Ο Φίλης γκρεμίζει το «success story»: Με 3,5% πλεονάσματα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα

Ο Φίλης γκρεμίζει το «success story»: Με 3,5% πλεονάσματα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα

«Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι όλα βαίνουν καλώς» - Ζήτησε πολιτικές σύγκλισης που θα μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες - «Χωρίς αυτή τη συζήτηση δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια» προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

filis_main01
Το success story της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια που η κυβέρνηση επιχειρεί με κόπο να στήσει τους τελευταίους μήνες, «τσαλάκωσε» ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επισημαίνοντας ότι με 3,5% πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» και πως «το ερώτημα είναι αν η πολιτική ηγεσία αντιλαμβάνεται όσα λέμε για πορεία μετά το μνημόνιο. Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι όλα βαίνουν καλώς».

Ο κ. Φίλης με παρέμβασή του στην επιτροπή για το Δημογραφικό πρόβλημα αλλά και σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε πως «χωρίς ονομαστική απομείωση του χρέους κατά 15% δεν θα λυθεί το πρόβλημα».

Λίγες ώρες μετά το πανηγυρικό κλίμα που επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο περι επικείμενης εξόδου από τα μνημόνια, ο Νίκος Φίλης επισήμανε: «η πορεία εξόδου πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικές σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή. Πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές που κλείνουν τις πληγές και τις κοινωνικές ανισότητες και δεν τις ανοίγουν. Τα μνημόνια έχουν πολιτικές που ανοίγουν πληγές. Σήμερα έχουμε εκατομμύρια ανέργους και για πρώτη φορά έχουμε φτωχούς εργαζόμενους». Στο ερώτημα δε, δημοσιογράφων για το αν η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς αυτή την συζήτηση θα είναι «κενό γράμμα» ο κ. Φίλης απάντησε: «Χωρίς αυτή την συζήτηση δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια».

Οι αιχμές Φίλη είχαν και δεύτερο ημίχρονο καθώς αργά τομεσημέρι αλλά επανήλθε με δηλώσεις στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου δήλωσε ότι θα ήταν λάθος να ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019. «Θα είναι περικοπές στις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον υφυπουργό να ενημερώσει άμεσα τους συνταξιούχους ώστε να προετοιμαστούν.

Πληροφόρηση ζήτησε επίσης και σε ότι αφορά την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «αμφισβητεί την υπόσταση του ΕΦΚΑ» ενώ τέλος εξέφρασε και τον προβληματισμό του και για την απουσία επικεφαλής στον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα (βλ φιάσκο με τον Στάθη Μαρίνο)

Ο Τάσος Πετρόπουλος απέφυγε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης