Παππάς υπέρ ΕΡΤ στη Βουλή: Οι εκπομπές της χτυπάνε «20άρια» - 1.000.000 άνθρωποι είδαν το Άρης-ΠΑΟΚ

main_pappas_vouli

Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Η ΕΡΤ μετατράπηκε σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας - Ανδρέας Λοβέρδος: Αποκρουστική η εικόνα της ΕΡΤ

«Υπόνοιες», στις οποίες δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, χαρακτήρισε ο κ. Νίκος Παππάς τις καταγγελίες στελεχών της ΕΡΤ, αλλά και του κ. Νίκου Φίλη, που υποστηρίζουν πως στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής λειτουργεί παραδιοίκηση, η οποία εξυπηρετεί ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα.

«Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνεται για να απαντάμε σε υπόνοιες. Αν γίνει κάτι συγκεκριμένο, θα είμαστε οι πρώτοι που θα απαντήσουμε. Σε υπόνοιες δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «απαντώντας» στην αντιπολίτευση, που απαίτησε συγκεκριμένες εξηγήσεις για την εικόνα που εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα, η κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) υποστήριξε πως η ΕΡΤ έχει μετατραπεί «σε σύμβολο ωμής προπαγάνδας», ενώ ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) είπε ότι αποτελεί την «αποκρουστική εικόνα ενός δημοσίου φορέα που ουσιαστικά διοικείται από ανομιμοποίητες παραδιοικήσεις, που σπαράσσεται από εμφύλιους πολέμους σκοτεινών φατριών με ιδιοτελέστατα κίνητρα και που τελικά μέσα σ’ αυτό τον δυσώδη βούρκο, ασφυκτιά και πνίγεται το αναφαίρετο ατομικό και δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας σε πραγματική και μέσα στο πλαίσιό του αντικειμενική ενημέρωση».

Παππάς: «20άρια» στην τηλεθέαση η ΕΡΤ

Για εκπομπές της ΕΡΤ, που χτυπάνε «20άρια» στην τηλεθέαση μίλησε ο Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ αναφορικά με τις καταγγελίες παραδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και υπερκοστολόγησης των παραγωγών του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, στα ερωτήματα που υποστηρίζουν ότι το κόστος αγοράς δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League είναι υπέρογκο, ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ το είδαν 1.000.000 τηλεθεατές.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, επισήμανε: «Έχετε πρόβλημα χρονισμού. Επιλέξατε να κλιμακώσετε την επίθεση γύρω από την ΕΡΤ τώρα που πάει καλά και αναγνωρίζεται και από τους τηλεθεατές. Με 15% τηλεθέαση έκλεισε η ΕΡΤ από εσάς. Βυθίστηκε στο 6% και τώρα πήγε στο 9%. Οι εκπομπές της χτυπάνε 20άρια και ορισμένες στα 30%».

«Δεν έχετε μετανιώσει για τίποτα. Θεωρείτε ότι καλώς την κλείσατε την ΕΡΤ. Η κυρία Ασημακοπούλου είπε ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Εμείς λοιπόν ό,τι κόψατε θα το ξαναχτίζουμε» συνέχισε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας: «Τολμάτε και μιλάτε για κόστος μισθοδοσίας. Υπάρχει δίκη για τα μπόνους που δίνατε. Επίσης, 40% παρακάτω μας κοστίζουν οι παραγωγές απ' ό,τι κόστιζαν στη ΝΕΡΙΤ».

«Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση από τότε που άνοιξε» υπογράμμισε ο ίδιος και προσέθεσε: «Βγήκαμε από τα Μνημόνια, που σημαίνει ότι 60-70 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος δεν θα πηγαίνουν στο δημόσιο κορβανά. Εχθές τους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους είδαν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι».

Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Η ΕΡΤ μετατράπηκε σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας

Νωρίτερα, η κυρία Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «στηρίζει την δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν εργαζόμενοι που κάνουν την δουλειά τους με επάρκεια και ο ρόλος της είναι σημαντικός για την κοινωνία και την Δημοκρατία. Δυστυχώς, όμως αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι δημόσια τηλεόραση. Είναι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν είναι ούτε δημόσια ούτε τηλεόραση. Είναι ένα ακόμα χαράτσι».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η ΕΡΤ δεν έπειθε ποτέ ότι ήταν αντικειμενική. Διαχρονικά ήταν δύο πράγματα: σύμβολο ημετεροκρατίας και κάστρο βολεμένων. Στα χρόνια της κρίσης έγινε σύμβολο μιζέριας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάνει κωλοτούμπα την έκανε σύμβολο όσων ανέβαιναν στα κάγκελα. Σήμερα σύμβολο ωμής προπαγάνδας».

Και σημείωσε: «Η ΝΔ επι Σαμαρά επιχείρησε να εξυγιάνει την ΕΡΤ, αλλά τα συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλα και ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Έκλεισε την ΕΡΤ που είχε κακοφορμίσει και στην θέση της άνοιξε αμέσως η ΝΕΡΙΤ που ήταν πολύ πιο υγιής».

Παράλληλα, η κυρία Ασημακοπούλου υπενθύμισε ορισμένα αποσπάσματα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ: «Τσακνής για ΕΡΤ: το πιο άρρωστο τμήμα κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Κρίμπαλης: λειτουργεί ενιαίο σύστημα εξουσίας, εμπόλεμη φατρία παραεταιρική δομή. Δόγμα τους: όποιος δεν είναι μαζί μας εναντίον μας και πρέπει να εξοντωθεί. Μιχαλίτσης: οργανόγραμμα εξάμβλωμα του προηγούμενου αιώνα. Θαλασσινός: η ΕΡΤ παραδίδεται στην απαξίωση. Καπάκος: ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για «δουλειές». Φίλης: η ΕΡΤ έχει παραδιοίκηση κυβερνάται από το παλιό καθεστώς συμφερόντων. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Ακολούθως ο κ. Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποτέλεσε ζωτικό μύθο του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν στην ίδια χωρία μύθων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως ήταν οι αυτοκτονίες, τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες».

Ανδρέας Λοβέρδος: Αποκρουστική η εικόνα της ΕΡΤ

Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως «όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του κ. Παππά είναι δύσκολη. Βρίσκεται εδώ σήμερα ως εκπρόσωπος της πλέον αποτυχημένης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών. Μιας οπερετικής κυβέρνησης που τα αλληλογρονθοκοπήματα των κορυφαίων υπουργών της θα προκαλούσαν τουλάχιστον θυμηδία αν δεν αφορούσαν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που έχουν μάλιστα ευρύ και διεθνές ακροατήριο και σε αυτό το ακροατήριο οι υπουργοί αλληλοκατηγορούνταν για χρήματα και ιδιωτική χρηματοδότηση. Πήρε η κυβέρνηση χρήματα από τον κ. Σόρος, υπουργέ; Δεν το λέω εγώ. Συνάδελφός σας το είπε και ήσασταν παρών».

Αναφορικά με την ΕΡΤ, είπε ότι αποτελεί την «αποκρουστική εικόνα ενός δημοσίου φορέα που ουσιαστικά διοικείται από ανομιμοποίητες παραδιοικήσεις, που σπαράσσεται από εμφύλιους πολέμους σκοτεινών φατριών με ιδιοτελέστατα κίνητρα και που τελικά μέσα σ’ αυτό τον δυσώδη βούρκο, ασφυκτιά και πνίγεται το αναφαίρετο ατομικό και δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας σε πραγματική και μέσα στο πλαίσιο του αντικειμενική ενημέρωση».

Απευθυνόμενος, δε, στον υπουργό εξήγησε πως «εμείς δεν σας ρωτάμε πόσοι είδαν το ποδοσφαιρικό ματς, αλλά εάν υπάρχει παραδιοίκηση στην ΕΡΤ και για όσα άλλα σας καταγγέλλουν»

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (92)

GeorgeP

Στο τελος κ. Παππα θα μας πεις οτι μεχρι και οι εξωγηινοι βλεπουν ΕΡΤ!!!!!!!. Αυτη δεν ειναι δημοσια τηλεοραση αλλα παραμαγαζο του Συριζα με καθοδηγητη εσενα κ Παππα.

Waldorf

1.000.000 άνθρωποι είδαν το Άρης-ΠΑΟΚ. Μετά άλλαξαν κανάλι για να μπορέσουν και τα δίποδα κωματόσκυλα της να ξεκουραστούν, μια που σε μια βδομάδα έχει ΠΑΛΙ αγώνα!

Παπά..

.. Ρας

Πολυτέλεια η ΕΡΤ

Δεν είδα ποτέ καμιά προκήρυξη για πλήρωση θέσεων στην ΕΡΤ. Οπότε δεν ξέρω με ποια κριτήρια και πώς γίνονται οι προσλήψεις εκεί. Έπειτα, ας μη γελιόμαστε: Η Δημόσια/κρατική τηλεόραση για ένα κράτος όπως η Ελλάδα είναι πολυτέλεια. Κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όποιος ρουσφετολογικά εργάζεται στην ΕΡΤ με μισθό 2.000-3.000 ευρώ, εμποδίζει την πρόσληψη γιατρών, νοσοκόμων, τραυματιοφορέων, εκπαιδευτικών, πυροσβεστών, αστυνομικών, που πραγματικά τους έχει ανάγκη το Δημόσιο. Η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια του πολίτη είναι δημοσίου συμφέροντος αγαθά. Δεν νομίζω τώρα ότι μια εκπομπή της Ακριβοπούλου ή το ποδόσφαιρο μπορούν να συγκριθούν με αυτά τα αγαθά. Το ότι η ΕΡΤ προωθεί τον πολιτισμό δεν είναι επιχείρημα. Τον πολιτισμό τον προωθούν και τα θέατρα, τα σινεμά, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, οι δάσκαλοι παραδοσιακών χορών κλπ. Και όποιος δεν έχει χρήματα, υπάρχουν και δωρεάν παραστάσεις, υπάρχει και το διαδίκτυο που είναι φτηνότερο από το τέλος της ΕΡΤ και εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω ότι ο μέσος λαϊκός Έλληνας ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει το πνεύμα του ή ότι θα τον αλλάξει η ΕΡΤ. Ούτε έχω κανακούσει ποτέ διευθυντικά στελέχη να παραιτούνται επειδή έχουν λιγότερη εξουσία από έναν αρχισυνδικαλιστή!!! Ούτε έχω ακούσει ποτέ σε σοβαρή εταιρεία αρχισυνδικάλα να μπουκάρει στον χώρο εργασίας του άλλου, να φωνάζει, να επιπλήττει, να απειλεί να κάνει bullying σε γυναίκα υπάλληλο λέγοντάς της "σου ετοιμάζω τα χαρτιά σου" και να μην υφίσταται καμιά συνέπεια. Στο εξωτερικό θα είχε βγει το #metoo και όλες οι γυναικείες οργανώσεις και θα τον είχαν κατακεραυνώσει. Θα είχε χάσει τη δουλειά του και δεν υπήρχε περίπτωση να τον προσλάβει καναλάρχης ποτέ ξανά. Οι Η.Π.Α. δεν έχουν κρατική τηλεόραση και δε γνωρίζω ούτε μία Ευρωπαϊκή χώρα με 4 κρατικά κανάλια και να πηγαίνουν για το 5ο!!!! Η ΕΡΤ δικαίως ή αδίκως έχει γίνει η "Μαρία Αντουανέττα" της Αθήνας.

Dim.

Η ΕΡΤ φυσικά και πάσχει από ετεροβαρή ενημέρωση. Αυτό είναι διαχρονικό πρόβλημα και δεν βλέπω να λύνεται ούτε στα επόμενα 30 χρόνια. Από εκεί και πέρα όμως το πρόγραμμα της είναι πολύ δυνατό. Όσον αφορά τον αθλητικό τομέα, έχει τα δικαιώματα 7 ομάδων της Super League (μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟ του Γιάννη Αλαφούζου που έβριζε την ΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία αλλά τώρα λατρεύει το γεγονός πως οι απλοί φίλαθλοι μπορούν να δουν την ομάδα τους στο σπίτι τους δωρεάν, μπλιάχ), τους εντός έδρας αγώνες όλων των ομάδων της Α1 μπάσκετ πλην των τριών μεγάλων, την F1, βόλει, Diamond League στον στίβο και τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο και πανευρωπαικό επίπεδο. Οπότε, θα μπορούσε από μόνη της να έχει συνδρομητική πλατφόρμα. Πέραν τούτου, στο κομμάτι ξένων σειρών υπερέχει κάθε ιδιωτικού καναλιού. Όπως και στα πολιτικά talk shows, μιας και έχει την "Επόμενη μέρα" κάθε βράδυ στις 22:00 με καλεσμένους ΠΑΝΤΑ από όλα τα πολιτικά κόμματα μέχρι η ΝΔ αποφασίσει να αποσύρει τα στελέχη της. Π.χ. εχθές στην Επόμενη Μέρα ήταν καλεσμένοι ο Αλεξιάδης από ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαχινίδης από ΚΙΝΑΛ, ο Τσιόδρας από ΠΟΤΑΜΙ και ο Κατσιώτης από ΚΚΕ. Θα ήταν και από ΝΔ αν το ήθελε η ίδια η ΝΔ. Μπορεί κάποιος να μου αναφέρει εκπομπή πολιτικού περιεχομένου σε ιδιωτικό κανάλι με πέντε καλεσμένους από τα μεγαλύτερα κόμματα (εκτός ΧΑ, εννοείται); Οπότε, προς τι η επίθεση; Παραδοσιακά η δεξιά αντιπολίτευση κάνει κριτική στην ΕΡΤ για την τηλεθέαση. Τώρα που η τηλεθέαση ανεβαίνει εμφανώς, στρέφουν υποκριτικά αλλού την κριτική. Τέλος, ρωτήστε τον αθλητικό κόσμο της χώρας για το έργο που επιτελεί η ΕΡΑ Σπορ διαχρονικά, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

θα νοσταλγουν τα παιδια τ΄ ΑΠΡΙΛΗ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΕΝΕΔ .

Θανος

Ημουν ενας απ αυτους που φωναξαν να μην πεση μαυρο στην ερτ,με αυτα που βλεπω σημερα,παραμαγαζο των τυχοδιοκτων, συριανελ,πληρωνω σαν κομματικη συνδρομη,σαυτους τους αριστους πολιτικους τυχοδιοκτες.ΟΥΣΤ.

christos

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ.

Πόπη

Πολύ κάψα και κλάψα τα δεξιά τρολς που η ΕΡΤ ανεβαίνει και στην τηλεθέαση. Δεν θέλουν τον πολιτισμό, προτιμούν τα τοπ μόντελ, τα σουρβίζορς και τα σαχλά δήθεν σήριαλ. Φοβούνται μήπως τα παιδιά τους γίνουν σκεπτόμενοι αυριανοί πολίτες.

Ποια εκπομπή ανεβαίνει;

Με τόσους δημοσιογράφους, τόσες πολιτικές εκπομπές, καμαρώνετε που ο κόσμος βλέπει μόνο το ποδόσφαιρο που το χρυσοπληρώσατε με τα λεφτά μας. Πάλι στην εποχή του Γουέμπλεϊ πάμε...

ok

Δυό φορές το χρόνο, ακόμη μια στον επαναληπτικό.

***

Καλα ο Παππας μιλησε, μη δινουμε σημασια στις μπαρουφες που αμολαει για τη τηλεοραση. Ο Παππας με το περιφημο διαγωνισμο που τα ειχε σαρωσει ολα, αυτον που καταργηθηκε. Ο Παππας με το Ινστιτουτο Φλωρεντιας που ελεγε οτι στο ψηφιακο φασμα- που τα συνδρομητικα εχουν δεκαδες- χωρανε μονο 4 καναλια! Ο Παππας μιλησε που πηγαινε να ψωνισει λεει ντοματες και λαχανα απο το Μαδουρο με Liar Jet και το δικηγορο των Ofsshore. Ο Παππας μιλησε. Ο ΝΟ2 ΝΤΕΝΕΚΕΣ μετα το ΖΑΒΟ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w18-71938dendias

«Προφανώς είναι καλύτερα έτσι παρά να χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές, να υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να είχαμε πρόσφυγες, να διεξαγόταν στην περιοχή μας άλλη μια πολεμική σύγκρουση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών 

tsipras_synenteyksi_2005_4-768x477

Δείτε το βίντεο -Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον... στόλισε κανονικά

51
xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

29