Θεοδωράκης για Σκόπια: Υπέρ του «Γκόρνα-Μακεντόνιγια»

Θεοδωράκης για Σκόπια: Υπέρ του «Γκόρνα-Μακεντόνιγια»

«Οι πολίτες θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη υπόθεση Novartis - Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αντίπαλοί της είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι, σχολίασε

 

Να διαλευκανθεί η υπόθεση Novartis ζήτησε από το βήμα της 7ης συνεδρίασης ΜΕ.ΣΥ.Α., δηλαδή της Κ.Ε. του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πολύκροτο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο επικεφαλής του κόμματος ήταν ξεκάθαρος για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η ίδια εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα σε υποθέσεις χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αντίπαλοι της είναι ένοχοι, επειδή απλώς είναι αντίπαλοι», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

«Οι πολίτες όμως θέλουν στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Θα ζήσουν για μερικές μέρες, μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μηχανορραφίες, στοιχεία που δεν θα ξέρεις αν είναι αληθινά ή κατασκευασμένα, και τελικά θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά μη μπορώντας να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Αυτό άλλωστε, βολεύει ως ύστατη λύση και τους κυβερνώντες. Μπορεί να μην έχουμε ενόχους, αλλά δεν θα έχουμε και αθώους, θα έχουμε μόνο σκιές! Και αυτό είναι το χειρότερο για μια κοινωνία που δεν αντέχει να βλέπει άλλες σκιές», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας:

«Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και οι βουλευτές-ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών, που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως η ζημιά φτάνει τα 3 δισεκ. ευρώ και πρότεινε «να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τη κρίση και τις παθογένειες απαιτείται τόλμη και ευθύνη απ΄όλους στέλνοντας μήνυμα στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής. 

«Το Κίνημα Αλλαγής ή θα υπάρξει ως Κίνημα τόλμης κι ευθύνης ή δεν θα υπάρξει. Θέλουμε μια συμμαχία, που δίνει δύναμη στις λύσεις. Μια συμμαχία, που σπάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Μια συμμαχία χωρίς επετηρίδα. Τα παλιά αναγνωστικά της πολιτικής δεν λένε τίποτε πια γι' αυτά που ζούμε. Είμαστε λοιπόν διατεθειμένοι να γράψουμε νέες σελίδες; Τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα φανεί. Δέκα χρόνια μετά την κρίση, κάποιοι συνεχίζουν να βρίσκουν σιγουριά στο παρελθόν» τόνισε.

Για τον κ. Θεοδωράκη το μέτωπο σε κάθε αντίληψη όσων θέλουν με αφορμή το Σκοπιανό να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις για δικό τους όφελος είναι αδιαπραγμάτευτο. «Αυτοί που θέλουν να συνυπάρξουν στις νέες πλατείες με τους εθνικιστικά αγανακτισμένους δεν είναι σύμμαχοι μας, είτε λέγονται κεντρώοι, είτε λέγονται κεντροαριστεροί, είτε λέγονται κεντροδεξιοί».

Επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της αποδοχής του όρου Γκόρνα-Μακεντόνιγια. «Ζητάμε να αλλάξουν τα σχολικά τους βιβλία, να απαλλαχθούν από αλυτρωτισμούς, αλλά όταν αυτά γίνουν θα δώσουμε τα χέρια, γιατί όπως έλεγε ο Καμύ: «Αγαπώ υπερβολικά την πατρίδα μου για να είμαι εθνικιστής», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε τόλμη και ευθύνη και στην οικονομία και τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα με αιχμή τη Δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για την πολιτική που ακολουθούν.

ΣΧΟΛΙΑ (61)

Με την κορνα

Σταυρο ερχεται το μαυρο και θα ειναι πισσα.στις Εκλογες. Προδοτη.

νικος

ο Θεοδωράκης ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεπουλούσε το όνομα Μακεδονία και ότι θα συντασσόταν με το συριζα, αφού δεν κατάφερε τίποτε με την συνεργασία με το πασοκ αποφάσισε να συνεργαστεί με το συριζα. Αυτό το όνομα για τα σκόπια δεν είναι η λύση του προβλήματος (που δεν μας απασχολεί άλλωστε η λύση) αλλά είναι προδοσία

Αίσχος

Πού να το φανταζόταν Μέγας Αλέξανδρος, ότι το βασίλειο, τη δόξα και τον πολιτισμό που δημιούργησε θα τον ξεπουλούσε μετά από χιλιετίες, ένας αμόρφωτος σταυράκης θεοδωράκης;

Το πέρασμα του χρόνου...

Δηλαδή πώς ξεπουλιέται; Με το Άνω Μακεδονία; Προτιμάτε λοιπόν το σκέτο Μακεδονία για την πΓΔΜ που έχει επικρατήσει λόγω των δεκαετιών που περνάνε χωρίς συμφωνία;

Αίσχος

Αυτό το παραμύθι που έμαθαν οι εθνοπροδότες για το όνομα που επικράτησε στις άλλες χώρες, δεν ισχύει. Αν θέλουμε εμείς και βάλει τη σφγίδα του ο ΟΗΕ είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν όλοι. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα σε διάφορα κράτη του κόσμου. Η Κεϋλάνη μετονομάστηκε σε Σρι Λάνκα το 1972, η Ροδεσία σε Ζιμπάμπουε το 1980, το Ζαη Βιρμανία σε Μιανμάρ το 1987, το Ζαϊρ σε Κογκό το 1997. Αφήστε λοιπόν την καραμέλα. Αν ονομαστούν ";Aνω Μακεδονία", αυτό υπονοεί ότι υπάρχει και Κάτω Μακεδονία, προφανώς "σκλαβωμένη στην Ελλάδα" και η οποία περιμένει να απελευθερωθεί. Τι πιο φυσιολογικό κάποια στιγμή να επανενωθούν η Ανω με την Κάτω, αφού προφανώς κατοικούνται και από τον ίδιο λαό, τους "Μακεδόνες". Το Νότιο και Βόρειο Βιετνάμ, από ένα λαό δεν κατοικούνταν, μέχρι που ξαναενώθηκαν; Το ίδιο έγινε και με τη Βόρειο και Νότιο Υεμένη, τον ίδιο και με την Ανατολική και Δυτική Γερμανία. Η Βόρεια και η Νότια Κορέα από Κορεάτες δεν κατοικούνται; Στόχος δεν είναι κάποια στιγμή η επανένωσή τους; Γιατί λοιπόν να μη γίνει το ίδιο και για τις "Μακεδονίες"; . Οι εθνοπροδότες αν έχουν τα κότσια ας προτείνουν το Ανατολική Αλβανία ή Νότια Σερβία ή Δυτική Βουλγαρία. Σε λίγο θα μας πουν να αλλάξουμε και το όνομα της Μακεδονίας μας και να το ονομάσουμε Νότια Σκόπια. ΝΤΡΟΠΗ...

Η μπαρουφα συνεχιζει...

Οτι και να αλλαξουν μεχρι το καλοκαιρι οι Σκοπιανοι, ακομα και νεο Συνταγμα να γραψουν, μπορει να ξαναλλαξει μεχρι το τελος του ετους. Η μονη λυση ειναι να αποποιηθουν οποιαδηποτε σχεση με την Αρχαια Μακεδονια και τους Μακεδονες, και να δεχθουν ενα διαφορετικο ονομα γενους οπως Σλαβομακεδονες, εστω. Δηλαδη οπως θα υπαρξει γεωγραφικος προσδιορισμος για το Κρατος της ΠΓΔΜ να υπαρξει και εθνοτικος και φυλετικος χαρακτηρισμος, σε ενιαια συνθηκη, με βαση την οποια θα τους αναγνωρισουμε. Οτι δηποτε αφησει χωρο για μετεπειτα αλυτρωτισμους θα καψει οποιον πολιτικο το εχει ψηφισει εδω στην Ελλαδα. Και δεν μιλαω για πολιτικο καψιμο Σταυρουλη, μικρε αριστερουλη υιε του Μπομπολα...

ιστορικος

Tο καλυτερο ειναι novomakedonjia σε μια λεξη Ο,τι αλλο δημιουργει συχγυση για την γλωσσα/εθνικοτητα Γλωσσα:novomacedonian Eθνικ:novomacedonians

Γερμανοτσολιάς, όπως πάντα

Δεν αξίζει ο παραμικρός σχολιασμός όσων λέει.

Ξεκάθαρα πράγματα

Σταυράκη εσένα και την Φώφη και τον Αλέξη θα σας εξαφανίσουμε στις εκλογές. Εσύ Κούλη αν θέλεις κυβέρνηση βγάλε τον λαό στον δρόμο. Αλλιώς θα μας στείλετε όλους στη Χρυσή Αυγή. Ξεκάθαρα πράγματα.

ΟΥΣΤ

Ουστ ρε γονίδιο του σορος

Εθνικιστης Μεσολογγιτης

που πας ρε βρωμα ......Κωστής Παλαμάς: Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος, και εγώ είμαι εθνικιστής!

ΩΡΣΕ

GORNA-bLACK στις εκλογές σταύρακα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bouli_main01

154 «ναι» - 143 «όχι» επί 297 παρόντων - Ο κ. Σαρίδης δεν αναμένεται να διαγραφεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του!

2
tsipras_mitsotakis_vouli_arthro

Οι πολίτες θα θυμούνται τον πρωθυπουργό με πέντε λέξεις: «ψέματα, φτώχια, φόροι, φόβος και σκάνδαλα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Με προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι ευρωπαϊστής με ρητορική Σαλβίνι

24
4660266

Απάντηση Πάνου Καμμένου στο twitter: «Ουδέποτε χαρακτήρισα τον Ανδρέα αρχηγό της 17Ν - Αυτοί που διέδωσαν την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας»

9
4612744

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, ν’ αποδεχθούμε ερμηνείες αυθαίρετες», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

8