Απάντηση της Άγκυρας στον Γιούνκερ για τους στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

Απάντηση της Άγκυρας στον Γιούνκερ για τους στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

«Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη», ήταν η δήλωση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης

stratiotikoi
Σκληρή απάντηση πρόκληση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, στο αίτημά του προς την Άγκυρα να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Όπως μεταδίδει η Miliyet, ο Γκιούλ επεσήμανε: Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, από το βήμα της ελληνικής βουλής από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από την Αγκυρα να απελευθερώσει «οπωσδήποτε τους δύο Ελληνες», απαντώντας μάλιστα στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι δήθεν τίθεται θέμα ασφάλειας:

«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Ελληνες στρατωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδηποτε να απελευθερωθούν».

Θρίλερ για γερά νεύρα

Την ίδια ώρα η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα καθώς χθες, για τρίτη φορά, απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα τους για αποφυλάκιση. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους».

Κλείσιμο
Αξίζει να θυμίσουμε ότι παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς. Εκτός από το τρίτο "όχι", τα τουρκικά Μέσα φρόντισαν να ενισχύσουν το αίσθημα απογοήτευσης στην Ελλάδα, επιστρατεύοντας φωτογραφίες και βίντεο των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Σε βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA οι δύο άνδρες μεταφέρονται με χειροπέδες και πλαισιωμένοι από αρκετούς αστυνομικούς σαν κοινοί εγκληματίες. Είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε, μετά από καιρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης