Εύσημα Ολάντ σε Παυλόπουλο για τη στάση του το βράδυ του δημοψηφίσματος

Εύσημα Ολάντ σε Παυλόπουλο για τη στάση του το βράδυ του δημοψηφίσματος

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη του στην Καθημερινή

paulopoulos-hollande-1
«Φως» στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που έγιναν το 2015 για να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ ρίχνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Ολάντ αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα αλλά και στην στάση που κράτησε ο Προκόπης παυλόπουλος εκείνες τις δραματικές ώρες.

«Ο φίλος μου Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Με διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι ακλόνητα ευρωπαϊκή...» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Φρανσουά Ολάντ.

Διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης:

Ερώτηση: Θέλω να μου περιγράψετε αυτό το δραματικό τηλεφώνημα που είχατε με τον κ. Τσίπρα το βράδυ που βγήκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Απάντηση: Ναι, ο Τσίπρας είχε κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Μπορούσε να είναι περήφανος που έπεισε τους Έλληνες να τον στηρίξουν, αλλά έπρεπε και να ανησυχεί πολύ για την επόμενη ημέρα. Εκείνη την νύχτα τον συνεχάρην για το αποτέλεσμα, αλλά του είπα ότι τώρα θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αναφέροντάς του το εξής: «Εάν θέλεις να παραμείνει η Ελλάδα στη Ζώνη του Ευρώ, πρέπει να το πεις σύντομα. Πρέπει να ανοίξεις άμεσα τις διαπραγματεύσεις. Βοήθησέ με, να σε βοηθήσω. Αν θέλεις να πας σε μία λύση, θα σε βοηθήσω. Αλλά μπορώ μόνο μέχρι εκεί που θα έχεις εσύ αποφασίσει. Και τελικά ήρθε στη διαπραγμάτευση.

Κλείσιμο
Ερώτηση: Το βράδυ του δημοψηφίσματος είχατε δραματικές επικοινωνίες με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι συζητήσατε και σε ποια φόρμουλα καταλήξατε για να ξεκινήσει πάλι ο διάλογος με τον Τσίπρα;

Απάντηση: Ο φίλος μου Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Με διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι ακλόνητα ευρωπαϊκή και μου ζήτησε να εμπιστευτώ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιστρέψει στον διάλογο, το οποίο και έγινε. Παρ’ όλο που δεν έχει την ίδια πολιτική κατεύθυνση με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσει να βεβαιώσει, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, την καλή πίστη του πρωθυπουργού. Καλή πίστη που πράγματι υπήρξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης