Η ανικανότητα και ο κυνισμός της κυβέρνησης μετά τη φονική φωτιά στο στόχαστρο του Μητσοτάκη

mitsotakis

Στις 12 το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου για τη φωτιά στην ανατολική Αττική - Τα ερωτήματα που θα θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ

Τα ερωτήματα «που βγαίνουν από τα χείλη κάθε Έλληνα» το οκταήμερο το οποίο παρήλθε από τη «Μαύρη Δευτέρα», σχεδιάζει να αναδείξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με αποκλειστικό θέμα την εθνική τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει κάτι που λέει συχνά τις τελευταίες ημέρες, ότι δηλαδή για τον ίδιο και το κόμμα του προτεραιότητα αποτελεί «να μη ζήσει ποτέ ξανά η Ελλάδα μια τέτοια τραγωδία». Και σε αυτή την προσπάθεια, όπως θα υπογραμμίσει, «η Νέα Δημοκρατία ζητά να απαντηθούν τα ερωτήματα και να αποδοθούν οι ευθύνες». Αλλά δεν μένει μόνον σε αυτό: «ετοιμάζει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς».

«Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο σεβάστηκε τον πόνο που προκαλεί η απώλεια των θυμάτων, αλλά από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρωτοφανή αυτή τραγωδία», υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. «Ουδέποτε κάποιο κόμμα που ήταν στην αντιπολίτευση δεν τήρησε τόσο υπεύθυνη στάση κι αυτό πρώτοι απ’ όλους οφείλουν να το αναγνωρίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνουν.

Ανικανότητα και κυνισμός

Επισημαίνουν ότι, αντιθέτως, η κυβέρνηση επέδειξε «έναν συνδυασμό ανικανότητας και κυνισμού». Καταλογίζουν επίσης σοβαρότατο έλλειμμα στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, αλλά και στη διαχείριση της κρίσης». Και σε αυτό το πλαίσιο, η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει σειρά ερωτημάτων στα οποία δεν έχει λάβει ουσιαστικές απαντήσεις όπως:

*Γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112 που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν μήνυμα όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε περιοχή που κινδυνεύει;
*Γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα Μέσα Ενημέρωσης για να προειδοποιήσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
*Με βάση ποιο σχέδιο εξελίχθηκε η διάσωση των ανθρώπων που έπεσαν στη θάλασσα; Πολλοί από τους διασωθέντες αναφέρουν ότι περισυνελέγησαν από ιδιωτικά σκάφη, από πλοία που περνούσαν τυχαία και βάρκες εθελοντών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας πότε ξύπνησε;
*Με βάση ποιο σχέδιο και ποια εντολή, την ώρα της εξέλιξης της πυρκαγιάς, αποβιβάζονταν δεκάδες οχήματα στο λιμάνι της Ραφήνας και βάσει ποιας λογικής εκτρέπονταν τα αυτοκίνητα από τη Λεωφόρο Μαραθώνος προς το Μάτι; Ποιος έδωσε τις σχετικές εντολές;
*Πώς είναι δυνατόν όταν από τις 8:15 το βράδυ ήταν γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, στις 12 τα μεσάνυχτα οι επιτελείς να διαβεβαιώνουν μπροστά στις κάμερες τον πρωθυπουργό ότι το φαινόμενο είναι σε ύφεση ενώ δεκάδες άνθρωποι είχαν ήδη χαθεί; Δεν ήξεραν τι γινόταν ή συνειδητά ψεύδονταν;

Υποδύθηκαν ρόλους μπροστά στις κάμερες

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται ιδιαίτερα στο τελευταίο αυτό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι «αυτή την εικόνα δεν θα την ξεχάσει κανένας Έλληνας, όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει το Μέγαρο Μαξίμου και όση λάσπη και αν ρίξει».

Όπως, εξάλλου, έλεγε τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μητσοτάκης στις συσκέψεις που είχε με συνεργάτες του, «η Ελλάδα έχει, κατά καιρούς, ξαναδεί πολλούς ανίκανους πολιτικούς. Τόσους ανίκανους, κυνικούς και ψεύτες μαζί ποτέ άλλοτε».

Γαλάζιοι επιτελείς υπογραμμίζουν ότι αυτό που απέδειξε η εθνική τραγωδία είναι ότι «κυβερνούν άνθρωποι που ενώ γνώριζαν ότι είχαν χαθεί ζωές δεν δίστασαν να υποδύονται ρόλους μπροστά στις κάμερες. Η προσβολή είναι τεράστια και οι Έλληνες αυτό το ξέρουν, το έχουν εμπεδώσει. Όσο δε για τον κ. Τζανακοπουλο που ισχυρίστηκε χθες ότι δεν ήθελαν να μιλήσουν για νεκρούς μπροστά στις κάμερες ας εξηγήσει ποιος και γιατί κάλεσε τις κάμερες».

Χαρακτηρίζοντας, εξάλλου, «ψευδοεπιχείρημα» τον ισχυρισμό ότι ήταν αδύνατον να γίνει συντεταγμένη εκκένωση, σημειώνουν ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο, αυτό δεν δικαιολογεί γιατί δεν παρασχέθηκε ποτέ έστω μια ειδοποίηση, με σειρήνες, με οχήματα της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής ή μέσω των ΜΜΕ, ώστε οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν την περιοχή ή έστω να κινηθούν πεζοί προς τη θάλασσα.

Η απραξία αυτή, τονίζουν, είναι ακόμη πιο εγκληματική δεδομένου ότι επίσημα καταγγέλλεται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών ότι είχε γίνει εγκαίρως εισήγηση εκκένωσης της περιοχής, η οποία όμως δεν εισακούστηκε από τους αρμοδίους. Όλα δείχνουν ότι γρηγορότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική θα είχε σώσει ανθρώπινες ζωές. Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν απασχολεί την κυβέρνηση, που το μόνο που προσπαθεί, από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας, είναι η επικοινωνιακή συγκάλυψη της ολέθριας ανικανότητάς της.

Να απαντήσει η Δικαιοσύνη για τις ευθύνες

H άποψη που επικρατεί στην Πειραιώς για το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες είναι ότι αυτό αποτελεί ζήτημα το οποίο ήδη ερευνά η Δικαιοσύνη. Και, όπως σημειώνουν, είναι απαραίτητο η Δικαιοσύνη να απαντήσει πάρα πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και δίδοντας έτσι στους πολίτες που αγωνιούν την αίσθηση ότι λειτουργεί το Κράτος δικαίου.

Η ρητορική ανάληψη από τον κ. Τσίπρας πολιτικής ευθύνης η οποία –ούτως ή άλλως– του ανήκει δεν αλλάζει την πραγματικότητα, τονίζουν. Και συμπληρώνουν ότι «το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του απέδειξαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναλάβουν επί της ουσίας την ευθύνη. Αισθάνονται πολύ άνετα στις θέσεις τους. Ούτε ένας από αυτούς δεν αισθάνθηκε το βάρος της ευθύνης. Ούτε ένας δεν είπε “φεύγω, πάω σπίτι μου, δεν τα κατάφερα”».

ΣΧΟΛΙΑ (58)

D.

Οι άνθρωποι που υποδύονταν, για χρόνια ότι δεν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, ότι δεν κατέρρευσε ο κομμουνισμός, υποδύονταν μπροστά στην κάμερα ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Τόσο απλό. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Θεριστής

Πως είπε το 2007 ο τότε καραγκιόzns της ΝΔ... "φταίει ο στρατnγός άνεμος"! Εε το ίδιο θα δικαιoλογnθούν και οι τωριvoi καραγκιόznδες!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

O ''στρατηγος ανεμος''-Πολυδωρας, τοτε,''πηγε στον... ανεμο...'' αλλα τουτοι εδω, οι συριζανεληδες θα πανε ''στον...ανεμο και ακομη παραπερα'',στη φυλακη, το ζητανε απο τους ταφους των τα αθωα θύματά τους!

@

Εκείνη η εμπνευσμένη πρόταση του Κούλη να πάρει αγκαζέ τον Αλέξη και να πάνε στον Νιάρχο(!) λες και είναι μπαμπάς τους, να δώσει λεφτά για τη συντήρηση (κάθε χρόνο δηλαδή!...) των πυροσβεστικών μέσων, πού τη θάψατε βρε; Αυτή την καταπληκτική αβάντα στον άθλιο "πρωθυπουργό", στη χειρότερη στιγμή της θητείας του; Ποιανού αλήθεια έμπνευση ήταν αυτή η πανάθλια αλλά με σαφέστατο νόημα πρόταση του Κούλη που αντί να βροντοφωνάξει για παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο όλων των υπευθύνων, βγήκε να προτείνει "ενωτική" κίνηση (ενόψει συγκυβέρνησης μήπως);

Και μετά απορούν γιατί φύγαμε από την ΝΔ και πήγαμε στην Χ.Α.

'Eτσι ακριβώς! Αφού οι πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρουν σε τίποτα!

Σωτήρης

Όσοι έχετε ψηφίσει τα τελευταία τουλάχιστον 20χρονια πασοκνδκκεσυριζα είσαστε συνυπεύθυνοι... Γειά σας..!

ONNEΔiτns

Eπi NΔ και Kαραμάν-αλήδων γέμισε η Αττική αυθαίρετα. Οι γαλάζιοι μιζαδόροι με λίγο "λαδάκι" άφηναν τον οποιονδήποτε να χτίσει οπουδήποτε. Ακόμη και μέσα στο δάσος!

dimitri

Γιατί - αγαπητέ μου Τσυριζοστόκε, ενοχλήθηκες?

ONNEΔiτns

@12:14: Tι να ενοχληθώ ρε [...] αφού και εγώ πήρα αρκετό "λαδάκι" σαν γρανάζι του γαλάζιου συστήματος που ήμουν (και είμαι)!

Aγ. Πα.

Να κι ένας φιλαλήθης γαλάζιος μιζαδόρος!

Μην Χαύεις!

Αντιποίηση αρχής κάνει ο δήθεν Ονεδίτης! Γράφει εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, υπογράφει σαν ONNEΔiτns ....και όποιος είναι χάνος τσιμπάει!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Το ψεμα το εχουνε στο αιμα τους οι Συριζανεληδες!: ψεμα οτι εισαι ονεδιτης, ενω εισαι συριζοστοκος και ψεμα για τα λαθραια, αφου αυτα τα εκαναν οι αριστεροι οι οποιοι ηθελαν να κρυφτουν μετα τον ''Ανταρτοπολεμο'' στις περιαστικες περιοχες,λαθροστεγαζομενοι και παρανομουντες!.

αλεξ

ολες αυτες οι αυθαιρετες βιλλαρες των καταπατησεων δασους και ακτων εχουν δεξιους ιδιοκτητες με αδειες που δοθηκαν μαζικα επι κυβερνησεων νεας φημοκρατιας..καποιος να τους καθισει στο σκαμνι υπαρχει?

ΓΙΩΡΓΗΣ

Και παλι ψεματα οι Συριζανεληδες και παλι προπαγαντα για τα αυθαιρετα,γιατι οποιος επαιρνε το ηθικο πλεονεκτημα του'' κυνηγημενου αριστερου'' ειχε προτεραιοτητα να νομιμοποιηθει η αυθαιρεσια του, βεβαιως με κοινωνικα κριτηρια και με'' συναλλαγες'' αγοραζοντας και πουλωντας ''ψηφαλακια'' διαφθειροντας και διαφθειρομενος. Παντου μεσα στον κρατικο μηχανισμο και στο συνδικαλιστικο χωρο καιροφυλακτουσαν αριστεροι και πιεζαν και νομιμοποιουσαν τα ''αυθαιρετα''!

Koύλης - Τσίπρας, o Mπόλεκ και ο Λόλεκ του κοινοβουλίου

Mαλώvoυv oι συvταγματoξότες ποιος έκαψε λιγότερoυς και ποιος περισσότερoυς!!!

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

Σωστός είσαι!

Όχι μόνο από τον Τσίπρα και τον Καμμένο… Αν θέλει να είναι σωστός

Ο Κούλης πρέπει να ζητήσει αναδρομικές ευθύνες και από τον Πολύδωρα και τον Καραμάν αλή.

Αλλη ώρα...άλλη ώρα!

Είναι απασχολημένοι αυτή τη στιγμή δεν είναι για τέτοια πράγματα.....Είναι στον καναπέ, κρατάνε τις κονσολίτσες στα χέρια και κυνηγούν μετά μανίας Ζόμπι στον υπόγειο λαβύρινθο του Κολοσσαίου, κρατώντας μικρά οπλοπολυβόλα Γκάτλινγκ με σκόπευση λέϊζερ και φορώντας σακίδια με πυρομαχικά. Τι αναδρομικές ευθύνες μας λες τώρα..... Εδώ κινδυνεύουν να τους φάνε ζωντανούς!

JeΒ

Μπορεί η στάση της ΝΔ έναντι της συγκυβέρνησης των δολοφόνων του ελληνικού λαού, για την εθνική τραγωδία, να ήτανε στα πλαίσια του… savoir vivre, δήθεν σεβόμενη το τριήμερο εθνικό πένθος, αλλά την τελευταία ημέρα του τριημέρου –την Πέμπτη- ο σκληρός (ήταν σκληρός και τον έλεγαν… Βιτάμ!) Μάκης Βορίδης… άστραψε και βρόντηξε από το βήμα της βουλής: "Η ΝΔ θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος, αλλά από αύριο θα μιλήσουμε για τις ευθύνες ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους". Ουάου! Τι… σκληρότης! Μόνο που από την Παρασκευή έχουν περάσει τρεις ολόκληρες ημέρες και είμαστε στην τέταρτη και δε βλέπουμε την Νουδούλα να βάζει "στη θέση τους τα θρασίμια της πολιτικής". Γιατί άραγε; Προφανώς, ο "σκληρός" κύριος Μάκης είπε και μια κουβέντα παραπάνω για να χαϊδέψει τ’ αυτιά των οργισμένων ψηφοφόρων του, καθότι εκλέγεται στο Υπόλοιπον Αττικής. Επιπροσθέτως δε, ήταν και πολύ εκνευρισμένος, γιατί με την τραγωδία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ξαπλώστρα του στην Μύκονο. Κατά τα άλλα, η ΝΔ συνεχίζει να κρατάει το θέμα χαμηλά και να τηρεί το… savoir vivre, γιατί ο Κούλης τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί η λαϊκή οργή να φέρει πολιτικές εξελίξεις και τον ίδιον στην εξουσία πριν την ώρα του! Γιατί; Διότι θα αναγκαστεί να ολοκληρώσει ο ίδιος την προδοσία της Μακεδονίας μας και να υποστεί μετά τις συνέπειες! Πάρτε το χαμπάρι: μέχρι που να επικυρώσουν οι Τσιπροκαμμένοι την προδοσία της Μακεδονίας, ο Κούλης δεν το κουνάει ρούπι από την "αντιπολίτευση"!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Tις συνταγματικες αβελτηριες για τις αρμοδιοτητες του ΠτΔ που Αριστεροι,ο Αντρεας, δημιουργησαν και την τυπολατρεια των Ευρωπαιων και την προστασια τους ακομη και για εντελως ανικανους αιρετους, ε κ μ ε τ α λ λ ε υ ε τ α ι ο αναισθητος Τσιπρας και παραμενει γαντζωμενος στην Εξουσια και δε φταιει η διαλλακτικοτητα του Κυριακου!

Πόπη

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Κούλης θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την αναρχία που επικράτησε τόσες δεκαετίες από τις δεξιές κυβερνήσεις και το ομογάλακτου Πασόκ. Όσοι κυβέρνησαν μετά τη Γερμανική Κατοχή είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι και ηθικοί αυτουργοί των όσων συμβαίνουν με πυρκαγιές, πλημμύρες, χρεοκοπίες κλπ.

vassilis

Αγαπητό τρόλ , ο Σύριζα ήταν αυτός που εμπόδιζε μπουλντόζες και κατεδαφίσεις και έπαιρνε το μέρος των κατοίκων με τις παράνομες κατοικίες. Θά πρεπε να ξέρεις δέ, οτι ο Σταθάκης υπέργαψε νόμο νομιμοποίησης αυτών. Οπότε τέρμα το παραμύθι. Ησασταν απέναντι σε κάθε αλλαγή όλα αυτά τα χρόνια με πορείες και διαμαρτυρίες, και έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Βρε ούστ άσχετοι...

Moσχάτο, Πειραιώς 62

@11:13: Είσαι ωραioς φίλε μου Βασίλη! Έλα από τα γραφεiα μας και ζήτα τον αvτιπρόεδρο μπoυμπoύκο, να σου δώσω τα 0.80 ευρώ για το σχόλιό σου!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amyras-giwrgos-708

Η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού συνεπάγεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής