Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα η εκχώρηση των ΕΛΠΕ σε πολυεθνικά συμφέροντα

elpe

«Να μετατραπεί αμέσως σε σύμβαση αορίστου χρόνου η εργασιακή σχέση των εργολαβικών εργαζομένων των ΕΛΠΕ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας

Τη θέση της ΛΑΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), εξέφρασαν ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης. Λαφαζάνης και ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε στη συνάντηση που είχαν –μετά από αίτημά τους- με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό.

Όπως υπογράμμισαν το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Μάλιστα, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ότι αυτό το εθνικό έγκλημα αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως τα ΕΛΠΕ θα περάσουν στα χέρια πολυεθνικής εμπορικής επιχείρησης, που δεν θα έχει καμιά σχέση με την διύλιση ούτε με την κατοχή κοιτασμάτων και εξόρυξη πετρελαίου.

Οι Λαφαζάνης και Πετράκος ανέπτυξαν στο Στάθη Τσοτσορό την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα στα ΕΛΠΕ με εργαζόμενους στην επιχείρηση, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δουλεύουν επί πολλά χρόνια μέσω εργολάβων, ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, μέσα στην αβεβαιότητα, με μισθούς πείνας και χωρίς σειρά από άλλες παροχές των μόνιμων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Τόνισαν, επίσης, την επείγουσα σημασία που λαμβάνει η ανάγκη, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές περιστάσεις, της άμεσης μετατροπής των συμβάσεων των εργολαβικών εργαζομένων στην επιχείρηση που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και της πλήρους εξομοίωσης τους με τους μόνιμους εργαζομένους των ΕΛΠΕ.

Από την πλευρά του, ο Στάθης Τσοτσορός αναγνώρισε –όπως αναφέρει η ΛΑΕ- ότι αυτό το αίτημα είναι δίκαιο και ότι εξετάζει να το αντιμετωπίσει θετικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airplane_venez

Σύμφωνα με πηγή από τη Βενεζουέλα, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο δεύτερος υπουργός επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη που έφθασαν στην Ελλάδα - Το ίδιο κανάλι κάνει λόγο και για επαφές της κυβέρνησης Τσίπρα με συνεργάτες του Γκουαϊδό

8
mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

97