάφειας το Ποτάμι για το Σκοπιανό

Σε φάση... δημιουργικής ασάφειας το Ποτάμι για το Σκοπιανό

Η κοινοβουλευτική ομάδα που συνεδρίασε χθες αποφάσισε να μη ψηφίσει τη συμφωνία αν η κυβέρνηση δεν έχει τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής - Για πατριωτικό καθήκον κάνει λόγο στη δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης

theodorakis
Σε υπαρξιακό ζήτημα έχει αναδειχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Παρά το ότι η Σεβαστουπόλεως αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής μετά το «όχι» της Φώφης Γεννηματά στη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, μόνο ενωμένη στο «ναι» δεν είναι η ΚΟ του Ποταμιού.

Μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζουν τη συμφωνία, δεύτερες σκέψεις υπάρχουν και στον Γιώργο Μαυρωτά και τον Σπύρο Λυκούδη.

Είναι ενδεικτικό πως στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ αποφασίστηκε να μην ψηφίσουν τη συμφωνία αν η κυβέρνηση δεν έχει τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, με το σκεπτικό πως θα υπάρχει πλέον καθαρό θέμα δημοκρατίας.

Ο μόνος που διαφώνησε ανοιχτά και επέμεινε με την υπερψήφιση της συμφωνίας ήταν ο Σπύρος Δανέλλης. Θα την ψηφίσει ανεξάρτητα από το αν θα έχει διαλυθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αν ο πρωθυπουργός θα έχει ή όχι τους 151 στη Βουλή.

Ερωτηματικό, όμως, υπάρχει και για την τελική θέση του Σταύρου θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν στηρίζουν την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ τότε δεν υπάρχει η συμμαχία που έχει την εντολή, οπότε δεν υπάρχει και Βουλή.

Αλλά, στη δήλωσή του μίλησε για πατριωτικό καθήκον που πρέπει να μπαίνει πάνω από το κομματικό, οδηγώντας ορισμένους αναλυτές στο συμπέρασμα πως παραμένει στο «ναι».

Κλείσιμο
Οπότε σημαντικό ρόλο θα παίξει η αλληλουχία των γεγονότων που θα ενεργοποιήσει το ραντεβού Τσίπρα- Καμμένου την Παρασκευή. Το θέμα για το Ποτάμι παραμένει ανοιχτό, παρότι είναι ένα κόμμα που κινδυνεύει με διάλυση για να επιβιώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης