Ξέσπασμα Ζουράρι κατά Κοτζιά για τις Πρέσπες: «Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε»

zouraris-kotzias_main01

Τριγμοί στη συγκυβέρνηση μετά το νέο επεισόδιο σε ημερίδα για τη συμφωνία - «Δεν είναι Βουλή εδώ» η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών που όμως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια

Νέο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη, αυτή τη φορά μεταξύ του Κώστα Ζουράρι και του Νίκου Κοτζιά, κατά τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγο πριν την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών με την οποία θα έκλεινε η συζήτηση, ο κ. Ζουράρις τον διέκοψε δηλώνοντας: «Έχουμε πάθει σμίκρυνση κεφαλής. Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε στο καθ’ ολοκληρίαν… Ακρωτηριάσατε το όνομα μας που είναι τμήμα της ταυτότητας μας», ενώ προειδοποίησε ότι «το στραβό όνομα προκαλεί δυστυχίες».

Ο κ. Κοτζιάς που βρισκόταν κάτω από το πόντιουμ, αντέδρασε σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι Βουλή εδώ», και τόνισε ότι η συζήτηση ολοκληρώθηκε.

«Το πρόγραμμα έλεγε ότι μετά θα γίνουν ερωτήσεις και εισηγήσεις κι αυτό κάνω» απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, με τον υπουργό Εξωτερικών να υπαναχωρεί για να μην δοθεί περαιτέρω έκταση στην αντιπαράθεση.

Η ομιλία Κοτζιά

«Είμαστε μια κυβέρνηση και είμαι ένας υπουργός Εξωτερικών που θέλουμε λύσεις. Οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων δεν είναι στην δικιά μου αντίληψη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κλείνοντας τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η συμφωνία είναι ένας ειρηνικός συμβιβασμός αποτέλεσμα μιας κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης» ανέφερε.

Παράλληλα, όμως, άσκησε κριτική τονίζοντας ότι δεν θεωρεί «επιστημονικά έντιμο το να εμφανίζεται ότι υπάρχει μία ασυνέχεια στην ελληνική πολιτική και την συμφωνία που έκανε η σημερινή κυβέρνηση» αντιμέτωπη μάλιστα με τα τετελεσμένα με τα οποία βρέθηκε.

Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την άποψη ότι «καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να μειωθεί το εύρος και το βάθος των κερδών σε αυτή την προσπάθεια», υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και ανέπτυξε τα βασικά οφέλη αυτής για τη χώρα μας επισημαίνοντας ότι «κάναμε μία συμφωνία που να έχουν κέρδη και οι δύο πλευρές μέσα από ένα συμβιβασμό». «Χωρίς συμβιβασμό δεν υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος σε αυτά που πήρε η χώρα μας τόνισε τη σημασία της αλλαγής του ονόματος της γειτονικής χώρας, όνομα γενικής ισχύος και για διακρατικές και για διεθνείς σχέσεις, αλλά και ότι με τη συμφωνία εξαφανίστηκε το κύριο ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Σε αυτό το σημείο είπε » ότι δεν είναι έντιμη συμπεριφορά απέναντι στη ιστορία» να μην αναγνωρίζεται η σημασία της αποδοχής αλλαγής του άρθρου 49 του συντάγματος της πΓΔΜ με το δικό μας για την ελληνική ομογένεια.

Εμείς θέλαμε να γίνει η Θεσσαλονίκη η πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων όπως πάντα ήτανε» είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.

Ασκώντας κριτική στους επικριτές της συμφωνίες είπε ότι στην χώρα μας υπάρχουν δύο είδη πολιτικής: Η μία που της αρέσει να υπάρχουν και αναπαράγουν προβλήματα και να βρίσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και ή άλλη που θέλει λύσεις. Η υπόθεση η δική μας είναι να λύνουμε προβλήματα» είπε.


ΣΧΟΛΙΑ (56)

Πασουμάκια ε πασουμάκια !!!

Ανάξιος οποιουδήποτε σχολιασμού !!!

Miky

Σε χάλασε το όνομα, ενώ εσύ....ήθελες να χαρίσεις τα νησιά μας ! Σαν δε ντρέπεσαι Ζουράρι !

Αλκιβιάδης

Ο Nagash-Μεγαλέξανδρος-Χίτλερ απήγαγε πλανόδιους DarkElfs-Αθηναίους-Εβραίους για να κλέψει από αυτούς γνώση που του έδωσε τεράστια δύναμη με την οποία έχτισε ισχυρή αυτοκρατορία στην Khemri-Περσία-Ευρώπη αλλά η ένωση των PriestKings-Πτολεμαίος/Σέλευκος-Τσόρτσιλ/Στάλιν την ισοπέδωσαν, αλλά η Neferata-Ρώμη-Κασιδιαρελλάδα μελέτησαν την κληρονομιά του και συνέχισαν την έρευνά του, οικοδομώντας τον Vampirism-Βυζαντινισμό-Ευρωσκεπτικισμό αλλά όταν κατευθύνθηκε προς CripplePeak-Μακεδονισμό-Αντισλαμισμό, το κατεστημένο τους ανακάλυψε, και έγινε μάχη στη Lahmia-Βουλγαρία-Παλαιστίνη, με την οποία διέφυγαν και σχημάτισαν στρατό για την ανάκτηση της χαμένης τους δόξας μαζί με Undead-Σταυροφόρους-Τραμπικούς η οποία απέτυχε επειδή το σύστημα είχε αναδείξει ηγέτη τον Alcadizaar-Σουλεϊμάν-Πούτιν που κέρδισε με πιο συγκροτημένο στρατό μέχρι που εξαπολύθηκε μια ισχυρή πανούκλα-Αποικιοκρατία-ΜιτΡόμνεϊκήΑμερική που γκρέμισε το Μασονικό λόμπι με τον ηγέτη του σε ανάκριση να χρησιμοποιείται για τελετή κυριαρχίας μέχρι που επιτέθηκαν οι Skaven-Μαρξιστές-Κινέζοι που την απέτρεψαν ώστε να διασωθεί ο Τεκτονισμός. Nagash is the most powerful of all the lords of the Undead. Although once human, Nagash's long use of warpstone to enhance his powers has transformed him to a creature more akin to a daemon than any living creature. Ever since he was forced into exile by the fellow Kings of Nehekhara, Nagash no longer has any room for remorse, love and compassion in his cold, dead heart, for he believes such emotions of empathy are beneath a being as great as he. He stands well over 15 feet tall, his size greatly increased by the mutating effects of the warpstone he has consumed over the millennia. His skin has withered, his eyes have become pools of luminous pus in their sockets, and his body only continues to walk driven by his dark will and the power of his evil sorcery. Vampires are immortal beings that have spread the loathsome curse of Undeath across the realms of Men for centuries. Though many lineages of this foul race now live in the rain-swept forests of the far north, their true origins lie within the once great civilisation of Nehekhara. The true masters of Undeath; they retain much of their original intelligence and capabilities despite their curse, and hence retain their ambition and desire. This makes them very dangerous indeed, for Vampires, due to their immortality, have an extensive period of time in which to hone their skills and refine their schemes to utter perfection.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΙΛΑ ΕΙΤΕ ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΕΙ.

Μία μάζα από κενό!

αθλιότητα και γελοιότητα που θίγει έως και το άλογο ζωικό βασίλειο!

Ρία

Διαβάστε καλύτερα,"δεχτηκαμε ειρηνικό ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΌ". Η τελευταία λέξη τα λέει όλα

Παπαδόπουλος

κ. ΖΟΥΡλΑΡΗ μας έπεισες Φτάνειειειει ΟΧΙ άλλο σανό ....

Τζίνα

Είπες χίλιες φορές, ναι στον Τσίπρα, ναι στα μνημόνια και όχι στην πρόταση μομφής που του έδωσε τη δυνατότητα να ψηφίσει την πρόταση μομφής. Ψεύτο φιλόσοφε της δεκάρας, πρώτα ψήφισες για να πάει ο Τσίπρας στις Πρέσπες και μετά κλαψουρίζεις ως μωρά παρθένος.

ζουρλαρης

πάγια τακτική όλων των λαμογιων είναι όταν στριμώχνονται να το γυρνάνε στην παλαβή. αυτό κάνει τώρα και ο σύντροφός Ζουράρις για να θολώσει τα νερά και ψαρέψει στους αφελής. προδότης είναι χωρίς ελαφρυντικό και όσο να παριστάνει το τρελακι δεν απαλλάσσεται από καμία ευθύνη.

NAI

Σε πιστέψαμε, Ζουράρι! Είσαι βράχος ακεραιότητας και σταθερότητας απόψεων!!

Άσε ρε Ζουράρις !

Η Μακεδονία σε μάρανε ! Εσύ δεν ξέρεις , σε τι θεό πιστεύεις ! Αριστερός -που ανήκει όμως στους ΑΝΕΛ- δημόσιος υπάλληλος , αστός , θολοκουλτουριάρης, χρόνιος χαβαλές , διασκεδαστής των πλουσίων αριστερών κύκλων , τώρα και Μακεδονομάχος! Ένα μόνο σου λείπει ! Η αξιοπρέπεια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maximou-vrady

«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην Πειραιώς 

1
potami0

Ψήφος κατά συνείδηση - Δεν αποχωρεί κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα  - «Οχι» από Αμυρά και Ψαριανό - Αύριο θα αποφασίσει ο Λυκούδης που απουσίαζε - Δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας - Καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη

99