Ο Νίκος Ταχιάος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

taxioas-mitso12

Το ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη

Ο Νίκος Ταχιάος θα είναι ο υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Την υποψηφιότητα Ταχιάου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη πριν από λίγο, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ο Νίκος Ταχιάος είναι κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη,  είναι πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεσσαλονίκης, απ' τους πρωτεργάτες μάλιστα της πολιτιστικής ανάδειξης της Θεσσαλονίκης. 

Ο Νίκος Ταχιάος, τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος από το 1987 μέχρι και το 2006. Μεταξύ άλλων αξιωμάτων που κατείχε κατά καιρούς, το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι αδελφός της Χριστίνας Ταχιάου, πρώην βουλευτή με το Ποτάμι.

taxioas-mitso1

Ο Νίκος Ταχιάος είναι Θεσσαλονικιός και κατάγεται από μια οικογένεια που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Διαθέτει πολύ μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αντιδημάρχους και από τους πιο καταρτισμένους δημοτικούς συμβούλους που θήτευσαν στην Θεσσαλονίκη. Του πιστώνονται εμβληματικά έργα της πόλης, όπως η νέα παραλία -με την μελέτη της οποίας ασχολήθηκε προσωπικά- και το δημαρχιακό μέγαρο, για το οποίο είχε την ευθύνη του διαγωνισμού.

Ο Νίκος Ταχιάος είναι επίσης από τους πρωτεργάτες πρωτοποριακών σχεδίων στον δήμο Θεσσαλονίκης όπως ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανοκήπων.

Πλούσιο είναι το έργο του και στον τομέα του Πολιτισμού, που είναι και ενδεικτικό της ανοιχτής και κοσμοπολίτικης αντίληψής του. Κατά τη θητεία του ως αντιδημάρχου Πολιτισμού διοργάνωσε πρωτοποριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1990, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Ο Νίκος Ταχιάος έχει θητεύσει και στο Υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων γεγονός που εγγυάται την καταλληλότητά του για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ένας από τους βασικότερους εμπορικούς και επιχειρηματικούς πόλους των Βαλκανίων.

Η σχέση του, τέλος, με τη ΝΔ είναι μακρά. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Νίκος Ταχιάος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1962.

Είναι αγρονόμος - τοπογράφος μηχανικός του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια παρέχει υπηρεσίες στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, δραστηριοποιούμενος σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ από το 1987 μέχρι το 1990 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Επί πέντε συνεχείς τετραετίες, από το 1987 έως και το 2006 οπότε και επέλεξε να αποχωρήσει, εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα αυτό υπήρξε αντιπρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος (1991-1994), αντιδήμαρχος πολιτισμού (1995-1996) και αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού (2002-2005).

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009 υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ του 2004 και του 2010 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έχοντας επίσης συμμετάσχει για πολλά χρόνια:

- σε Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού, Περιβάλλοντος,
- σε Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων,
- στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης,
- στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών
- έχει αποκτήσει παράλληλα και ευρεία εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημοσίων συμβάσεων, χωρικού σχεδιασμού, περιβάλλοντος, ιδιοκτησίας και αξιών γης.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

ΣΧΟΛΙΑ (72)

Θεσσαλονικιος

Ποιος ειναι παλι αυτος ?

Νάγια Οικονόμου

Να και ένας σοβαρός υποψήφιος (Με όλα όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες... - υποψηφιότητες κλπ)

Μια σκέψη

Ο ανηψιός Τζίτζικ. στην περιφέρεια , είχε τον θείο Μπούτ. στον Δήμο και ήταν μια χαρά...κι αντίπαλοι κι αγαπημένοι...ο πρωτος -Μακεδονάρχης- σιγά μην άφηνε κάποιον νέο , ικανό και φιλόδοξο να διεκδικήσει τον Δήμο...κοινώς,στην Ελλάδα ζούμε...άντε τώρα που γυρίζουμε σελίδα να ξανασκάψουμε την Αμφίπολη που την έχουμε ξεχάσει..για γέλια είμαστε έτσι κι αλλιώς

επιτελους

καλη σοβαρη θεσσαλονικιωτικη κεντροδεξια επιλογη. μπραβο κυριακο. επιτελους να αποκτησουμε σοβαρο δημαρχο.

Σαμαρας ακροδεξιος - Κουλης Κεντροδεξιος φαπας

Νίκος Ταχιάος to 2012: "Εθνικιστικό ακροδεξιό μόρφωμα η ΝΔ"

Σωκράτης

οταν σου τάζουν δόξα και λεφτά ξεχνάς τα πάντα και γίνεσαι ένα με το "ακροδεξιό μόρφωμα"

ΠΑΠΠΑΣ

Να βγει δημοσίως και να μας πει τη θέση του για το Σκοπιανό, εάν μπορεί και δεν φοβάται

Δεν γίνεται

Να είσαι και ελεύθερος επαγγελματίας και κρατικοδίαιτο τρωκτικό...

Αν ο Συριζα ειναι έξυπνος -

- θα δηλώσει ότι στηρίζει και αυτός τον Ταχιάο. Ετσι όταν κερδίσει ο Ταχιάο, θα έχει κερδίσει και η ΝΔ και ο Συριζα. Αλλιώς όποιον άλλο να προτείνει ο Συριζα θα πάθει τεράστια πανωλεθρία και ξεφτύλα.

Θεσ/νικιός

Ο Νίκος Ταχιάος ειναι τουλάχιστον Μηχανικός και πρωην Αντιδήμαρχος, και πολύ αγαπητός και πολύ εργασιομανής, καμμιά σχέση με τον μπεκρή και μαστούρα Μπουτάρη..... Η μέρα με την νύχτα!

Νεοδημοκρατρολλ

Υπερκόπωση από τους κομματικούς διορισμούς και τα κομματικά πόστα.

κοινος νους

απο το 1987 μεχρι το 2006 στον δημο...φανταζομαι εχει υπηρετησει διπλα στον ιπταμενο παπαγεωργοπουλο και ψωμιαδη...απο τους καλυτερους καταχραστες εχει μαθει!γεια σου κουλη με τους αριστους σου....φαινεται γτ τοση πρεμουρα να κυβερνησετε,εχει πεσει πεινα μιας και παπαλα το δημοσιο χρημα

Ένας σκεπτόμενος

Ο Ψωμιάδης δεν υπήρξε ποτέ δήμαρχος και για τον Ταχιάο δεν ακούστηκε τίποτε σε βάρος του. Τουλάχιστον είναι υποψήφιος κάποιος που ξέρει τί είναι τοπική αυτοδιοίκηση.... και όχι κάποιος φυτευτόςκαι άσχετος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kiritsis

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 «Κυβερνήσαμε τρία χρόνια με το πιστόλι στον κρόταφο και έχουμε έναν χρόνο να βοηθήσουμε τις λαϊκές τάξεις. Παράλογο δεν είναι να προκηρυχθούν τώρα εκλογές; »

1
alavanos_arthro

Τον χαρακτήρισε «πολιτικό πραξικόπηματια» επειδή άλλαξε το «όχι» του δημοψηφίσματος σε «ναι» - «Δραγασάκηδες, Φλαμπουράρηδες έχουν κάνει ένα θίασο του οποίου το παίξιμο το σκηνοθετεί ο εξωτερικός παράγοντας» - Κριτική εκ των έσω από τον άνδρα που ανέδειξε τον Τσίπρα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

16