Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Υλοποιήστε το πρόγραμμα, κλείστε την αξιολόγηση

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Υλοποιήστε το πρόγραμμα, κλείστε την αξιολόγηση

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι απαραίτητη και η ελάφρυνση του χρέους - Για συμφωνία στην ταχύτατη ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης έκανε λόγο ο Τσίπρας - Στις 19:00 σήμερα η συνάντηση με τον Τραμπ

Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει τώρα μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις του με την Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τη συνάντηση τους, διάρκειας περίπου μιας ώρας, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Από τις δηλώσεις των δύο πλευρών και τη συνάντηση που είχε προηγηθεί, προκύπτει η κοινή αποδοχή ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, καθώς επίσης και η συμφωνία όλων για σύντομη και έγκαιρη ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης. Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι η εφαρμογή και της συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους είναι ουσιαστικής σημασίας για τη στήριξη της Ελλάδας, για να στηριχθεί η επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συμφώνησαν με την κ. Λαγκάρντ ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα, το συντομότερο δυνατό, η γ' αξιολόγηση. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι «όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών». «Αλλά», τόνισε, «τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις σημαντικές συζητήσεις για το χρέος το ΔΝΤ θα παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο.
Κοινός τόπος ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ διήρκησε 15 λεπτά, από τα συνολικά 50 λεπτά που διήρκησε η συνάντηση των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στο τετ-α-τετ που είχαν , συζήτησαν τα όσα συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση των αντιπροσωπειών. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγηση, ενώ υπήρξε συμφωνία στην έγκαιρη και σύντομη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Κοινός τόπος ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πολύ θετικό δρόμο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για τα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί από τη σχετική απόφαση του EG. Ακόμη, υπήρξε θετική αναφορά -όπως άλλωστε έγινε και στη συνέντευξη Τύπου από την κ. Λαγκάρντ- για τις σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τη δημοσιονομική υπεραπόδοση. Επισημάνθηκε επίσης ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα.

Στη διευρυμένη συνάντηση επίσης συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο προσωπάρχης της κ. Λαγκάρντ, Ντέηβιντ Λίπτον, και ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος στρατηγικής και πολιτικής, Χιου Μπρέντεκαμπ.
Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ
Ειδικότερα, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι με μεγάλη της χαρά καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του στα κεντρικά του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι είχαν μια πάρα πολύ καλή και παραγωγική συνάντηση. Εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στον πρωθυπουργό «για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην εφαρμογή των δύσκολων πολιτικών, περιλαμβανομένων και των πρόσφατων συνταξιοδοτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων». Πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα, επί της αρχής, μια νέα ρύθμιση για τη στήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας», για να τονίσει ότι η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιστροφή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πετυχημένη έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, το συντομότερο δυνατό. Η γενική διευθύντρια του Ταμείου είπε ότι ο πρωθυπουργός και η ίδια έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Λαγκάρντ για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, «τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος και τα βήματα που κάνουμε τώρα προς τη δημιουργία μιας αξιόπιστης και βιώσιμης πρόσβασης στις αγορές». Τόνισε ότι μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Επισήμανε ειδικότερα ότι οι σοβαροί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα έχουν υποχωρήσει, η οικονομική ανάκαμψη ενισχύεται και πως ήδη το 2017 ο αναμενόμενος ρυθμός ανάπτυξης είναι περίπου κοντά στο 2%, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2007 και το οποίο «είναι πολύ σημαντικό για εμάς». Πρόσθεσε ότι οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος έχουν ξεπεραστεί για τρία συνεχόμενα χρόνια και τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται πάλι σε βιώσιμη πορεία.

Υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει τώρα μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση». 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συμφώνησαν με την κ. Λαγκάρντ ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα η γ' αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατό. «Όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών». «Αλλά», τόνισε, «τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ της και θα παράσχει μια περίοδο 'καθαρού αέρα', στη διάρκεια της οποίας όλα τα μέρη μπορούν να επικεντρωθούν στις κρίσιμες συζητήσεις για τις παραμέτρους της ελάφρυνσης του χρέους και να θέσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη και βιώσιμη πρόσβαση στην αγορά». Τόνισε, τέλος, ότι «στις σημαντικές συζητήσεις για το χρέος, πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο και προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί του στην κατεύθυνση αυτή».

Δείτε το βίντεο με τις κοινές δηλώσεις Λαγκάρντ - Τσίπρα, αμέσως μετά την συνάντηση 


Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Επισκόπησης του ΔΝΤ, Χιου Μπρέντεκαμπ και ο πρώτος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον .

Βαρύνουσας σημασίας, φυσικά, είναι η συνάντηση που θα έχει ο κ. Τσίπρας στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).


Κάλεσμα για επενδύσεις
Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέο κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα στην ομογένεια του Σικάγο, μιλώντας στο Chicago Council of Global Affairs

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι οι επενδύσεις στη χώρα έχουν αυξηθεί, οι εξαγωγές έχουν επίσης αυξηθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ μηνών, ενώ και ο τουρισμός έχει ενισχυθεί κατά 5.000.000 επισκέπτες. Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αγγίξει τα 35.000.000 μέχρι το 2021.

Επίσης, ανέφερε ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά 5,4%, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το 2018, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 7,4%. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι όλα αυτά «δεν συνέβησαν τυχαία».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός παρέθεσε σημεία της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων ετών. Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στην καινοτομία, κάνουν τη χώρα πιο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, ενώ εκμεταλλεύονται και την εξειδικευμένη ελληνική αγορά εργασίας. 

Τόνισε, επίσης, ότι τώρα είναι η ώρα να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της Ελλάδας με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Ελληνες επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην ενέργεια, στις υποδομές, στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στον τουρισμό και να αναλάβουν από κοινού έργα με την Ελλάδα σε τρίτες χώρες. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της απόφασης οι ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ, τον επόμενο Σεπτέμβριο, μετά τη λήξη του τελευταίου προγράμματος. «Θα πρέπει να είναι και θα είναι ορόσημο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο πρωθυπουργός, που παράλληλα χαρακτήρισε την Ελλάδα «δύναμη φιλίας». 

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία» τόνισε παράλληλα ο κ. Τσίπρας, ισχυριζόμενος ότι όλοι όσοι μιλούν για το «ιδιαίτερο μομέντουμ» στις σχέσεις Ελλάδας και Ελληνοαμερικανών, έχουν δίκιο. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, ακόμη, στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, και μάλιστα σε επίπεδο υψηλού συμβολισμού, μέσω του τέως προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. «Υποστήριξη που οδηγεί και στην αυριανή μου συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ» προσέθεσε στο σημείο αυτό, για να καταλήξει: «Η Ελλάδα επέστρεψε και μπορεί να ξαναγίνει δυνατή».

Σε εγκάρδιο κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον δήμαρχο του Σικάγο, Rahm Emmanuel, ο οποίος, κατά πληροφορίες, του είπε ότι αποτελεί ένα σημαντικό προοδευτικό ηγέτη. «Είναι σημαντικό οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να προωθούν την κοινωνική ατζέντα» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ιδιότητα του πρωθυπουργού ως πολιτικού μηχανικού με ειδίκευση στη χωροταξία, του ανέλυσε το σχέδιο ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Σικάγο, καθώς και το διευρυμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης με έμφαση στο πράσινο και τους χώρους κοινωνικής ωφέλειας, γεγονός που έχει αναβαθμίσει και την πόλη και το επίπεδο ζωής.

Αναφέρθηκε επίσης στο μοντέλο ήπιας αναψυχής το οποίο έχει επιλέξει η πόλη του Σικάγο, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επισήμανε τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης του Σικάγο, αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική που έχει η ελληνική ομογένεια. Ακόμη, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας, η οποία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.


«Greece is back»
Σε δεξίωση, δε, που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του στο National Hellenic Museum, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους ομογενείς ότι «η Ελλάδα επέστρεψε» (Greece is back) και τους κάλεσε να βοηθήσουν: «Ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, που η Ελλάδα επέστρεψε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη της ομογένειας, και στην οικονομία και στην πολιτική, θα είναι κινητήριος δύναμη και στη δική μας προσπάθεια να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή, ισχυρή και αυτοδύναμη» σημείωσε και τόνισε ότι «η χώρα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα μπορεί να πατά ξανά στα πόδια της και να κοιτάζει με αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Τσίπρας μετέφερε ένα αισιόδοξο μήνυμα, λέγοντας ότι «σήμερα στεκόμαστε δυνατοί ξανά. Η οικονομία μας ανακάμπτει και αναπτύσσεται. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Η διπλωματία μας αναβαθμίζει τη δυναμική της και την παρέμβασή της όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα».

Ουσιαστικά, οι συναντήσεις που είχε μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας στο Σικάγο είχαν επίκεντρο και στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Ακόμα και στο χώρο του κινηματογράφου!

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στα Cinespace Film Studios και είχε συνάντηση με τον πρόεδρό τους στο Σικάγο, Alex Pissios, ο οποίος τον ξενάγησε σε ορισμένα πλατό μεγάλων παραγωγών.

Με την ευκαιρία αυτή συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβουν χώρα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου που υπάρχει στον τομέα των παραγωγών στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter σημείωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική».

Σημειωτέον ότι τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος 'Αντζελες, διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 σκηνές, ενώ διαθέτουν και 20 επιπλέον σκηνές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά. Μάλιστα ο πρόεδρος των Στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Alex Pissios) ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το πώς ξεκίνησε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας παρακάθισε σε δείπνο με επιχειρηματίες που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε εκεί τις δυνατότητες και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα, αποσπώντας θετικά σχόλια.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια στις επενδύσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 12 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου - Ουάσιγκτον

19:00 / 12:00: Υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο Trump στον Λευκό Οίκο και υπογραφή βιβλίου επισκεπτών

19:10 / 12:10 : Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump και στη συνέχεια γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση

20:30 / 13:30 : Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ

22:30  / 15:30 : Συνάντηση με Γερουσιαστές

02:30 / 19:30 : Συνάντηση με επιχειρηματίες


Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου - Ουάσιγκτον

16:30 / 09:30 : Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Pence

19:00 / 12:00: Γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες παρατιθέμενο από το Business Council for International Understanding

21:30 / 14:30 : Ομιλία στο Brookings InstitutionΕπίσκεψη στο Μουσείο του Ελληνισμού ο Α. Τσίπρας


Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα επέστρεψε»

Δώρο στον πρωθυπουργό φανέλα των πρωταθλητών baseball Chicago Cubs Στο Μουσείο του Ελληνισμού στο Σικάγο, με την σύντροφό του Μπέτυ ΜπαζιάναΕπίσκεψη στα κινηματογραφικά στούντιο της CinespaceΜε τους ομογενείς του Σικάγο στο National Hellenic Museum
Συνάντηση με τον Γερουσιαστή D. Durbin

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιχειρηματίες


ΣΧΟΛΙΑ (52)

Αμπελόκηποι

Αλέξη μην ξεχνάς ποιος είσαι. Φώναξε τους στην μούρη: "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"

@ Αμπελόκηποι17/10/201711:30

Χο Χαααααααααααααααα! Γεννήθηκες σε λάθος κόσμο, με τα μυαλά αυτά θα πεθάνουμε της πείνας!

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΞΕΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΖΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ,

χαρουλα

Eίσαι δεξιός και πονεμένος και ζηλεύεις που δεν είναι δεξιός στη θέση του ώστε εκείνος αντί του συμπαθεστάτου Αλέξη, να απολαμβάνει τόσες τιμές. Αλλά είμαι βεβαία ότι θα σου περάσει.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ,ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ <<<.... ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ...>>>. ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.. ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ Ο ΨΕΥΤΟΤΣΙΠΡΑΣ , ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

Άννα Γουλα

Ηλιθιωδώς χαχανίζει το χαζοχαρούμενο .....

tonyk

χαχαχαχχαχ δεκαπεντε ολοκληρα λεπτα! ουαου! νομιζω πως προλαβαν να ανλησουν τα παντα!

ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΘΑ ΓΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΩ ΣΤΑ ΥΨΗ !!

Όλα αυτά θα είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ !!! ΣΗΜΕΡΑ, ΔΗΛ. ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ !! ΠΟΤΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΗ ΧΑΧΑΝΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

kyriakos

Ο γυμνοσαλιαγκας-επαναστάτης σανοπαραγωγος θα ήταν πολιτικα νεκρός αν υπήρχε λίγη λογική. Όμως υπήρξε μια ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύτηκε χωρίς να το ξέρει ο ίδιος, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι τελείως βλάκας. Η κοινωνική σαβουρα βρήκε διέξοδο προς την εξουσία και την κατέλαβε. Άνθρωποι σαν κι αυτό είναι άνθρωποι χωρίς ανατροφή, από αστικες χαβούζες, στόκοι χωρις ηθική πυξίδα. Η ζωή για αυτούς ήταν "άδικη" γιατί δεν πραγματοποιούνταν το όνειρο τους ότι αξίζουν κάτι, αφού από γενιά σε γενιά μεγάλωνε μέσα τους η 'κρυφή αυτογνωσία' ότι είναι γεννημένοι σκαταδες. Τώρα, νομίζουν ότι θα πάψουν να είναι και ζουν το όνειρο τους. Μέχρι να τιναξουν τη χώρα στον αέρα.

Alexis4ever

Για μία ακόμα φορά συγχαρητήρια στον μέγιστο εθνάρχη μας Αλέξη. Πανάξιε πρωθυπουργέ μας δώσε άφθονο πόνο στα γιουσουφάκια τις ΝΔούλες. Να σαι γερός να μας κυβερνάς τα επόμενα 40 χρόνια

YiannisM

Κακόμοιρε φτωχέ Ανατολίτη. Είσαι πραγματικά για οίκτο. Είναι προφανές ότι πρέπει από μικρός κουβαλάς φοβερά κομπλεξ κατωτερότητας. Έλα πες μας μην ντρέπεσαι, πες μας τι είναι αυτό που σε βασανίζει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν.

YiannisM

Τελικά τι τον κατηγορούμε; Αφού δεν φταίει αυτός. Αποτελεί την προσωποποίηση του ελληνικού λαού, για αυτό και δεν μιλάει κανείς και δεν διαμαρτύρεται. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε από τους τελευταίους λαούς στον πλανήτη.

kyriakos

Κοιτάξτε πώς γέρνει προς τα μπρος ο γυμνοσαλιαγκας, ο επαναστάτης, σανοπαραγωγος.

κομπιάζει και στο διάβασμα ΜΕ ΑΣΤΕΙΟ ΣΤΟΜΦΟ

Ο (ΚΑΚΟΣ) ΜΙΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΜΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ !! ΗΤΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑ, ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ! ΕΧΕΙ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ! ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ESPRESSO !! ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΝΑ ΞΕΚΑΡΔΙΖΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ????????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης