Βαθμολόγιο Τσίπρα: «Αρνούνται» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των υπουργών

Βαθμολόγιο Τσίπρα: «Αρνούνται» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των υπουργών

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τους 116 βουλευτές (των κυβερνητικών στελεχών εξαιρουμένων), μόλις το 1/4 έχει καταθέσει το βαθμολόγιο

tsipras_omilia
Στον «αέρα» φαίνεται ότι βρίσκεται η αξιολόγηση των υπουργών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, καθώς η συμμετοχή των βουλευτών στην αξιολόγηση είναι μικρή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τους 116 βουλευτές (των κυβερνητικών στελεχών εξαιρουμένων), μόλις το 1/4 έχει καταθέσει το βαθμολόγιο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν χαρακτηριστικά ότι η λειτουργία μιας κυβέρνησης δεν γίνεται με ερωτηματολόγια και ότι οι αξιολογήσεις πρέπει να γίνονται στα συλλογικά όργανα. Επίσης, διαφωνούν με το γεγονός ότι η βαθμολόγηση ήταν ανώνυμη, παρότι αυτό συνέβη για να μην υπάρχουν προστριβές μεταξύ βουλευτών και υπουργών.

Παράλληλα, έχουν ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο βαθμολόγησης, δηλαδή με την κλίμακα του 100, αλλά και με το γεγονός ότι στο βαθμολόγιο δεν υπήρχε δυνατότητα συγκεκριμένων παρατηρήσεων για το έργο των υπουργών.

«Ο πρωθυπουργός αξιολογεί τους υπουργούς, το βαθμολόγιο θα μπορούσε να αμφισβητήσει το θεσμικό του αυτό ρόλο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και του πιθανολογούμενου ανασχηματισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης