Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε συναντηθεί με Σαββίδη, Μπόμπολα, Καλογρίτσα, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Λαυρεντιάδη;

Κόντρα στη Βουλή για τις σχέσεις με επιχειρηματίες - Για «χυδαίο παρακράτος» εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ -  «Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν συναντάς επιχειρηματίες, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν τους συναντάς και τους κάνεις τα χατίρια» απάντησε ο κ. Τσίπρας

Ερωτήματα για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιχειρηματίες απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής.  Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται προσωπικά πίσω από το «χυδαίο παρακράτος», που στοχοποιεί με δημοσιεύματα τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ και στελέχη του κόμματός του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οφείλει να προειδοποιήσει ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι ένας δρόμος δύσκολος. «Η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει για άλλη μία φορά να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και με μεγάλα ψέματα». «Θα είμαστε εδώ για να τα αποκαλύψουμε. Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρώμικα σενάρια κατά των πολιτικών αντιπάλων. Και βέβαια, κύριε Τσίπρα, και σήμερα δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό» υπογράμμισε.

«Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου. Δύο φορές στη ζωή μου! Δεν είναι φίλος μου, όπως είπατε ψευδώς. Και τα mails τα οποία επικαλείσθε -είστε και τόσο απρόσεκτος- αναφέρονται -προσέξτε- σε μία περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη NOVARTIS -είχε φύγει- αλλά και σε μία περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ακόμη και στη συνέχεια ρώτησε τον πρωθυπουργό για τις δικές του επαφές με επιχειρηματίες.

Ακολουθούν τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής:

(Γέλωτες - Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ, κάντε ησυχία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Επικαλείσθε αυτό το δημοσίευμα για να κάνετε τι; Για να αφήσετε εντυπώσεις. Είστε ένας άθλιος συκοφάντης! Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα! Ντροπή!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Δεν μου λέτε, κύριε Τσίπρα, για να σας ρωτήσω κάτι, για να τα πούμε όλα εδώ πέρα: Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη έχετε συναντηθεί; Πόσες φορές, κύριε Τσίπρα, έχετε συναντηθεί με τον κ. Μαρινάκη; Για πείτε μας.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Με τον κ. Σαββίδη, τον οποίο τώρα φωτογραφίζετε ότι είναι πίσω από την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης, έχετε συναντηθεί; Με τον κ. Μπόμπολα συναντιέστε, κύριε Τσίπρα; Με τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια, τον αγαπημένο σας καναλάρχη μέχρι που κατέρρευσε αυτή η σκευωρία, συναντηθήκατε;

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Με τον κ. Μελισσανίδη, με τον κ. Λαυρεντιάδη, καταδικασμένο για απάτες, συναντιέστε;

Τα περιβόητα lear jet της Βενεζουέλας με το δικηγόρο των off shore. Μιας και μιλάτε για off shore, κύριε Τσίπρα, τι δουλειά είχε ο κ. Παππάς; Πού κρύβεται; Κάπου εκεί πίσω τον είδα. Ο κ. Παππάς τι δουλειά έχει με τον αγαπημένο δικηγόρο των off shore;

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Μπαινοβγαίνει ο κύριος αυτός στο Μαξίμου, κύριε Τσίπρα, και σήμερα που μιλάμε;
Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι, που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός, κύριε Τσίπρα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς απ’ ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Και είστε προσωπικά πίσω από το χυδαίο παρακράτος, το οποίο στοχεύει με απαράδεκτα και ψευδή δημοσιεύματα εμένα, τα στελέχη μας, αλλά και τις οικογένειές μας. Εσείς τα συντονίζετε όλα και είστε προσωπικά υπεύθυνος για όλα αυτά, για τις αθλιότητες του κάθε κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη, οι εκλεκτοί σας, οι αγαπημένοι σας συνοδοιπόροι στο παρακράτος της διαπλοκής που έχετε κτίσει και θα τολμήσετε μετά να κουνήσετε το δάχτυλο σε εμένα και στη Νέα Δημοκρατία; Ντροπή σας!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Πες και κανένα επιχείρημα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Επιχειρήματα ήταν όλα αυτά.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Ανασύρατε και σήμερα το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Είμαστε εδώ, όμως, για να μην επιτρέψουμε ένα νέο διχασμό, κύριε Τσίπρα.

Η απάντηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον αποκάλεσε στην πρωτολογία του «αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο» και του ζήτησε να απαντήσει αν έχει συναντηθεί με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Ο κ. Τσίπρας θύμισε την εποχή της «γάτας των Ιμαλαΐων» (σ.σ. συνάντηση με τον Σταύρο Ψυχάρη) και τόνισε: «Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν συναντάς επιχειρηματίες, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν τους συναντάς και τους κάνεις τα χατίρια».

Και συνέχισε:

Τι χατίρια λοιπόν έχει κάνει η κυβέρνησή μου σε όλους αυτούς που μιλήσατε νωρίτερα. Ο κύριος Μπόμπολας δεν έχει την εφημερίδα Εθνος γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια και εσχάτως μαθαίνω ότι και στην επιχείρηση του έχει χάσει το πάνω χέρι έναντι άλλων συνεταίρων του.

Ο κύριος Ψυχάρης -τι κάνει άραγε αυτή η ψυχή; Δεν έχει πια τον ΔΟΛ δεν είναι το ισχυρό πρόσωπο όλων εκείνων των κυβερνήσεων από την περίοδο Σημίτη και μετά για τον ίδιο ακριβώς λόγο γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια του. Και από οτι μαθαίνω έχει χάσει και περιουσιακά του στοιχεία σε πλειστηριασμούς.

Ο κύριος Μαρινάκης πράγματι συναντήθηκε μαζί μου αλλά επί κυβερνήσεως μου δεν γλιτώσει να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματα που έχει με τις δουλειές του. Γιατί κ. Μητσοτάκη; Γιατί όσο περνάει απ’ το χέρι μας και εμείς θα είμαστε κυβέρνηση όλοι οι έλληνες πολίτες θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Χατίρια σε επιχειρηματίες εμείς δεν κάναμε δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε.

Εσείς μπορείτε να ισχυριστείτε ότι εσείς και η κυβέρνηση που υπηρετούσατε, μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Siemens και του κ. Χριστοφοράκου. Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κύριο Φρουζή και την Novartis ότι δεν τους βοηθούσαν στην κυβέρνηση σας να διατηρούν υψηλά τις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κ. Μαρινάκη που φτάσατε σε επίκαιρη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας να αναγράφετε ότι είστε τόσο δεμένοι μεταξύ σας ώστε εάν πληγούν τα οικονομικά του συμφέροντα πλήττεται ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας. Ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε να πείσετε για τον απλό λόγο ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και φαίνεται αυτό. Εχουμε άλλη διαδρομή άλλο αξιακό φορτίο και μην προσπαθείτε να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις γιατί δεν θα σας βγει σε καλό.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Ο σημαντικότερος

Αυτός που έγραψε τον λόγο του Μητσοτάκη ξέχασε τον σημαντικότερο άνθρωπο της διαπλοκής που μάλιστα συνάντησε για τα περαιτέρω ο καταληψίας πριν τις εκλογές, την γάτα των Ιμαλαΐων και αυτόν που την περιποιούνταν, και που θά είχε προφανώς άλλη τύχη άν είχε φιλήσει τότε το χέρι του καταληψία.

Άγγελος

Τσιπράκο, το πόσο επιρεπείς στη ρεμούλα είστε, φάνηκε από την γιούργια που κάνατε σε ευτελή ποσά, όπως αυτά των επιδομάτων ενοικίων. Την ηθική δε χρειάζεται να την κερδίσεις, αρκεί να μην την χάσεις. Κανείς λοιπόν δε δικαιούται να αυτοχαρακτηρίζεται περισσότερο ηθικός από τους άλλους επειδή έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Το ηθικό πλεονέκτημα χτίζεται και διατηρείται δύσκολα και καθρέφτης του είναι οι πράξεις. Ιστορικά ο διαχωρισμός σε ηθικούς και ανήθικους αποτέλεσε εργαλείο στα χέρια αυτών που θέλησαν με κάθε μέσο να διατηρήσουν την εξουσία και όχι συνήθως προς όφελος του λαού. Στο δημοκρατικό σύστημα αξιών η ηθική και η ανηθικότητα δεν απονέμονται ποτέ προκαταβολικά αλλά σύμφωνα με τις πράξεις του καθενός. Για ηθικό πλεονέκτημα μιλούσε και ο Λαδάς της χούντας, όταν επικαλείτο τα καθαρά χέρια. Η άρνηση σας, σε οποιαδήποτε πρόταση για διαλεύκανση έστω οσμής σκανδάλων, κατά την δική τους διακυβέρνηση θυμίζει, την από τις 30 Δεκεμβρίου 1970, μεταβατική διάταξη της χούντας (παρ. 48) του Ν.Δ 802 που όριζε ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι …συνάδελφοι του. Οποία ομοιότης μεταξύ αριστερόστροφων και δεξιόστροφων φασιστών. Το 1967 ο Σάββας Κωνσταντόπουλος, εκμυστηρευόταν σε επιστολή του προς τον Κ. Καραμανλή: "Ενεφανίσθη και αναπτύσσεται μία νεο-φαυλοκρατία. Ατομικά ρουσφέτια, προσωπικαί εξυπηρετήσεις, τακτοποιήσεις συγγενών, ατομική προβολή και ούτω κάθ εξής)". Σας θυμίζουν κάτι οι διαπιστώσεις;. Αν το 1967 έγραφε στον Κ. Καραμανλή για νεοφαυλοκρατία της -φρέσκιας, τότε- χούντας, τον Δεκέμβριο του 73 ο Σάββας Κωνσταντόπουλος έκανε αναβαθμισμένες διαπιστώσεις: "Εδημιουργήθη μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σκανδάλων". Έτσι και τώρα η μπόχα από τα σκάνδαλά σας έχει δημιουργήσει ατμόσφαιρα.

Xaxaxaxaxa

Η κατάντια όλης της σύγχρονης ελλαδας σε έναν μόνο διάλογο

ΕΥΠα

Ο Μητσοτάκης παρελειψε κι άλλα ονόματα. Ο Δραγασάκης εχει στησει μαγαζι στους σκαι ουρανους! Καλα, ο Φλαμπουραρης εχει στησει παραγκα με τις Λατσομπιζνες. Αλλα εδω στο ελληνικό, το 2023, 100η επέτειος της Τουρκικης Ανεξαρτησίας, θα μιλησουν εμβληματικά τα "κανονια του Ερντογαν", όχι μονο στην ΑΟΖ αλλά και στην ενδοχώρα. Ο Τσιπρας με 12 σαραβαλες φρεγάτες είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ

Αλέξη

Απλά τον διέλυσες. Ο άνθρωπος είναι ανίκανος.

G.K

Με ποιά επιχειρήματα ανόητε? Αυτό διαπίστωσες εσύ ΣΥΡΙΖΑΙΕ? Γιατί εμείς στη Ν.Δ έχουμε την εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης τον ξέσκισε κανονικά? Δεν κερδίζεις κάποιον στη βουλή όταν δεν έχεις επιχειρήματα και επιπλέον όλα όσα λες, βασίζονται στο ψέμα και στην αντιστροφή της πραγματικότητας...!!! Κατάλαβες???

!!

Τρικυμία εν κρανίο!!!! Γνωστό πρόβλημα συριζαιου!!! 0,60 και πάλι η σήμερα πήρες κάτι παραπάνω???

Τρ

Γεια σου Αλεξ δεν κανεις χατηρια απλα κανουν καλο καφε ολοι αυτοι..

Efstathios Efstathios

Είδες κούλη σου πήρε τη δουλειά ο μικρός!!!

Μπρρρρ

Αν οι συναντήσεις γίνονται με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών και δεν τους γίνονται τα χατίρια τότε ο κύριος Τσίπρας έχει δίκιο , όμως λέει ψέματα . Αν όμως τους συναντά με δική του πρωτοβουλία τότε δεν αληθεύει ότι δεν τους κάνει τα χατίρια γιατί τότε οι συναντήσεις στερούνται νοήματος και περιεχομένου . Πάντως δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τον κύριο Μητσοτάκη ...

G.K

Καλά... ρε φίλε, αν ο Τσίπρας κάνει ό,τι και ο Μητσοτάκης σε ότι αφορά συναντήσεις με επιχειρηματίες... τότε γιατί το κάνει θέμα στη Βουλή προκειμένου να πλήξει τον δεύτερο ο Βλακάκος?

Ggggggggg

Αχαχαχαχα Αχαχαχαχαχα

καραμανλικός

Τον ταπωσες αλεξη!

ΚΥΡΙΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ

ΕΧΕΙΣ ΜΠΟΥΚΟΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ --ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ---ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

keramews543

Η επόμενη μέρα από την ψήφιση του άρθρου 50, που δίνει τη δυνατότητα διορισμού εκπαιδευτικών, αποφοίτων Κολεγίων, στη δημόσια εκπαίδευση, ανοίγει νέα σελίδα στην Παιδεία - Τι θα ισχύει από δω και στο εξής - Η πολιτική αντιπαράθεση και οι «απαντήσεις» Κεραμέως στην αξιωματική αντιπολίτευση

25
panagiotopoulos01-mesaq

Ο,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, επανέλαβε απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του - Η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια δήλωσε ο υπουργός Άμυνας  και πρόσθεσε ότι « η προσπάθειά μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός»

68