Θεοδωράκης για «Κλεισθένη»: Από δήμαρχο παντοκράτορα, πάμε στον δήμαρχο επαίτη

4505832

Πρότεινε την καθιέρωση σταθμισμένης αναλογικής - Συμφωνεί με την τροπολογία για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών

Την παράλυση των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων εκτίμησε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης πως προκαλεί το σχέδιο «Κλεισθένης Ι» του υπουργείου εσωτερικών.

«Με το σύστημα που προτείνετε θα μπαίνουν συνδυασμοί με 60 ψήφους. Ζητάμε και το ζητούν οι περισσότεροι δήμαρχοι να υπάρχει όριο 3% για την είσοδο ενός συνδυασμού στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού προσθέτοντας «μην παραδώσετε τις τοπικές Βουλές σε ακραίους και γραφικούς. Πυρπολείτε την κουλτούρα συνεργασιών καθώς από την στιγμή που με 1% θα μπαίνεις στο συμβούλιο γιατί να επιδιώξεις συνεργασίες; Ολοι της αυτοδιοίκησης συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξουμε το εκλογικό σύστημα. Δεν μπορεί ένας δήμαρχος με 20% να ελέγχει το 60% των εδρών. Αντί να το διορθώσετε τα διαλύεται όλα. Από τον δήμαρχο παντοκράτορα πάμε στον δήμαρχο επαίτη. Δήμαρχος με 45% στον πρώτο γύρο σύμφωνα με την πρότασή σας θα κάνει συνεχώς παζάρια με παρατάξεις του 2% και 5%».

Πρότεινε δε, την καθιέρωση σταθμισμένης αναλογικής. Παράλληλα ο ίδιος είπε ότι συμφωνεί με την τροπολογία για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών. Αναφορικά δε με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να δεσμευτεί ότι θα φέρει την διάταξη εντός του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mikis_tsipras

Ο Μίκης Θεοδωράκης χρησιμοποιεί πολύ σκληρές εκφράσεις και αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «Μανιαδάκη» αποδοκιμάζοντας τη δίωξη κατά του επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη – Ο Μανιαδάκης υπήρξε υπουργός Ασφάλειας και διώκτης των κομμουνιστών επί Μεταξά 

pavlopoulos_parasima

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στον φιλόλογο Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, στον ζωγράφο, Σωτήρη Σόρογκα και τον φιλόλογο και μελετητή της εκκλησιαστικής μουσικής, Μανόλη Χατζηγιακουμή