Μανιάτης: Ζητά εξηγήσεις από τον Σταθάκη για τον ρόλο της θυγατρικής της ΔΕΗ στην Αλβανία

maniatis1

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης από την πλευρά του, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία «κρυστάλλινη» και υποστήριξε πως η εξαγορά της εταιρείας δεν συνδέεται με την συμφωνία των Πρεσπών

Νέες διαστάσεις της προβληματικής υπόθεση εξαγοράς της σκοπιανής εταιρίας ενέργειας, συμφερόντων στενού συνεργάτη του κ. Ζόραν Ζάεφ, από την ΔΕΗ αποκάλυψε στην Βουλή ο κ. Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζοντας ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αλβανίας που έκανε την εισήγηση εξαγοράς, αποτελεί «άνθρωπο της κυβέρνησης» και στενό συνεργάτη του κ. Γιώργου Σταθάκη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε την όλη διαδικασία «κρυστάλλινη», υποστήριξε πως η εξαγορά της εταιρείας δεν συνδέεται με την συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε ότι ο νόμος δεν τον υποχρεώνει να φέρει στην σχετική σύμβαση στην Βουλή καθώς το τίμημα είναι κάτω των 20 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, ο κ. Μανιάτης στην πρωτολογία του υπογράμμισε ότι η εταιρία εξαγοράστηκε αν και είχε 25,9 εκατ ευρώ δανειακές υποχρεώσεις.

«Γιατί δώσατε εντολή στην ΔΕΗ μέσω θυγατρικής να αγοράσει την εταιρία; Λεω ότι εσείς δώσατε εντολή εξαγοράς γιατί διευθύνων σύμουλος της ΔΕΗ Αλβανίας είναι ενας δικός σας άνθρωπος. Ο κ. Γιώργος Λάντζας που εσείς ως υπουργός Ανάπτυξης τον βάλατε πρόεδρο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ. Είναι άνθρωπος δικός σας της κυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΣΥ για να προσθέσει «Γιατί βάλατε ως μπροστινό την θυγατρική στην Αλβανία και όχι τις κεντρικές υπηρεσίες; Γιατί αναθέσατε και δώσατε στην θυγατρική ΔΕΗ 180 χιλ και άλλες 50 χιλ για να αναθέσει σε συμβούλους τον οικονομικό έλεγχο της θυγατρικής; Άλλος πληρώνει και άλλος αγοράζει; Γιατί τα χρήματα τοποθετούνται στον προσωπικό λογαριασμό του συνεργάτη του κ. Ζάεφ, ποια η διαδρομή χρήματος; Γιατί η απόφαση για εξαγορά της εταιρείας λήφθηκε Φεβρουάριο 2018 αλλά η ολοκλήρωση ελέγχων έγινε δύο μήνες μετά;

Απαντώντας ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι «Ο νόμος λέει ότι έρχονται συμβάσεις της ΔΕΗ στην Βουλή που είναι άνω των 20 εκατ. ευρώ. Κάτω των 20 εκατ. ευρώ λεει ο νόμος ότι αποτελούν αρμοδιότητα που δεν θέλουν γνωστοποίηση. Συνεπώς τηρώ επακριβώς το νόμο όταν σας λεω ότι μια μικρή συναλλαγή της ΔΕΗ δεν θα έρθει στην Βουλή» και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες εξαγοράς ακολούθησαν τα διεθνή πρότυπα.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη σύνδεση της εξαγοράς με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μανιάτης είπε προς τον κ. Σταθάκη πως «Εγώ να αποδεχθώ τα πάντα, ότι πρόκειται για επενδυτικό κελεπούρι. Λύστε μου μια απορία. Είστε στη κορύφωση της διαπραγμάτευσης για Σκοπιανό. Η κυβέρνησή σας το θεωρεί μεγάλη εθνική επιτυχία. Εμείς εθνικά επιζήμια. Στην κορύφωση της διαπραγμάτευση έρχεστε και εξαγοράζετε την εταιρία του συνεργάτη του κ. Ζάεφ; Ρωτώ απλά, εάν υπάρχει αυτός ο συγχρονισμός δεν θα υπάρξουν συνειρμοί , σκέψεις, προβληματισμοί;»

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης είπε ότι «δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σας» και υπογράμμισε ότι η εξαγορά της εταιρείας δεν συνδέεται με την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο διάστημα η ΔΕΗ συζητά για εξαγορά υδροηλεκτρικών στην Αλβανία.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ναύπλιο

Ας ρωτήσει το εαυτό του πρώτα γιατί δεν έφερε τον προαστιακό στην Αργολιδα κ μετα να ασχοληθεί με τους άλλους..

Δάσκαλος

Καμαρώστε τον Έλληνα που ζητάει προαστιακό στη Αργολίδα. Τίνος προάστιο είναι η Αργολίδα; Αν του κάνεις την ερώτηση θα σε κοιτάζει σαν χάνος. Ένας χάνος που έχει και δικαίωμα ψήφου...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ WIN -WIN ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ ΚΟΝΟΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ...ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.Α ΡΕ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ.

Ευκολο

Γιατί μια ζωή να κρυβόμαστε καινά φοβόμαστε να λέμε την αλήθεια; Μέσω της ΔΕΗ η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα χρηματίζε Σκοπιανούς πολιτικούς για να στηρίξουν την προδοσία των.πρεσπων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naupaktos_ar

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο ΠτΔ κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Έκανε λόγο για αυθαιρεσίες της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή που δεν θα γίνουν ανεκτές από την ΕΕ

73
cem

Ο «γκουρού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ μιλά στο protothema.gr για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» - Στο «στόχαστρο» της Άγκυρας 153 ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχοι στο Αιγαίο

66