Είναι η Novartis φάρμακο για Ιβάν και Ερντογάν;

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Είναι η Novartis φάρμακο για Ιβάν και Ερντογάν;

Εγκλωβισμένο το Μαξίμου τόσο με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούν 
οι Τούρκοι όσο και με την κρίση στο ποδόσφαιρο, που πυροδότησε η εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο

Εγκλωβισμένη, σχεδόν από το πουθενά, σε δύο θέματα που την απειλούν στην καλύτερη περίπτωση με μεγάλο πολιτικό κόστος, αλλά στη χειρότερη με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την ομαλή κυβερνητική πορεία προς το κομβικό σημείο της λεγόμενης «εξόδου» από τα μνημόνια, βρίσκεται η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες και ιδίως από την περασμένη Κυριακή.

Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμορφώσει μια στρατηγική, έστω με τεράστιες δυσκολίες και αναχώματα, στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, προκειμένου να μπορέσει τον ερχόμενο Αύγουστο να μιλήσει για την αποτίναξη της επιτροπείας (όσο κι αν αυτό δεν θα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα), τόσο η υπόθεση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς
που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές όσο και η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που πυροδότησε η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στο γήπεδο της Τούμπας έχουν βάλει στην κυβέρνηση πολύ δύσκολα εμπόδια. Κατά πολλούς, και οι δύο αυτές υποθέσεις είναι lose-lose για την κυβέρνηση, δηλαδή, όπως και να εξελιχθούν, το Μαξίμου έχει να μετρήσει στο τέλος μόνο κόστος – και η προσπάθειά του στοχεύει ακριβώς στο να περιορίσει αυτή τη φθορά.

Το πρόβλημα με Σαββίδη


Στο μέτωπο με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, το πρόβλημα σχετίζεται με τις στενές έως προνομιακές σχέσεις που είχε αναπτύξει η κυβέρνηση μαζί του. Και συνδέεται με τη γενικότερη δοκιμασία που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω και του Μακεδονικού και των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για την ονομασία τους. Η διελκυστίνδα για την κυβέρνηση έγκειται στο εξής: εάν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ αυστηρά, θα προκαλέσει περαιτέρω την οργή μιας μεγάλης μερίδας κόσμου, με δεδομένο ότι επανακάμπτει η περιβόητη θεωρία περί «κράτους των Αθηνών» που αδικεί τη Βόρεια Ελλάδα. Τυχόν ορατή ρήξη επίσης στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον ομογενή επιχειρηματία και ενώ μέχρι τώρα υπήρξε αγαστή συμπόρευση σε πολλά μέτωπα (επιχειρηματικά, μέσα ενημέρωσης κ.λπ.) είναι δυνατόν να προκαλέσει, λένε οι γνωρίζοντες, αλυσιδωτές αντιδράσεις και ανατροπή διάφορων ισορροπιών. Υπάρχουν πολλά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένο, με την ευκαιρία μάλιστα της ποδοσφαιρικής κρίσης, να απομακρυνθεί η κυβέρνηση οριστικά από τον δυναμικό και απρόβλεπτο επιχειρηματία - ιδίως λόγω και του εκνευρισμού που αυτός προκαλεί στον αμερικανικό παράγοντα. 

Από την άλλη, εάν ο ΠΑΟΚ και ο κ. Σαββίδης δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά για μια υπόθεση που έκανε τον γύρο του κόσμου και με δεδομένο ότι η ίδια η κυβέρνηση έβαλε με απρονοησία στο τραπέζι την απειλή του ποδοσφαιρικού Grexit, είναι πιθανόν να βρεθεί απέναντι από τους διεθνείς θεσμούς (FIFA κυρίως) και ουσιαστικά να στραφεί σε βάρος της χώρας η δική της κίνηση. Πέρα βέβαια από την εμπέδωση της αίσθησης στο εσωτερικό ότι όντως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ευνοήσει τον επιχειρηματία.
Στο μέτωπο με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς υπάρχει μια δραματική αναμονή που έχει φέρει την Αθήνα σε αμήχανη θέση, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις ή τις απαιτήσεις της Αγκυρας. Με επίκεντρο το θέμα αυτό βαθαίνει ακόμη περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες του κ. Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Αμυνας κινείται, με τα περί ομηρίας που λέει αναφερόμενος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών από τους Τούρκους, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από εκείνο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο τηρεί μια στάση ήπιων τόνων. Η τουρκική πλευρά δεν φέρεται διατεθειμένη να τρέξει τις διαδικασίες αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση να ψήνεται. 

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν προχθές Παρασκευή και αναφέρουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν καταφύγει στην Αθήνα έχουν περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, το πρόβλημα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους γίνεται πιο έντονο γιατί το Μαξίμου φέρεται να έχει παρακάμψει τον υπουργό Αμυνας και να διαπραγματεύεται μόνο του με την τουρκική πλευρά.

Σημειώνεται ότι η σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων επιβαρύνεται διαρκώς τελευταία, αφού, πέραν της υπόθεσης με τους στρατιωτικούς, και το θέμα με τον κ. Σαββίδη χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Οι τελευταίοι, σε αντίθεση με κάποιες δυνάμεις στο Μαξίμου, δεν φέρονται διατεθειμένοι να αποκηρύξουν τον επιχειρηματία, ιδίως εάν αναπτυχθεί ένα κίνημα συμπαράστασής του στη Β. Ελλάδα και μάλιστα προκύψει στην πορεία ένας ιδιότυπος συγχρωτισμός με τις κινητοποιήσεις για τα εθνικά θέματα!

Πάντως η κυβέρνηση προσπαθεί από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας -με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία πάντοτε- να αλλάξει την πολιτική ατζέντα στρέφοντας την προσοχή στο σκάνδαλο της Novartis και άλλα παρόμοια θέματα. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι το προνομιακό τερέν της κυβέρνησης είναι σαφώς αυτό της σκανδαλολογίας, καθώς παραμένει το ηθικό ατού της έναντι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ασκήσει εξουσία στο παρελθόν. Αλλά γίνεται πλέον εμφανές ότι αυτή η θεματολογία δεν αρκεί και για να κυριαρχήσει στο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης χρειάζονται όλο και πιο δυνατά στοιχεία, ειδικά με δεδομένο ότι το Μαξίμου υποσχέθηκε στο φιλοθέαμον κοινό την αποκάλυψη του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους».

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Stargazer

Να ρωτησω κατι και οποιος θελει μου απανταει (χωρις ειρωνιες κλπ) Εχουμε 8 τουρκους στρατιωτικους και αυτοι εχουν 2 Ελληνες. Ποιος ειναι ο λογος που δε κανουμε την ανταλλαγη; Για ποιο λογο βαζουμε το κεφαλι μας στο στομα του λυκου; Οι τουρκοι ας τα βρουν μεταξυ τους, για ποιο λογο τους κραταμε; Γιατι για διπλωματικα παιχνιδια, δε μας κοβω δυνατους αυτο το διαστημα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 8 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ? ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Καλημερα

σοφε ελληνικε λαε..

ΕΤΣΙ

Μα το λενε και οι ιδιοι..Το γραφουν και τα σαιτ τους..ΜΟΝΟ στην μουφα σκανδαλολογια..στηριζονται πια..οι ΜΕΝ σφυριζαιοι για να μπορεσουν να κρατησουν την δευτερη θεση..( σε αυτες τις εκλογες γιατι στις επομενες...πανε καρφι παλι στο 3%) οι δε ανελ μηπως καταφερουν και ξαναμπουν στη βουλη ( Πολυ δυσκολο) ΑΛΛΑ πια δεν τσιμπαει κανεις..

Leon

Εχουν βγει τρομακτικα στοιχεια απο τα αρχεια της νοβαρτις και δεν εχουμε καμια ενημερωση εδω μεσα.Ιδιοχειρο σημειωμα του σαμαρα στον φρουζη,προσχεδια νομων στα αρχεια της νοβαρτις, εντολη της νοβαρτις απο φεβρουαριο του 2017 να κοψουν καθε επαφη με γεωργιαδη χαρατηριζοντας τον μπλεγμενο με δικαιοσυνη οταν ακομα ητανε πεντακαθαριδης! Παρακαλω ενημερωστε μας .Ενταξει και η πληροφορηση για το ποια σταση ειναι καλη για γυναικειο οργασμο χρειαζεται αλλα πρεπει να μαθαινουμε και αυτα.Ευχαριστω.

Παρά πολλά στοιχεία...

Όπως επίσης αναφέρουν τα νέα στοιχεία ότι υπήρξαν συναντήσεις των Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Μηλιού με τον Φρουζή το 2013. Ότι η φαρμακευτική δαπάνη εκτινάχθηκε απο το 2015 και μετά προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων, επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!! Άλλη μια υπόθεση που βαρύνει τις ήδη φορτωμένες πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ απο εγκληματικές πράξεις, και θα στείλουν πολλά στελέχη του στο μέλλον στην φυλακή με πολύχρονες ποινές φυλάκισης.

a

Την ιδια μερα που οι φαρμακοβιιμηχανοι με το φρουζη πρωτο διαφωνιυσαν με τη ψηφιση για μειωση φ.δαπανων, εκτακτως ο Τσιπρας εδωσε συνεντ.τυπου καλωντας τη κυβερνηση να μη προχωρησει. Ειχαμε και τα πρωτοσελιδα της Πρασινης!

...

Βγάλτε λάδι τον Γεωργιανό μαφιόζο για άλλη μια φορά και ούτε όλη η παραγωγή της novartis μαζί με αυτή του Γιαννακόπουλου δεν σας σώζει σύντροφοι,το μονοψήφιο δεν το γλιτώνετε.Αλέξη κάθε γράμμα του Συντάγματος θυμάσαι;Θα σας ταράξω στην νομιμότητα θυμάσαι;Το νού σου...

Γιάννης Κ

Ξεφτιλίστηκαν πάλι με τα νέα μουφοστοιχεία για τη Νοβάρτις. Αλλά οι πατσαβούρες το βιολί τους. Από κει και πέρα παίζει η νοημοσύνη των πολιτών η οποία καλά κρατεί λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσκοπήσεις. Οι "σανοφάγοι" αποτελούν οικτρή μειοψηφία...

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΠΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ <<..ΣΚΑΝΔΑΛΟ ...>> NOVARTIS ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ.

Re

Τι ωραίο άρθρο π αθωώνει όσους πήρανε μίζες .. αλλά ο Τσίπρας φταίει ούτε να σας κλείσει μπορεί σε όλα τα πόστα νεοδημοκρατες είναι τίποτε δεν ελέγχει. .αν τολμάς δημοσιεύστε το...

Ζήτω ..

Ναι δε πειράζει που μας έκλεψαν δις ..αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη ...αθώα η νέα δημοκρατία ..επίσης τα 120 δις του Καραμανλή δεν υπάρχουν ..και τα 15 δις που χάρισε ο Κακλαμάνης δήθεν σε φαρμακευτικες κ Αβραμόπουλος ήταν για εμβόλιο για το καλό μας ..ασχετως άμα 1 δις μολις πήγε στα εμβόλια ..θα ασχοληθουμε με τα ψιλά της νοβαρτις ? σκευωρία .. χτυπούν τι Δημοκρατία ..η ΝΔ είναι καλή .. γιατί καλή είναι η ΝΔ ..θέλουμε το Μητσοτάκη για πρόεδρο έφερε την ανάπτυξη κάθαρση ζητωω ο Σαμαράς.ο Καραμανλής είναι.σωτηρας μας ! Η οικονομία πετούσε επί ΝΔ ..είμαστε δεξιοί πατριώτες οι άλλοι αριστεροί και ναζί ..ζήτω η ΝΔ ..ο Μητσοτάκης δήλωσε κάθαρση ο μόνος πρωθυπουργός ο θα μας σώσει ..ο αμόλυντος ..δεν υπάρχει σιμενς χορηγία υπήρχε άντε να πούμε ..απλά ξεχάσαμε να τι δώλωσουε επειδή ο Μητσοτάκης ήταν σε διάσταση με τι μαρεβα κ το ξέρουμε όλοι. Ζήτω η ΝΔ ..η ΝΔ μείωσε το φαρμακευτική δαπάνη πρώτη κ ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξησε δέκα.χιλιαδες φορές ..στοιχεία ..να κ ο πίνακας ..το λένε και τα κανάλια ..άρα έτσι είναι ..

g

Σανοοοοοοο

ΚΑΠΡΕΤΛΑΣΖ

Τουλάχιστον ο Καραμανλής στον κοσμάκη τα μοίραζε και ζούσαν όλοι πλουσιοπάροχα. Οι συριζαίοι τα τρώνε μόνοι τους και δίνουν στο λαό ψίχουλα.

Κυριες( οι) του Πρώτου Θεματος

Ηδη εχει ξεκινήσει μια καινούργια εβδομάδα , ας ειναι Ειρηνική και Ευλογημενη με τον Ιησου Χριστο. Ω Χριστε μου, το ονομα Σου ειναι ενδοξο, λαμπρο.Ειναυτο που εγγυαται σωτηρια πως θα βρω.Το προφεραν με λατρεία αγγελοι στον ουρανο,που θαυμασαν,οταν είπες,πως θα ελθεις κατω,εδω.Προ καταβολης του κοσμου,ο Πατέρας ο καλος προφερε το ονομα Σου κι αντηχουσο ουρανος.Πως ηρθες στη γη με χαρη,για να δωσεις τη ζωη και Σε ειδε κρεμασμενο στο σταυρό ψηλα εκει.Κι ηλθε τωρα τονομα Σου και στα χειλη τα φτωχα,να το ψαλλω μερα νυχτα με αγαπη και χαρα.Κι ειναι τωρα πια για μένα τόνομα Σου Λυτρωτης, Κυριος μου και Μεσιτης ,του θανατου νικητης.Και μια μερα περιμενω να το ψαλλω πιο καλα τονομα Σου με τους αλλους αδελφούς μου εκει ψηλα.Με αγγέλους και αγιους κει θα ψαλλουμε μαζι και το ενδοξόνομά Σου στους αιωνες θαντηχει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4689970

«Μέσα σε πέντε ημέρες έχουν προσυπογράψει τη δήλωση στήριξης για την ενίσχυση της φωνής του Ποταμιού ως μιας φωνής ξεχωριστής που δεν υπακούει στο κομματικό κόστος» είπε ο επικεφαλής του κόμματος

9
pareaki_karanikas

Το Πάσχα του 2016 - Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν τότε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής, υπάλληλος στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και μετέπειτα διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου

15