Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε συναντηθεί με Σαββίδη, Μπόμπολα, Καλογρίτσα, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Λαυρεντιάδη;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε συναντηθεί με Σαββίδη, Μπόμπολα, Καλογρίτσα, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Λαυρεντιάδη;

Κόντρα στη Βουλή για τις σχέσεις με επιχειρηματίες - Για «χυδαίο παρακράτος» εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ -  «Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν συναντάς επιχειρηματίες, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν τους συναντάς και τους κάνεις τα χατίρια» απάντησε ο κ. Τσίπρας

tsipras_mitsotakis_vouli_arthro_new
Ερωτήματα για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιχειρηματίες απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής.  Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται προσωπικά πίσω από το «χυδαίο παρακράτος», που στοχοποιεί με δημοσιεύματα τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ και στελέχη του κόμματός του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οφείλει να προειδοποιήσει ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι ένας δρόμος δύσκολος. «Η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει για άλλη μία φορά να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και με μεγάλα ψέματα». «Θα είμαστε εδώ για να τα αποκαλύψουμε. Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρώμικα σενάρια κατά των πολιτικών αντιπάλων. Και βέβαια, κύριε Τσίπρα, και σήμερα δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό» υπογράμμισε.

«Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου. Δύο φορές στη ζωή μου! Δεν είναι φίλος μου, όπως είπατε ψευδώς. Και τα mails τα οποία επικαλείσθε -είστε και τόσο απρόσεκτος- αναφέρονται -προσέξτε- σε μία περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη NOVARTIS -είχε φύγει- αλλά και σε μία περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ακόμη και στη συνέχεια ρώτησε τον πρωθυπουργό για τις δικές του επαφές με επιχειρηματίες.

Ακολουθούν τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής:

(Γέλωτες - Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ, κάντε ησυχία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Επικαλείσθε αυτό το δημοσίευμα για να κάνετε τι; Για να αφήσετε εντυπώσεις. Είστε ένας άθλιος συκοφάντης! Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα! Ντροπή!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Δεν μου λέτε, κύριε Τσίπρα, για να σας ρωτήσω κάτι, για να τα πούμε όλα εδώ πέρα: Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη έχετε συναντηθεί; Πόσες φορές, κύριε Τσίπρα, έχετε συναντηθεί με τον κ. Μαρινάκη; Για πείτε μας.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Με τον κ. Σαββίδη, τον οποίο τώρα φωτογραφίζετε ότι είναι πίσω από την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης, έχετε συναντηθεί; Με τον κ. Μπόμπολα συναντιέστε, κύριε Τσίπρα; Με τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια, τον αγαπημένο σας καναλάρχη μέχρι που κατέρρευσε αυτή η σκευωρία, συναντηθήκατε;

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Με τον κ. Μελισσανίδη, με τον κ. Λαυρεντιάδη, καταδικασμένο για απάτες, συναντιέστε;

Τα περιβόητα lear jet της Βενεζουέλας με το δικηγόρο των off shore. Μιας και μιλάτε για off shore, κύριε Τσίπρα, τι δουλειά είχε ο κ. Παππάς; Πού κρύβεται; Κάπου εκεί πίσω τον είδα. Ο κ. Παππάς τι δουλειά έχει με τον αγαπημένο δικηγόρο των off shore;

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Μπαινοβγαίνει ο κύριος αυτός στο Μαξίμου, κύριε Τσίπρα, και σήμερα που μιλάμε;
Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι, που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός, κύριε Τσίπρα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς απ’ ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Και είστε προσωπικά πίσω από το χυδαίο παρακράτος, το οποίο στοχεύει με απαράδεκτα και ψευδή δημοσιεύματα εμένα, τα στελέχη μας, αλλά και τις οικογένειές μας. Εσείς τα συντονίζετε όλα και είστε προσωπικά υπεύθυνος για όλα αυτά, για τις αθλιότητες του κάθε κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη, οι εκλεκτοί σας, οι αγαπημένοι σας συνοδοιπόροι στο παρακράτος της διαπλοκής που έχετε κτίσει και θα τολμήσετε μετά να κουνήσετε το δάχτυλο σε εμένα και στη Νέα Δημοκρατία; Ντροπή σας!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Πες και κανένα επιχείρημα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Επιχειρήματα ήταν όλα αυτά.

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία, παρακαλώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Ανασύρατε και σήμερα το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Είμαστε εδώ, όμως, για να μην επιτρέψουμε ένα νέο διχασμό, κύριε Τσίπρα.

Η απάντηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον αποκάλεσε στην πρωτολογία του «αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο» και του ζήτησε να απαντήσει αν έχει συναντηθεί με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Ο κ. Τσίπρας θύμισε την εποχή της «γάτας των Ιμαλαΐων» (σ.σ. συνάντηση με τον Σταύρο Ψυχάρη) και τόνισε: «Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν συναντάς επιχειρηματίες, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν τους συναντάς και τους κάνεις τα χατίρια».

Και συνέχισε:

Τι χατίρια λοιπόν έχει κάνει η κυβέρνησή μου σε όλους αυτούς που μιλήσατε νωρίτερα. Ο κύριος Μπόμπολας δεν έχει την εφημερίδα Εθνος γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια και εσχάτως μαθαίνω ότι και στην επιχείρηση του έχει χάσει το πάνω χέρι έναντι άλλων συνεταίρων του.

Ο κύριος Ψυχάρης -τι κάνει άραγε αυτή η ψυχή; Δεν έχει πια τον ΔΟΛ δεν είναι το ισχυρό πρόσωπο όλων εκείνων των κυβερνήσεων από την περίοδο Σημίτη και μετά για τον ίδιο ακριβώς λόγο γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια του. Και από οτι μαθαίνω έχει χάσει και περιουσιακά του στοιχεία σε πλειστηριασμούς.

Ο κύριος Μαρινάκης πράγματι συναντήθηκε μαζί μου αλλά επί κυβερνήσεως μου δεν γλιτώσει να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματα που έχει με τις δουλειές του. Γιατί κ. Μητσοτάκη; Γιατί όσο περνάει απ’ το χέρι μας και εμείς θα είμαστε κυβέρνηση όλοι οι έλληνες πολίτες θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Χατίρια σε επιχειρηματίες εμείς δεν κάναμε δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε.

Εσείς μπορείτε να ισχυριστείτε ότι εσείς και η κυβέρνηση που υπηρετούσατε, μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Siemens και του κ. Χριστοφοράκου. Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κύριο Φρουζή και την Novartis ότι δεν τους βοηθούσαν στην κυβέρνηση σας να διατηρούν υψηλά τις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κ. Μαρινάκη που φτάσατε σε επίκαιρη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας να αναγράφετε ότι είστε τόσο δεμένοι μεταξύ σας ώστε εάν πληγούν τα οικονομικά του συμφέροντα πλήττεται ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας. Ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε να πείσετε για τον απλό λόγο ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και φαίνεται αυτό. Εχουμε άλλη διαδρομή άλλο αξιακό φορτίο και μην προσπαθείτε να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις γιατί δεν θα σας βγει σε καλό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης