Απίστευτη πρόκληση Ζάεφ: Να ανοίξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Απίστευτη πρόκληση Ζάεφ: Να ανοίξει και το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός... προτείνει να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πώς μεριμνά η χώρα μας για τους Έλληνες στο εξωτερικό - Προκρίνει διεθνή συμφωνία για το όνομα αντί της αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ - Επιμένει για την ταυτότητα των «Μακεδόνων»

Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει» σημείωσε ο Ζάεφ.

Πρότεινε μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του.

«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της "Μακεδονίας", μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.

«Δεν πρέπει να βάζουμε κόκκινες γραμμές αν θέλουμε να βρούμε λύση. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτό το πνεύμα, προσεγγίζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε λύση» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.

«Ταυτόχρονα ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.

Ζάεφ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ: Θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας 


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία συζητήθηκαν και οι διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ο ΓΓ του ΟΗΕ χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ , περιλαμβανομένης της θετικής στάσης της χώρας στις σχέσεις με τους γείτονες.

Στη συνομιλία αξιολογήθηκε θετικά η Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας, ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε στήριξη στις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτίμησε ότι υπάρχει θετική δυναμική και δυνατότητα επίτευξης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η Συμφωνία με τη Βουλγαρία βελτίωσε τις διμερείς σχέσεις και συνεισέφερε στην αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ενθάρρυνε το να γίνει προσπάθεια για την υπέρβαση του προβλήματος με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι αυτό θα είναι καλό και για τις δύο χώρες, αλλά και για όλη την περιοχή.

"Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν και να εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο κοινό μέλλον" πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (181)

Θα είχε λογική αυτό που λέει αν

Η χώρα του είχε ένα Χ όνομα, και είχε και μια επαρχία που να την λένε Βαρδαρία, και μετά να ιδρύαμε εμείς κράτος, να το ονομάζαμε Βαρδαρία και να λέγαμε στον σύνταγμά μας ότι θα απελευθερώσουμε τους απανταχού Βαρδάριους. Και επειδή προφανώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι να του πουν οι δικοί του ότι μην πετάει κάτι τέτοια γιατί το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να γελάνε μαζί του.

Κοινή λογική

Το σύνταγμα τους δεν λέει για απελευθέρωση. Και προφανώς μιλώντας για φροντίδα των απόδημοι τους λέει για υπηκόους τους, όχι για ατομα με άλλη ξένη υπηκοότητα.

απέδωσε

το 'εράσμους' στη σχολή προπαγάνδας της Τουρκίας που έκανε

Εκσυγχρονισμός

Πάντως οι ακραίοι εθνικιστές της πΓΔΜ θεωρούν εμάς τους νεοέλληνες αποτελεσμα επιμειξίας Τούρκων και φιλοτουρκους. Αλλά βέβαια θα ήταν αστείο να πάρει κανείς στα σοβαρά, στη σύγχρονη εποχή, τους εθνικιστές ή οποιους άλλους παρανοϊκούς της αριστεράς ή της ακροδεξιάς.

Ανεξαρτησία

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει πολλοί ελλαδίτες είναι ότι η αντίδραση για τον ΠΑΟΚ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Στην πραγματικότητα, εμείς οι Μακεδόνες αντιδρούμε σταδιακά για τα 100 χρόνια ελλαδίτικης κατοχής που μόνο απαξίωση και οικονομικό μαρασμό έφεραν στην πατρίδα μας από ένα κράτος που αδιαφορεί πλήρως για μας (ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία ήδη από το '50, ξοδεύει περισσότερα χρήματα για προβολή σε αρχαία αθηναική χέστρα αν βρεθεί ,παρά στην αρχαία Πέλλα, διέλυσε την βιομηχανία και την γεωργία που φυσικά ανθούν στην περιοχή μας). Ο συνδιασμός κρίση-ενδυνάμωση των Σλάβων Συμμακεδόνων-απαξίωση του ελλαδίτικου/αθηνέζικου ψευδοκράτους-αδικία απέναντι στον ΠΑΟΚ, απαξίωση του μόνου επιχειρηματία που έδωσε δουλείες στην περιοχή, κάνει σαφές και στον πιο αδαή από μας ότι λύση για τα προβλήματα μας εντός της ελλαδίτικης επικράτειας δεν έχει. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ανεξαρτησία και ένωση με την Σλαβική Μακεδονία σε διζωνική-δικοινωτική ομοσπονδία. Εκέι οι Έλληνες μακεδόνες είμαστε πληοψηφία, έχουμε την Πρωτεύουσα και τους σημαντικούς αρχ. χώρους και φυσικά τις ακτές. Από πολίτες β' κατηγορίας στο κράτος-χαβούζα, μπορούμε να γίνουμε αφέντες και άρχοντες. Οι φίλοι Κρητικοί, έχουν κάθε λόγο να σκέφτονται παρόμοια και φυσικά θα πρέπει να αλληλουποστηρηχθούμε στην προσπάθεια να γλυτώσουμε από την Γραίκικη κατοχή.

ΟΚ,ελήφθη

Ο επόμενος βορειοελλαδίτης που θα πάρει πρωτάθλημα είναι ο Ηρακλής ή ο Άρης.Εσείς πηγαίνετε να παίζετε με την Σκούπι και την Ραμποτνίσκι.

Ανεξαρτησία

Οκ, απ' όλα αυτά που έγραψα, εσύ αγνόησες επιδεικτικά το σοβαρό (κοινωνικο-πολιτικό-οικονομική διάσταση) και επιμένεις να μιλάς για μπάλα. Ωραία λοιπόν, θα μιλήσω στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνεις: θα παίζω με τη Σκούπι και τη Ραμποτνίσκι, θα παίρνω πρωτάθλημα συνέχεια, θα πηγαίνω και καμμιά φορά ch.l αν είμαστε τυχεροί. Τι πιστεύεις εσύ, το δικό σου πρωτάθλημα με μόνο μια ομάδα που μαζεύει 7ρες και 5ρες από τη Ρόζεμποργκ ενώ μάζευε πακτωλούς κάθε χρόνο από τους ομίλους είναι περιζήτητο και διάσημο στην Ευρώπη; Επίσης, αν δώσετε πρωτάθλημα στον Άρη (με τις πιο αυστηρές τιμωρίες έδρας ή που δεν τον αφήσατε καν να πάρει ένα κύπελο όταν το είχε ανάγκη) ή τον Ηρακλή (που τον αφήσατε να βουλιάξει στα χρέη ενώ οι γραικοομάδα του κομπότη σώζεται εξωαγωιστικά κάθε χρόνο), εγώ θα γίνω κοσμοναύτης. Σύνορα στον Πηνειό φίλε, τα χρέη και ο Τσίπρας χάρισμα σας και να σας δω τότε. Κάτι ξέρουν οι Κύπριοι που αν και Έλληνες και με τον εχθρό μέσα στο σπίτι τους δεν θέλουν να βλέπουν το "κράτος σας" ούτε ζωγραφιστό.

ΟΚ,ελήφθη 2

Εσύ εκμεταλλεύεσαι μια συγκυρία εθνική για να αναδείξεις μόνο τον Παοκ ως εκπρόσωπο της Θεσνίκης και της βορείου Ελλάδος γενικά,αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας.Το "Μία πόλη,μία ομάδα..." για εσάς γράφηκε,και για χάρη σας αυτές οι δυο ομάδες υποφέρουν,ψήφους ο Παοκ δίνει,και γι' αυτόν δουλεύουν τα κόμματα.Γι' αυτό κι εσύ προτάσσεις μόνο τον Παοκ,κι αγνοείς επιδεικτικά τις άλλες δύο παλαιότερες ομάδες με αρχαία ονόματα.Και να σου θυμίσω πως ο Μ. Αλέξανδρος ήταν κι απόγονος του Ηρακλέους.Με το πρώτο σχόλιο αυτό εννοούσα.Και δεν περίμενα ποτέ τον Παοκ για να δω την κορυφή του παγόβουνου.τον Σαββίδη κανένας δεν τον αδίκησε,αντιθέτως,είναι πολύ ευνοημένος.Επειδή δεν μπορείτε να γίνετε οι γαύροι του Βορρά,μισείτε τα πάντα,κομπλεξικοί οπαδοί είστε.

ηλιθιοτητες..

ειναι ο τροπος που σκεφτεσε, και αν ειναι ετσι, σου αξιζουν οι σκοπιανοι για συμπατριωτες σου λοιπον. Αντε με το καλο, αλλα Μακεδονια δεν,,,,Σκοπιανος θα μινεις για παντα, δυστυχως για σενα.

Είσαι πολύ σκληρός με το κράτος των Αθηνών.

Μήπως, όμως, η σωστή λύση θα ήταν οι Μακεδόνες να εξαφανίσουν στις εκλογές τον σύριζα και τα τρωκτικά του; 'Οσο για τουε "Ελληνες" των Σκοπίων μάλλον Βλάχοι είναι παρά Έλληνες...οπότε δεν είναι συμμακεδόνες που λες εσύ...

μη λες βλακίες

οι βλάχοι είναι Έλληνες

Πελοποννήσιος

Στο ηρώο του χωριού μου είναι γραμμένα και ονόματα χωριανών που έπεσαν στον Μακεδονικό αγώνα και εκεί που χύθηκε το αίμα τους φύτρωσαν προδότες...Αλίμονό σου αν τα πάρουμε σοβαρά αυτά που λες γλυκιά Σβετλάνα..

ΓΙΩΡΓΗΣ

Tους γνησιους Ελληνες τους διακρινεις απο μακρια, γιατι κανουν αγωνα και θυσιαζονται για να βρεθουν στην αγκαλια της μητερας Ελλαδας,ενω τους ανθελληνες και τα ''μουλικα'', τους ξεχωριζεις απο τον αγωνα που κανουν για να την ακρωτηριασουν οσο πιο πολυ μπορουν. Η αληθεια ειναι οτι, οταν αρχισε να γιγαντωνεται ο ιμπεριαλισμος, οι αποικιοκρατες αρχισαν συστηματικα να μοιραζουν τον Ελληνισμο σε κομματια, τονιζοντας τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα των Ελληνων της καθε περιοχης, για καλυτερη εκμεταλλευση τους!.Συνεχιζουν το ιδιο ακομη να τους ξεσηκωνουν κατα περιοχες,αλλα μονο οι πιο αδυναμοι Ελληνες στηνουν αυτι σε αυτους, τους συγχρονους μαστρωπους, που θελουν να σας ξεπορτισουν απο την Ελλαδα!

Το σκέφτηκαν κι άλλοι.

Θέλετε απλώς να γλυτώσετε ενφια και δημόσιο χρέος. Το σκέφτηκαν πρώτοι οι Καταλανοί. Πονηρό.

πιτ

φιλε το οτι ειναι η Αθηνα πορνειο και οτι εχει μαζευτει ολη η αλητεια πολιτικη και μη και ολοι οι κομπλεξικοι του πλανητη Γη δε σου φταιει η υπολοιπη Ελλαδα. ξεκολλα...

Νηρέας

Όταν Ο κ Μπουταρης λέει δημόσια ότι πρέπει να δεχτούμε την ήττα μας .χάσαμε Ο Σκοπιανός τι θα κάνει ..μη με στεναχώριας

Navagos

Να μια καλή ιδέα .....τέρμα τα προνόμια για υπουργούς , πολιτικούς , δικαστές ....τέρμα η μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων , βάλε και λίγο από εκκλησία ...να το κάνουμε Κούγκι ....δεν είναι κακό ....

Σοφία

Τόσο ζωα είναι οι δικοί μας πολιτικοί που ο ίδιος οΖαεφ τους προειδοποιεί ότι τίποτα δεν μας εγγυάται οτι δεν θα τεθεί ζήτημα αλυτρωτισμου ακόμα και αν αλλάξει το σύνταγμα τους γιατί το ξαναλλαζουν άνετα. Και οι δικοί μας στο συννεφάκι τους. Τι να το κάνουμε που αλλαξαν την ονομασία του δρόμου και του αεροδρομίου; εδω καίνε σημαίες ελληνικές και θεωρούν ότι οι πόντιοι και οι Έλληνες δεν είναι Μακεδόνες.

Συμφωνώ

Να ανοίξει το σύνταγμα και να καταργηθεί η ασυλία των πολιτικών αμέσως . Να δικάζονται όπως εγώ και οι άλλοι πολιτικοί στο Ισραήλ στην Αμερική Γερμανία Ιταλία κλπ.

John Mantelis

We hate them here in Melbourne they burnt the Greek Flags. They can't be trusted. Macedonia Is Greek No Compromise.

ΜΑΡΚΑ

καμια σχέση με το μαντέλη τον υπουργό του πασοκ ??

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

ΖΑΕΦ ΖΑΕΤ ΟΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΤΛ ,,,ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ,,,,ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ,,,,,ΠΧ ΠΙΚΙ ΠΙΚΙ ΡΑΜ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,,,,,ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΝΟΙΜΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΞΨΗΣ ΤΑ ΝΟΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΗ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΤΛ

Θα μπεις στο ΝΑΤΟ του Αγίου μπιπ ανήμερα.

Συνέχισε να προκαλείς,Ζάεφ.Θα μπεις στο ΝΑΤΟ του Αγίου μπιπ ανήμερα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kiriakos_mesara

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι ένα απαραίτητο έργο για την Κρήτη, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί, ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κρήτη, να το δει ολοκληρωμένο

papandreou_ar1

Το φάουλ είναι σίγουρο (επιλογή τάιμινγκ και μέσου ενημέρωσης), το... ριπλέι θα κρίνει αν είναι πέναλτι και πρέπει να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών - Διαφωνεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και ο αδερφός του Νίκος

24
papbros0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Φώφης Γεννηματά - Έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον αδερφό του, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία είναι θετική

59