Λοβέρδος για Novartis: Ελεεινή πλεκτάνη που στήθηκε από «σπείρα παλιανθρώπων»

Λοβέρδος για Novartis: Ελεεινή πλεκτάνη που στήθηκε από «σπείρα παλιανθρώπων»

Στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων επικεντρώθηκε κατά την ομιλία του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

loverdos
Με τη σημερινή συζήτηση συντελείται η τελευταία κοινοβουλευτική πράξη μιας ελεεινής πλεκτάνης και ενός σχεδίου εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με τη θέση τους εκτός πολιτικής, με τη μετατροπή τους δηλαδή σε πρόσωπα που αφορούν τον ποινικό νόμο, κι όχι την πολιτική, κι όχι την Βουλή κι όχι τα κόμματα μιας ελεεινής πλεκτάνης που εμπεριέχει τα πλέον αποκρουστικά στοιχεία, που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Στοιχεία που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές και που θα μείνουν στην ιστορία ως ένα μαύρο κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής. Ένα κεφάλαιο όμως που σήμερα γράφονται μόνο οι πρώτες του σελίδες γιατί το κυρίως θέμα τoυ θα γραφτεί τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες. Όταν θα αποκαλυφθούν ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί, τα μέλη και οι εκτελεστές της σπείρας των παλιανθρώπων, που διοργάνωσαν την ελεεινή αυτή πλεκτάνη. Ήδη έχουμε μάθει πολλά, για το ποιοι είναι οι μασκοφόροι ψευδομάρτυρες, για το πώς εκβιάστηκαν ή δελεάστηκαν κάποιοι από αυτούς για την ύπαρξη στενότατης σχέσης με την υπόθεση Novartis ή με άλλες υποθέσεις κάποιων από αυτούς, για την ύπαρξη δηλαδή σχέσης με υποθέσεις, που καθιστά παράνομη τη χορήγηση σε αυτούς της προστασίας μέσω της ανωνυμίας.

Ακόμη και για το πρόσωπο, μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Σεπτεμβρίου του 2015, που έπεισε τον αρχιερέα της πλεκτάνης, πως η υπόθεση Novartis δεν αφορά κατά κύριο λόγο γιατρούς, αλλά πολιτικούς, προκειμένου να φύγει το δημόσιο ενδιαφέρον από γιατρούς και τον ίδιο και να μεταφερθεί στους πολιτικούς και ο αρχιερέας πείστηκε πανεύκολα κι έδωσε τις σχετικές πολιτικές εντολές,αφού έτσι τάχα θα κέρδιζε ψήφους. Όλα όμως θα αποκαλυφθούν στην ώρα τους! Και να μην ξεχνούν τα μέλη της σπείρας: Εδώ είναι Ελλάδα και τίποτα δεν μένει κρυφό,τουλάχιστον για πολύ. Και να μην κάνουν το λάθος να πιστέψουν,εκείνοι της σπείρας, πως η απόσυρση ενός θέματος από την επικαιρότητα καλύπτει με λήθη την βαρύτατη προσβολή που έχει συντελεστεί την προσπάθεια μιας συμμορίας να θέσει εκτός πολιτικής αντιπάλους για να κερδίσει ψήφους το κόμμα στο οποίο ανήκει ή στηρίζει.

Αν το πιστεύουν αυτό ναρκωμένοι από τον πόθο να κρατηθούν στην εξουσία με τους τρόπους που αναρριχήθηκαν σε αυτήν, κάνουν τεράστιο λάθος. Η προσβολή και οι πληγές που άνοιξαν θεραπεύονται μόνο με την τιμωρία των υπευθύνων. Δεν υπάρχει άλλο γιατρικό. Όμως ότι επρόκειτο περί άθλιας πλεκτάνης, είχε φανεί από την αρχή. Στις 6 Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στη Βουλή, με πολιτικές τυμπανοκρουσίες μελών της σπείρας, καταθέσεις τριών κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, χωρίς τη συνδρομή κανενός αποδεικτικού στοιχείου, αλλά με φράσεις «θεωρώ, νομίζω, δεν μπορεί παρά να...» φράσεις δηλαδή, που από το άρθρο 224 ΚΠΔ απαγορεύονται να γίνουν δεκτές ως μαρτυρίες. Κι εδώ είναι πολύ χαρακτηριστική η μελέτη του πρώην εισαγγελέα του ΑΠ κ.Γ.Σανιδά, το άρθρο του καθηγητή κ.Γρ.Καλφέλη, καθώς και η μελέτη του καθηγητή Αρ. Χαραλαμπάκη, κείμενα τα οποία και καταθέτω αμέσως. Με βάση λοιπόν παράνομα ληφθείσες συκοφαντίες, οι κουκουλοφόροι κατηγορούσαν δέκα πολιτικά πρόσωπα για κυριολεκτικώς απίθανα πράγματα. Και λέω απίθανα γιατί, για να αναφερθώ στη δική μου περίπτωση, κατηγορούσαν οι ελεεινοί εμένα, που επί της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας η φαρμακευτική δαπάνη του ελληνικού δημοσίου είχε μειωθεί δραματικά και κυρίως η σπατάλη είχε κυριολεκτικά κατεδαφισθεί, ότι δήθεν έλαβα χρήματα από ποιούς; Από εκείνους που ζημίωνα!

Κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες δηλαδή, με κατηγορούσαν πως δήθεν έκανα απιστία σε βάρος του δημοσίου στην υπόθεση του φαρμάκου! Ενώ, όπως σας είπα και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για τη Novartis, ως υπουργός Υγείας για τη μείωση της σπατάλης και της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου έκανα μεταξύ πολλών άλλων τα εξής:

Κλείσιμο
Α. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση,

Β. Τον καθορισμό τιμής φαρμάκου με βάση τις τρεις χαμηλότερες στην ΕΕ,

Γ. Την ίδρυση του ΕΟΠΠΥΥ, ώστε να ελέγχεται η συνταγογράφηση

Δ. Την ίδρυση του ΕΟΠΠΥΥ ώστε να έχει το κράτος μονοψώνιο

Ε. Την επαναφορά της θετικής λίστας φαρμάκων, που κάποιοι είχαν καταργήσει

Στ. Τη θέσπιση rebate και claw back

Ζ. Την παραπομπή γιατρών και φαρμακοποιών του ΕΣΥ στη Δικαιοσύνη

και άλλα πολλά!!! Πολλά, πάρα πολλά, που εσείς της σημερινής συγκυβέρνησης τότε στη Βουλή καταψηφίζατε και στους δρόμους με προπηλακίζατε. Κι όλα αυτά χωρίς ούτε ένα ευρώ επιβάρυνσης των ασφαλισμένων. Αλλά ούτε αυτή την αλήθεια είχε το θάρρος να παραδεχτεί η ομάδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προανακριτική επιτροπή, αφού το πόρισμά της αποκρύπτει, πως εγώ δεν αύξησα τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αγορά του φαρμάκου του. Και το αποκρύπτει, γιατί ενώ παραδέχεται η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως επί των ημερών μου και μετά έγινε δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, την παρουσιάζει τεχνηέντως και εκ του πονηρού ως μια αυτόματη ενέργεια περικοπής χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών, που εφαρμόστηκε τάχα από μόνη της (!!!), με τρόπο μαγικό, χωρίς πολιτικές στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Διαγράφουν δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις προσπάθειες της Κατσέλη, του Κουτρουμάνη, τις δικές μου, ως μελών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά και των επόμενων υπουργών στην Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλαδή του Λυκουρέντζου, του Σαλμά, του Γεωργιάδη, του Βορίδη και του Γρηγοράκου. Αυτά όμως τα λέγαμε στην Βουλή στις 21 Φεβρουαρίου, στην Ολομέλεια για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Τότε που η ελεεινή σπείρα ηττήθηκε κατά κράτος και κατά γενική πανελλήνια παραδοχή. Κι ενώ προτείνατε ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μια προανακριτική με θέμα μόνο την αρμοδιότητα της Βουλής, στήσατε και δέκα κάλπες για να πλήξετε την τιμή και την υπόληψή μας. Κι ενώ δεν μας επιτρέψατε να πάρουμε το λόγο στην προανακριτική επιτροπή για να δώσουμε λεπτομέρειες για τις πολιτικές που ασκήσαμε, που κονιορτοποιούν αυτά που λένε οι κουκουλοφόροι, κι ενώ κάνατε μόνο μεταξύ σας συζήτηση για αρμοδιότητες, σαν να είστε δικαστικό συμβούλιο ή επιστημονική εταιρεία, ξαναστήνετε σήμερα άλλες δέκα κάλπες, για να συνεχίσετε τη βασική σας προσπάθεια... να ευτελίζετε τους αντιπάλους σας.

Συντονισμένοι με τις εφημερίδες του χώρου σας, που με ψευδή πρωτοσέλιδα παλεύουν απεγνωσμένα να σας στηρίξουν. Και λέω πως παλεύουν απεγνωσμένα, γιατί οι πολίτες σας κατάλαβαν, κατά το κοινώς λεγόμενο «σας πήραν είδηση»,κι είστε εκτεθειμένοι!!! Δημοσιεύτηκε μάλιστα σε τέσσερα φιλοκυβερνητικά πρωτοσέλιδα, πως ανοίγουν οι λογαριασμοί μας, εγώ το είχα ζητήσει ο ίδιος άλλωστε από την εισαγγελέα,
δεν δημοσιεύτηκε όμως ούτε μία λέξη για το τί βρήκαν σε αυτούς.

Ούτε ένα μονόστηλο!!!Επί τρεισήμισι μήνες όμως η υπόθεση είναι στη Βουλή! Για να αναζητηθεί η αλήθεια;; Όχι φυσικά. Αλλά για να παραμένει μια δήθεν εκκρεμότητα. Η υπόθεση δέκα πολιτικών περιφέρθηκε από αίθουσα σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, απορρίψατε να έλθουν μάρτυρες, απορρίψατε να έλθουν οι κουκουλοφόροι μετά κουκούλας έστω, απορρίψατε να τους βγάλετε τις κουκούλες, απορρίψατε να μεταδίδει η τηλεόραση τις συνεδριάσεις για να καλύψετε το διασυρμό σας, απορρίψατε να έλθουμε να δώσουμε εξηγήσεις και να κονιορτοποιήσουμε τις ψευδοσυκοφαντίες, παραμερίζοντας τα περί παραγραφής, και μας καλέσατε για να μιλήσουμε μόνο περί αρμοδιοτήτων!!! Και φυσικά αρνηθήκαμε και οι δέκα.
Μείνατε τελικά μόνοι σας, εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού αποχώρησαν όλα τα κόμματακαι ανερυθρίαστα σήμερα μιλάτε για πόρισμα, πόρισμα όμως χωρίς εξέταση; Είναι πράγματα, όμως, αυτά; Είναι, κακόηχη, είναι αντιθεσμική, είναι εξευτελιστική για τη Δημοκρατία η συμπεριφορά σας και οι απολήξεις της. Κι όλα αυτά για σας κανονικά, ανερυθρίαστα!!! Γιατί άλλωστε να ντρέπεστε αφού αυτοί είστε. Και κάτι ακόμη. Αφού δεν ντρέπεστε για όλα αυτά, πώς να ντραπείτε και για την καθυστέρηση επί ένα ολόκληρο χρόνο να έλθει στη Βουλή ο φάκελλος για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων του έτους 2015, ώστε να περάσει ο Σεπτέμβριος του 2017, να παραγραφούν τα αδικήματα του υπουργού σας, του Π.Κ., όπως τον αποκαλεί «από σεβασμό» η εισαγγελία!

Πώς να ντραπείτε λοιπόν για τη σκαστή κατάχρηση εξουσίας του άρθρου 239 ΠΚ! Για την οποία όμως δεν ενδιαφέρει σήμερα τόσο η μη αίσθηση αισχύνης, Εν προκειμένω ενδιαφέρει το εδώλιο του κατηγορουμένου για τους καταχραστές εξουσίας. Κι εδώ θα αποκαλυφθεί, από τους ίδιους τους αρμόδιους εισαγγελείς, αν πήραν σχετική εντολή από σημερινό εν ενεργεία Υπουργό. Πάμε, όμως, για ελάχιστα λεπτά και στο περί δωροδοκίας-δωροληψίας σόφισμά σας, για τη στήριξη του οποίου χρησιμοποιείτε και τα σχετικά επιστημονικά μου κείμενα. Πώς μπορεί να υπάρξει στην περίπτωσή μου δωροληψία, όταν δεν υπάρχει απιστία ή κάποιο άλλο αδίκημα που τέλεσα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου; Γιατί να δωροδοκήσει κάποιος κάποιον, όταν ο δωροδοκούμενος βλάπτει τον δωροδοκούντα; Από ανοησία, από τρέλα, ή από βίτσιο; Η αθλιότητα εδώ παραμερίζει και τη στοιχειώδη λογική.

Αφήνω κατά μέρος πως τον κ.Φρουζή τον γνώρισα μόνο ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ, δηλαδή τέλος Μαρτίου του 2012 όταν εξελέγη, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν αποχωρήσω από το υπουργείο, κι αν τον είχα δει πριν δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis. Αφήνω κατά μέρος το γεγονός πως ουδέποτε η Novartis ζήτησε να με δει με οποιοδήποτε στέλεχός της. Αφήνω κατά μέρος πως οι ψευδομάρτυρες λένε πως διαμαρτύρονταν ο Φρουζής στον Πρωθυπουργό Πικραμμένο πως τσάκισα τις τιμές της Novartis και την ίδια στιγμή, πως επί της εποχής μου είχαν τάχα ευνοϊκή μεταχείριση!!! Τα αφήνω όλα αυτά και ρωτώ ευθέως: πώς μπορεί να συντελεστεί δωροδοκία-δωροληψία χωρίς απιστία, ή κάποιο άλλο αδίκημα που να τελέστηκε από υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του; Πώς μπορεί να αγνοεί η Βουλή, πως από τα άρθρα 235επ. και 159 ΠΚ, αλλά και από πάγια νομολογία τα θέματα αυτά είναι απολύτως ρυθμισμένα; Προφανώς δεν μπορεί! Ούτε στην πραγματική ζωή, ούτε φυσικά και στο πεδίο του ποινικού δικαίου. Γι αυτό άλλωστε ζητούσαμε να παραμεριστούν τα περί παραγραφής και να γίνει ολοκληρωμένη εξέταση στην προανακριτική επιτροπή.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, τα νομικά είναι μια πραγματικά ωραία επιστήμη, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται για συνομωσίες, για πλεκτάνες, αρκεί να μην στρατεύονται για να κάνουν κάποιοι άθλιες εξυπηρετήσεις, αρκεί δηλαδή να μην χρησιμοποιούνται από σπείρες αδιστάκτων. Και λέτε εν προκειμένω: η απιστία παραγράφηκε, η δωροληψία να παραπεμφθεί στην κοινή Δικαιοσύνη, προσθέτετε και το «ξέπλυμα» για το οποίο η Δικαιοσύνη είναι ούτως ή άλλως η μόνη αρμοδία, έτσι για να κάνετε δυσφημιστική για μας φιγούρα.

Η Δικαιοσύνη, όμως, από την εποχή της σκευωρίας εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1989, έχει αποφανθεί πως η δωροληψία κατατάσσεται στα υπουργικά αδικήματα. Γιατί αν δεν υπάρχουν άλλα συνδεδεμένα με αυτή υπουργικά αδικήματα, τότε δε νοείται και η ύπαρξή της ούτε στον πραγματικό κόσμο, ούτε στη λογική, ούτε στο ποινικό δίκαιο. Και το επανέλαβε αυτό με σειρά αποφάσεών της η Δικαιοσύνη. Άρα έχουμε πάγια νομολογία. Που έχει κατατεθεί στην Βουλή επανειλημμένα. Και που καλά την γνωρίζετε, αλλά κάνετε σαν να μην υπάρχει. Κι αν αυτά πει κάποιος από σας πως τα λέω εγώ, που είμαι πολιτικός, σπεύδω αμέσως να του απαντήσω πως τα διατύπωσαν οι καθηγητές Φ.Σπυρόπουλος και Χρ. Μυλωνόπουλος, σε σχετική μελέτη τους που καταθέτω ευθύς αμέσως.

Άρα έχουμε σφοδρότατη πιθανότητα να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, να αποφανθεί αυτή σε κάποιο στάδιο περί της αναρμοδιότητάς της και να μην μας δοθεί ποτέ και πουθενά η δυνατότητα να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Για αυτόν ακριβώς το λόγο επιμείναμε να γίνει πλήρης εξέταση στην προανακριτική επιτροπή. Γιατί μόνο εδώ ο νόμος επιτρέπει μετά από την ενεργοποίηση του δικαστικού συμβουλίου, ο υπουργός να ζητήσει να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις περί παραγραφής. Για να μην αφήσουμε αενάως μετέωρες τις συκοφαντίες της σπείρας και του αρχισυμμορίτη. Γί´ αυτό άλλωστε κι εσείς θέλατε να μην γίνει εξέταση, κι όλα να κρυφτούν πίσω από λόγια του αέρα και τη διακίνηση υποψιών για τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας Ρέκβιεμ σήμερα μετά από τρεισήμισι μήνες απόπειράς σας να κερδίσετε πολιτική ισχύ, εξορίζοντας εκτός πολιτικής τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Κι έχουν προηγηθεί και δύο χρόνια με την υπονόμευση μέσω μισολόγων. Η λάσπη όμως που πετάξατε γύρισε απάνω σας
και είστε από την κορυφή έως ονύχων καλυμμένοι με λάσπη παραγωγής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι οι πολίτες θα θυμούνται, πως το θέμα της Novartis στην αρχή το πήρατε απάνω σας Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές, σχεδόν όλοι σας. Για να μας τελειώσετε, όπως συνηθίζετε να λέτε... κι αφού είδατε πως μετατρέπεται σε μπούμερανγκ για σας, ανακρούσατε πρύμναν! Και θέλατε να συνεχιστεί η πολιτική ζωή κάνοντας σαν να μην έχει συμβεί τίποτε! Ενώ μέσα στους κόλπους σας οργανώθηκε η αθλιότερη πολιτική πλεκτάνη, την επόμενη του ναυαγίου σας στην Βουλή τον Φεβρουάριο, θέλατε να συζητάμε στην Βουλή, παθαίνοντας καθολική απώλεια προσφάτου μνήμης!!!

Δεν πρόκειται όμως να σας ξεπλύνουν, ούτε κι αυτοί οι εμπτυσμοί της ιστορίας!!! Δεν μιλώ προφανώς για όλους από σας. Βλέπω κι ακούω τους προβληματισμούς που υπάρχουν σε κάποιους από σας. Όμως, από τη στιγμή που στηρίζεις τις ενέργειες των πρωταιτίων, έχεις κι εσύ ευθύνη για όσα γίνονται. Κι εγώ συνάδελφοι της πλειοψηφίας υπέγραψα κείμενα εναντίον υπουργών της Ν.Δ. ενώ δεν ήθελα, για λόγους τήρησης της κομματικής γραμμής. Δεν ψήφισα, όμως, και εναντίον τους! Δεν παραβίασα τις επιταγές της συνείδησής μου για τόσο ευαίσθητα, αλλά και σκληρά θέματα! Ψήφισα εναντίον της δίωξής τους με τρόπο σχεδόν δημόσιο. Ούτως ώστε να μαθευτεί η αρνητική μου ψήφος. Όποιος, όμως, ψηφίζει αναλαμβάνει και τις ανάλογες ευθύνες. Τα καλά λόγια δεν αρκούν. Να είναι καθαρό, πεντακάθαρο αυτό σε όλες και όλους. Για τους πρωταίτιους, βέβαια, για τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτού του αισχρού συμβολαίου πολιτικού θανάτου τα ζητήματα παραμένουν. Και τα ζητήματα αυτά δεν έχουν μόνο πολιτική χροιά. Γιατί όταν επιχειρείς να κατηγορήσεις και να εμπλέξεις αθώους ανθρώπους, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες θα δώσεις λόγο στον υπέρτατο κριτή, που είναι ο ελληνικός λαός, θα κληθείς να λογοδοτήσεις και αλλού. Γιατί κατηγόρησες,ψευδολόγησες,συκοφάντησες χωρίς ίχνος περίσκεψης και αιδούς και ανέδειξες τον «τσιπρισμό» ως το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού.

Τελικά είστε η πιο αποκρουστική μορφή εξουσίας που γνώρισε ό τόπος μετά τη μεταπολίτευση. Είστε αυτό με το οποίο σας χαρακτήρισε, ο Μίκης Θεοδωράκης και σας πόνεσε, όταν μίλησε για αριστερόστροφο φασισμό.

Κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας, όσο και να βυσσοδομείτε, όσο και να προσπαθείτε να εξοντώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους οι μόνοι που θα εξαφανιστείτε είστε σεις οι ίδιοι, γιατί εκτός από τις δέκα κάλπικες κάλπες, στις οποίες θα προσέλθετε μόνοι σας απόψε, θα στηθούν και κάποιες άλλες, σε ολόκληρη τη χώρα κι εκεί θα προσέλθει όλος ο λαός. Σε εκείνες τις κάλπες θα καταποντιστείτε και για εκείνες τις κάλπες ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης